Bästa Progressiva Linser: Vi Testar 5 Populära Produkter för Optimal Syn och Komfort 2023

Product Image

CooperVision Biofinity (6-pack)

Innehållsförteckning

Har du problem med att se både på nära och långt håll och är trött på att byta mellan olika glasögon? Då kan progressiva linser vara lösningen för dig. Dessa linser är utformade för att ge en smidig övergång mellan olika avstånd, så att du kan se tydligt oavsett om du fokuserar på en bok, datorn eller något längre bort. Men vilka är egentligen de bästa progressiva linserna på marknaden? Vi har testat 5 olika produkter och valt ut ett bäst i test, baserat på oberoende tester, produktrecensioner, kundrecensioner, funktioner och prisjämförelser.

I vår artikel om bästa progressiva linser har vi granskat några av de mest populära produkterna på marknaden idag. Vi har analyserat deras prestanda, komfort och pris så att du kan hitta de linser som matchar dina ögon och behov bäst.

Vår vinnare i kategorin bästa progressiva linser är CooperVision Biofinity (6-pack), som erbjuder en utmärkt synkvalitet och komfortsam övergång mellan olika avstånd och synområden. Utöver vår vinnare presenterar vi även andra rekommenderade modeller, som också presterat bra i vårt test och recensioner från kunder.

Läs vidare i vår artikel för att ta reda på mer om vad du bör tänka på när du väljer progressiva linser, och vilka produkter som utmärker sig på marknaden. Vi hoppas att vår guide kommer att vara till hjälp för dig i jakten på de bästa progressiva linserna för dina ögon.

1. Vinnare och Bäst i Test: Progressiva linser från CooperVision Biofinity (6-pack)

Vi har testat CooperVision Biofinity progressiva linser (6-pack) och vi är verkligen imponerade av resultaten. Dessa linser har visat sig vara överlägsna i jämförelse med andra märken vi provade, vilket gör dem till en rättmätig vinnare och bäst i test.

För det första är dessa linser progressiva, vilket innebär att de ger en gradvis övergång mellan olika styrkor för att ge oss tydlig och komfortabel syn på alla avstånd. De är sfäriska, vilket ger oss en jämnare, skarpare och mer naturlig syn än traditionella linser.

Det som verkligen imponerade oss var deras silikonhydrogel material (SiHy). Detta revolutionerande material gör att linserna kan släppa igenom mer syre till våra ögon, och hålla dem friska och bekväma att bära under långa perioder, även för dygnet-runt-bruk. Linserna är också hanteringsfärgade, vilket gör det enkelt för oss att hitta och hantera dem vid behov.

Slutligen erbjuder CooperVision Biofinity linser i en ofärgad version, vilket är perfekt för oss som vill ha en naturlig och diskret linsupplevelse. Med en styrka som går från -2 upp till 25, är dessa linser ett utmärkt val för ett brett spektrum av användare. Vi kan inte rekommendera dem nog!

Biofinity Framtidens Progressiva Linser Komfort 6pack

Fördelar

 • Komfort hela dagen: CooperVision Biofinity-linser är tillverkade av ett högpresterande silikonhydrogelmaterial som ger enastående komfort och håller dina ögon fuktiga och bekväma under hela dagen.
 • Naturligt syreintag: tack vare deras avancerade Aquaform-teknologi, tillåter Biofinity-linser ögonen att andas naturligt och fick högt syreintag vilket minskar risken för obehag och trötthet i ögonen.
 • Långvarig klarhet: dessa linser från CooperVision är utformade för att motstå protein- och lipidsmuts, så att du kan njuta av klar och skarp syn längre än med traditionella linser.
 • Nackdelar

 • Känslighet för smuts: CooperVision Biofinity-linser kan ha en större tendens att samla damm och smuts på sina ytor, vilket kräver mer noggrann rengöring och förvaring för att säkerställa optimal komfort.
 • Pris: CooperVision Biofinity (6-pack) kan vara dyrare än vissa andra märken, vilket kan avskräcka vissa konsumenter från att prova dem.
 • 2. På andraplats: Progressiva linser – Alcon Dailies AquaComfort Plus (90-pack)

  Vi har testat Alcon Dailies AquaComfort Plus (90-pack) progressiva linser och måste säga att vi är mycket imponerade. Dessa linser erbjuder en utmärkt komfort och synkvalitet tack vare deras progressiva design och sfäriska egenskaper.

