Bästa Handgräsklippare: En Djupdykning i 12 Populära Modeller [Bäst i Test 2023]

Product Image

Husqvarna Novolette 540

Innehåll

Vad gör handgräsklippare så eftertraktade när de frodiga, gröna grässtråna börjar sträva mot solen? En handgräsklippare är en manuell maskin, drivs av ingen annan kraft än din egen. Den ger en nära och exakt klippning som ibland kan vara svår att uppnå med motordrivna alternativ.

Med många olika märken och modeller på marknaden idag, kan det vara överväldigande att välja rätt. Därför har vi gjort jobbet åt dig, genom att granska och jämföra de absolut populäraste produkterna i jakt på vad vi tror är handgräsklipparen bäst i test!

Vi har undersökt allt ifrån den liten handgräsklippare med hög manövrerbarhet, till den bästa cylindergräsklippare om du har en större yta att ta hand om. Vi vet att det kan bli en djungel av termer att reda ut. Så du behöver inte oroa dig för att du inte kommer att förstå något.

Vårt handgräsklippare test ser till att banta ner all den information som finns där ute, och presenterar den för dig på ett lättförståeligt sätt. Här hittar du allt du behöver för att skaffa den cylindergräsklippare bäst i test i din trädgård! Är du redo att ge ditt gräs den kärlek det förtjänar?

1. Vinnare och Bäst i Test: Handgräsklippare Husqvarna Novolette 540

För oss har Husqvarna Novolette 540 visat sig vara en absolut vinnare bland handgräsklippare. Denna modell har nyligen utsetts till Bäst i Test och tog självklart första platsen. Det är en prestigefylld titel som riktar strålkastarljuset åt denna fantastiska cylinderklippare.

Husqvarna Novolette 540 levererar en oöverträffad kapacitet på 1.2, vilket garanterar ren och skarp klippning. Dess finjusterade precisionskapacitet ger oss förtroendet att skapa perfekt klippta gräsmattor varje gång vi använder denna imponerande maskin.

Det som framförallt sticker ut med denna handgräsklippare är dess balans. Med en vikt på endast 3.8 kg är den otroligt lätt att manövrera oavsett terräng, vilket skapar en behaglig klippupplevelse. Trots dess lätta vikt är Husqvarna Novolette 540 robust och tålig, den håller topprestanda oavsett väderförhållanden.

Som en manuell cylinderklippare är Husqvarna Novolette 540 också miljövänlig och kan användas utan att behöva bekymra sig om sladdar eller batteritid. Den är tyst, vilket gör den idealisk för användning under tidiga morgontimmar eller sent på kvällen.

Ur vår synvinkel har Husqvarna Novolette 540 följaktligen förtjänat sin plats i toppen och respekt som den bästa handgräsklipparen på marknaden.

Husqvarna Novolette 540: Optimerad Handgräsklippare för Utmärkt Gräsklippning

Fördelar

 • Lätt att använda: Husqvarna Novolette 540 är utformad för bekvämlighet och enkelhet. Den har en intuitiv design, vilket gör det enkelt för alla att använda.
 • Hög kvalitet: Denna handgräsklippare är tillverkad av robusta material vilket garanterar hållbarhet och lång livslängd.
 • Miljövänlig: Som en manuell gräsklippare, producerar Husqvarna Novolette 540 ingen avgaser, vilket gör den till ett grönt val för din trädgårdsskötsel.

Nackdelar

 • Låg klippkvalitet i grovt gräs: Husqvarna Novolette 540 har svårigheter att klippa grovt och tjockt gräs effektivt. Den kan lämna ojämna sektioner som behöver klippas igen.
 • Ingen uppsamlare: Denna modell kommer inte med en gräsuppsamlare, vilket innebär att klippt gräs blir kvar på gräsmattan och behöver plockas upp manuellt.

2. På andraplats kommer handgräsklipparen Einhell GC-HM 400

När man tittar närmare på handgräsklipparen Einhell GC-HM 400, är det lätt att förstå varför den hamnade på en stark andraplats i vårt test. Vi har upptäckt att denna modell verkligen utstrålar kvalitet och pålitlighet.

Självgående funktionen hos Einhell GC-HM 400 är imponerande och förenklar användningen avsevärt. Det innebär att vi inte behöver lägga extra ansträngning på att skjuta den över gräset – en enorm bonus för dem av oss som har stora gräsmattor att ta hand om.

Einhell GC-HM 400 är också en cylinderklippare, vilket gör att vi kan få den önskade klipplängden med precision. Det skapar en snygg och jämn finish som förbättrar den totala utseendet på vår gräsmatta avsevärt.

Slutligen älskar vi att den här modellen är manuell. Trots att vissa kan se det som en nackdel, tycker vi att det ger oss fullständig kontroll över vår klippning, vilket gör att vi kan ge gräsmattan den kärlek och uppmärksamhet den förtjänar.

När allt kommer omkring, är det tydligt att Einhell GC-HM 400 verkligen är en högpresterande handgräsklippare. Med dess utmärkta rad av funktioner, är det en modell vi gärna rekommenderar.

Optimerad Trädgårdsluft med Einhell GCHM 400 Handgräsklippare

Fördelar

 • Kompakt och lättviktig: Einhell GC-HM 400 handgräsklippare är enkel att hantera och flytta tack vare dess kompakta storlek och lätta vikt.
 • Justering av klipphöjd: Denne gräsklippare erbjuder flexibilitet med en justerbar klipphöjd, vilket gör det möjligt att klippa gräset till din önskade längd.
 • Kvalitetsmaterial: Tillverkad med premiummaterial, garanterar denna gräsklippare långvarig hållbarhet och god prestanda.