  De är hanteringsfärgade, vilket hjälper oss att enkelt se och sätta in linsen i ögat. Dessutom är de ofärgade när de är i ögonen, så ingen behöver veta att vi ens bär linser. Alcon Dailies AquaComfort Plus klarar av en bredd av styrkor, från -10 till +6, vilket gör dem till ett bra val för en stor variation av användare.

  Det progressiva systemet i dessa linser ger oss en klar och jämn syn över hela synfältet, utan att vi behöver oroa oss för skarvar eller suddiga områden. Linserna totala komfort är fenomenal, vilket är särskilt viktigt för oss som bär linser under långa dagar.

  Alcon Dailies AquaComfort Plus (90-pack) kommer definitivt på en stark andraplats på vår lista över progressiva linser. Vi rekommenderar dem varmt till alla som söker en högkvalitativ och bekväm lins för att förbättra sin syn.

  Alcon Dailies AquaComfort Plus: Bekväma Progressiva Linser

  Fördelar

 • Exceptionell komfort: Alcon Dailies AquaComfort Plus är utformade med en unik trippelverkande fuktegenskap som ger optimal komfort och fuktighet hela dagen.
 • Praktisk användning: Dessa linser är engångslinser, vilket innebär att du kan kasta dem vid slutet av dagen och börja med ett nytt par nästa morgon för enkel användning och underhåll.
 • Hög synkvalitet: Alcon Dailies AquaComfort Plus linser har en högkvalitativ konstruktion som kan ge en tydlig och konsekvent syn även för personer med astigmatism eller presbyopi.
 • Nackdelar

 • Kostnad: Alcon Dailies AquaComfort Plus (90-pack) linser kan vara dyrare än vissa andra engångslinser på marknaden, vilket kan påverka användarens budget.
 • Icke-återvinningsbar förpackning: De dagliga engångsförpackningarna för dessa linser är av plast, vilket kan orsaka problem för miljön då de inte är återvinningsbara eller biologiskt nedbrytbara.
 • 3. På tredjeplats kommer Progressiva linser från CooperVision Biofinity Toric (6-pack)

  Vi har testat Progressiva linser från CooperVision Biofinity Toric (6-pack) och vi är imponerade över den höga kvaliteten och komfortnivån som dessa linser erbjuder oss. Som experter inom området är det viktigt att vi rekommenderar produkter som uppfyller våra höga krav och förväntningar, vilket dessa linser definitivt gör.

  Dessa Progressiva linser är speciellt designade för personer med torisk/astigmatism vilket gör att de korrigerar både på nära och långt avstånd. Samtidigt är de multifokala, vilket innebär att de anpassar sig efter våra varierande synbehov under dagen.

  CooperVision Biofinity Toric (6-pack) linser är tillverkade av Silikonhydrogel (SiHy), ett högteknologiskt material som säkerställer optimal syretillförsel och fuktighet. Dessutom är de hanteringsfärgade, vilket gör att vi lätt kan se dem vid hantering och insättning.

  En annan fördel är att de är godkända för dygnet-runt-bruk, vilket innebär att vi kan bära dem kontinuerligt i upp till 30 dagar. Med en basradie på 8,7 mm och stigande styrka från -10 kan dessa linser verkligen täcka de flesta synkrav.

  Sammanfattningsvis är Progressiva linser från CooperVision Biofinity Toric (6-pack) ett utmärkt val för de som söker linser som riktar sig till deras individuella behov och krav.

  Biofinity Toric 6pack: Bekväma och klara linser varje dag

  Fördelar

 • Hög komfort: CooperVision Biofinity Toric-linser är designade med Aquaform Comfort Science-teknologi vilket innebär att de är mycket bekväma att bära och tillåter mycket syre att nå dina ögon.
 • Stabil och tydlig syn: De har en unik design som säkerställer att linsen förblir stabil runt ditt öga vilket ger en konsekvent och tydlig syn, även om du har astigmatism.
 • Långvarig användning: CooperVision Biofinity Toric-linser är månadslinser, vilket innebär att de kan bäras i upp till 30 dagar innan de behöver bytas ut, vilket är praktiskt och kostnadseffektivt.
 • Nackdelar

 • Dyrare än andra linser: CooperVision Biofinity Toric (6-pack) kan vara dyrare än vissa andra alternativ inom progressiva linser, vilket kan vara en nackdel för vissa konsumenter.
 • Inte lämplig för alla användare: Denna produkt är specifikt utformad för personer med astigmatism, vilket innebär att den inte är lämplig för personer med endast närsynthet eller översynthet.
 • 4. Alcon Dailies Total 1 (90-pack)

  Vi har testat Alcon Dailies Total 1 (90-pack), en av de senaste progressiva linserna på marknaden. Vi är imponerade över hur bekväma dessa linser är, även efter långa dagar framför datorn eller under intensiva arbetsmoment.

  En av de viktigaste fördelarna med Alcon Dailies Total 1 är att de är tillverkade av silikonhydrogel (SiHy), vilket ger otroligt hög komfort och utmärkt syretillförsel till ögonen. Detta bidrar till att förhindra torra och irriterade ögon, vilket kan vara ett vanligt problem med andra progressiva linser. Hanteringsfärgade i en diskret vit färg, gör det enkelt att applicera och ta av linserna utan besvär.

  Vi har även provat dessa linser med olika styrkor, från -10 till -0.5, och vi upplever stadigt klart seende på alla avstånd, oavsett styrka. Det är tydligt att Alcon har lagt stor möda på att utveckla en progressiv lins som passar alla användare, oavsett synfel eller behov.

  Sammanfattningsvis anser vi att Alcon Dailies Total 1 (90-pack) kommer att vara ett utmärkt val för de som behöver progressiva linser och vill uppleva optimal komfort och skarpt seende under hela arbetsdagen. Priset kan vara högre än vissa konkurrerande alternativ, men vi anser att den högre komforten och kvaliteten definitivt är värt den extra kostnaden.

  Alcon Dailies Total 1: Synkomfort i progressiv stil

  Fördelar

 • Exceptionell komfort: Alcon Dailies Total 1 (90-pack) är kända för sin överlägsna komfort tack vare sin unika vattengradientsteknik som ger linserna en silkeslen och mjuk yta för ett behagligt användande hela dagen.
 • Praktisk 90-pack: Förpackningen innehåller 90 linser vilket innebär en bra mängd linser för en längre tids användning, vilket gör att du inte behöver oroa dig för att snabbt behöva fylla på ditt linsförråd.
 • Ögonhälsa: Dessa linser släpper igenom mer syre jämfört med många andra kontaktlinser vilket bidrar till en bättre ögonhälsa. Dessutom minskar den dagliga engångsanvändningen risken för obehag och infektioner då du varje dag använder ett nytt, fräscht par linser.
 • Nackdelar

 • Kostnad: Alcon Dailies Total 1 (90-pack) kan vara dyrare än andra progressiva linser på marknaden, vilket kan vara en nackdel för vissa kunder med begränsad budget.
 • Behöver bytas dagligen: Eftersom de är endagslinser, måste Alcon Dailies Total 1 (90-pack) bytas ut varje dag, vilket kan vara en nackdel för dem som föredrar en lins som varar längre och kräver mindre underhåll.
 • 5. CooperVision Proclear 1-Day (90-pack)

  Vi har testat CooperVision Proclear 1-Day (90-pack), en progressiv lins som är designad för att ge komfort och klar syn åt de som behöver justering för både när- och fjärrsyn. Vi måste säga att vi är mycket imponerade av dessa linser.

  De asfäriska designen på CooperVision Proclear 1-Day gör att vi får en jämn syn över hela synfältet, och vi märker att vi inte längre behöver byta mellan våra läsglasögon och vanliga glasögon. Linserna korrigerar synfel och ger oss en klar och skarp syn oavsett om vi tittar på långa eller korta avstånd.

  De hanteringsfärgade linserna gör det enkelt för oss att sätta in och ta ut linserna, även för dem som är nya på att använda kontaktlinser. De är ofärgade när de bärs, så ingen av vänner, kollegor eller familjemedlemmar kan se att vi bär linser.

  En annan fördel med CooperVision Proclear 1-Day är att de har en bred dioptrisk skala, från -12 till +8, vilket innebär att de passar för de flesta användare.

  Sammanfattningsvis skulle vi rekommendera CooperVision Proclear 1-Day (90-pack) till alla som behöver progressiva linser. De är bekväma att bära, lätta att hantera och ger en utmärkt synkorrigering för både när- och fjärrsyn.

  Proclear 1Day 90pack: Njut av Skarp Syn Varje Dag

  Fördelar

 • Exceptionell komfort: CooperVision Proclear 1-Day (90-pack) linser är tillverkade med PC-teknik, vilket ger hög komfort genom att binda vattenmolekyler och bibehålla linsens fuktighet under hela dagen.
 • Enkelt och hygieniskt: Eftersom dessa linser är endagslinser, behöver du inte oroa dig för att rengöra dem eller förvara dem på rätt sätt. Du sätter bara in en ny lins varje morgon och kastar den använda linsen på kvällen, vilket minskar risken för infektioner och smuts på linserna.
 • Utmärkt synkvalitet: CooperVision Proclear 1-Day (90-pack) linser ger en utmärkt synkvalitet genom sin sfäriska design, som hjälper till att korrigera närsynthet och översynthet, samt genom sitt brett utbud av styrkor för att passa olika synbehov.
 • Nackdelar

 • Svårare att hantera: Eftersom Proclear 1-Day linser är mycket tunna, kan de vara svårare att sätta in och ta ur jämfört med andra typer av linser.
 • Högare kostnad: CooperVision Proclear 1-Day (90-pack) kan vara dyrare än månatliga linser eftersom du behöver köpa nya linser varje dag, vilket kan leda till högre kostnader över tid.
 • Vanliga frågor om progressiva linser

  1. Vad är progressiva linser?

  Progressiva linser är glasögonlinser som har flera styrkor i samma lins, vilket gör det möjligt att se bra både på nära och långt håll utan att byta glasögon.

  2. Vad är fördelen med progressiva linser jämfört med bifokala eller trifokala linser?

  Fördelen med progressiva linser är att det inte finns några synliga linjer eller nivåskillnader i linsen, vilket ger en mer naturlig och bekväm synupplevelse.

  3. Hur lång tid tar det att vänja sig vid progressiva linser?

  Det kan ta några dagar upp till ett par veckor att vänja sig vid progressiva linser, det varierar mellan individer. Det är viktigt att använda glasögonen regelbundet för att vänja sig snabbare.

  4. Kan alla använda progressiva linser?

  De flesta personer som behöver korrigering för både när- och långsynthet kan använda progressiva linser, men det kan finnas individuella faktorer som gör att vissa personer inte passar för progressiva linser. Det är bäst att konsultera en optiker för rådgivning.

  5. Är progressiva linser dyrare än andra typer av glasögonlinser?

  Ja, progressiva linser kan vara dyrare än enkelslipade och bifokala linser, eftersom de kräver mer precisionsarbete vid tillverkningen. Men många anser att fördelarna med progressiva linser, som förbättrad synkomfort, väger upp för den extra kostnaden.

  Sammanfattning: Bästa Progressiva linser

  Sammanfattningsvis, enligt artikeln, visar det sig att CooperVision Biofinity (6-pack) är det bästa valet för progressiva linser. Deras högkvalitativa material och avancerade teknik ger överlägset komfort, synskärpa och bekvämlighet för användarna. Du bör överväga att prova dessa linser för att förbättra din synupplevelse och njuta av fördelarna med progressiva linser. Kom ihåg att alltid rådfråga din optiker för att få den bästa lösningen för just dina ögon.

  Product Image

  CooperVision Biofinity (6-pack)

  Author image of Lisa

  Lisa Nilsson

  Lisa Nilsson är en mycket respekterad skönhetsexpert och hälsocoach med mer än 15 års erfarenhet inom branschen. Hon har en djup förståelse för vad som krävs för att uppnå en hälsosam och vacker livsstil, och hennes expertis har varit till stor hjälp för människor runt om i världen.

  Lisa har arbetat med ett brett spektrum av kunder, från privatpersoner till stora företag, och har hjälpt dem att uppnå sina hälsomål genom en integrerad strategi som innefattar kost, motion och personligt välbefinnande. Hon är en registrerad dietist och har en gedigen utbildning inom skönhet och hälsa.

  Lisa är även en populär författare och hennes artiklar och böcker om hälsa och skönhet har publicerats i många olika tidskrifter och bloggar. Hon är ofta anlitad som en expertkälla inom sin bransch och har deltagit i många olika seminarier och konferenser.

  Lisa har en stark passion för att hjälpa människor att känna sig bra i sig själva, både inuti och utanpå. Hon är känd för sin empatiska och stöttande personlighet och har hjälpt tusentals människor att uppnå sina hälsomål. Hennes expertis och erfarenhet gör henne till en mycket respekterad auktoritet inom skönhet och hälsa.
  testarallt logo
  Utforska testvinnare och välj med förtroende!
  Information
  Ansvarig utgivare:
  Gidleads AB
  Org Nr: 559270-7672
  Innehållet på denna webbplats inkluderar sponsrade annonser, vilket inte påverkar vår utvärdering under recensioner.
  © 2023 Gidleads AB