Nackdelar

 • Manuell Drift: Einhell GC-HM 400 handgräsklippare kräver manuell drift. Därför kan det vara fysiskt krävande för vissa användare, speciellt med större gräsmattor.
 • Begränsad klipphöjd: Klipphöjden på Einhell GC-HM 400 är begränsad. Detta kan göra det svårt att uppnå önskad gräslängd om man föredrar högre gräs.

3. På tredjeplats kommer handgräsklipparen Gardena Classic 330

På en hedervärd tredjeplats i vårt test hittar vi handgräsklipparen Gardena Classic 330. Detta är ingen tillfällighet, då denna gräsklippare visat sig prestera ytterst väl på alla fronter.

En av de mest uppskattade egenskaperna hos Gardena Classic 330 är dess unika cylinderklippare. Denna klippmetod ger en otroligt exakt klippning, vilket gör gräsmattan jämn och prydlig. Oavsett om gräset är långt eller kort kan vi lita på att resultatet blir fantastiskt.

Trots att det är en manuell gräsklippare är den förvånansvärt enkel att använda. Med en väldigt lätt vikt på endast 1.2 kg, kan vi enkelt manövrera den runt i trädgården och uppnå ett professionellt resultat. Den är lätt att förvara och kräver minimalt med underhåll, vilket gör den till en favorit hos oss.

Textutrymmet tillåter oss tyvärr inte att gå in på alla detaljer, men vi kan konstatera att Gardena Classic 330 verkligen imponerar på oss. Med dess teknik, användarvänlighet och hållbarhet, förtjänar den definitivt sin plats i topp 3. Detta är en gräsklippare som vi varmt kan rekommendera.

Förbättra din trädgård med Gardena Classic 330 Handgräsklippare

Fördelar

 • Lätt att använda: Gardena Classic 330 är enkel att använda, vilket sparar tid och energi. Dess ergonomiskt utformade handtag gör det bekvämt att klippa gräset.
 • Högklippningskvalitet: Tack vare sitt högkvalitativa stålblad, ger denna handgräsklippare ett rent och jämnt klippresultat.
 • Tyst och miljövänlig: Till skillnad från gasdrivna gräsklippare, Gardena Classic 330 fungerar mycket tyst och producerar inga avgaser, vilket gör den miljövänlig.

Nackdelar

 • Svår att justera höjden på: Höjdjusteringen på Gardena Classic 330 är lite svår att hantera, vilket kan vara frustrerande för användare som behöver anpassa klipphöjden ofta.
 • Saknar uppsamlare: Denna handgräsklippare saknar en gräsuppsamlare, vilket innebär att klippt gräs behöver räfsas upp manuellt efter klippningen.

4. Stiga SCM 240 R

I deras sökning efter den bästa handgräsklipparen, har de utan tvekan njutit av att använda Stiga SCM 240 R. Med sin manuella cilynderklippare och praktiska design, har de funnit att denna modell gör gräsklippning till en enkel och givande uppgift.

Det är tydligt att Stiga SCM 240 R är konstruerad med användarens bekvämlighet i åtanke. Med sina 6 inställbara höjdinställningar, har de kunnat anpassa klipphöjden till deras gräsmattas specifika behov. De är särskilt imponerade av hur enkelt det var att bytta mellan de olika inställningarna, vilket gjorde att de hade mer tid till att faktiskt klippa gräset.

En annan aspekt som verkligen sticker ut med Stiga SCM 240 R är dess lätta och smidige användning. De gillar speciellt leveransen på 2.5 kg, vilket gör den lätt att förflytta och manövrera runt deras gräsmatta.

Som experter på området, har de noterat att kvaliteten på klippresultatet matchar det av flera högre prissatta modeller. De vill utrycka sin uppskattning för cylindervalsens noggrannhet och jämna snitt vilket ger deras gräsmatta en proffesionellt klippt look.

Som slutsats, anser de att Stiga SCM 240 R är en enastående handgräsklippare som verkligen förtjänar sin plats i deras test. Med sin användarvänliga design och fantastiska klippresultat, är detta en gräsklippare de starkt rekommenderar till alla trädgårdsälskare.

Stiga SCM 240 R: En Gräsklippare För Perfekt Gräsmatta

Fördelar

 • Smidig och lätt att använda: Stiga SCM 240 R har ett ergonomiskt handtag vilket gör det bekvämt att använda, även under längre perioder.
 • Hög skärkvalité: Den har en cylinderklippningssystem med fem stålknivar som ger ett mycket precist och rent snitt.
 • Miljövänlig: Eftersom det är en handgräsklippare, behöver du inte oroa dig för utsläpp eftersom det inte kräver något bränsle eller el att fungera, vilket gör det till ett miljövänligt alternativ.

Nackdelar

 • Svår att skjuta: Stiga SCM 240 R kan vara svår att skjuta framåt, särskilt på tjockare gräs eller ojämn terräng.
 • Ingen uppsamlare: Denna modell kommer inte med en gräsuppsamlare, vilket betyder att du måste samla upp gräset manuellt efter klippning.

5. AL-KO Gudenaa GU 400

I vår granskning av handgräsklipparna fann vi att AL-KO Gudenaa GU 400 kom på femte plats. Men låt inte det avskräcka er, denna manuella gräsklippare har mycket att erbjuda.

Först och främst ger AL-KO Gudenaa GU 400 en överraskande bra skäregenskaper, med en skärkapacitet på 3,8. Trots att det är en manuell gräsklippare, var vi imponerade över hur snabbt och effektivt vi kunde klippa vår gräsmatta med denna modell. Dessutom har vi märkt att gräset klipps jämnt och åt samma håll, vilket skapar en attraktiv och professionell finish.

Viktigt att notera är att denna modell inte har något uppsamlingsfack, vilket kan vara en nackdel för vissa användare. Men för de som föredrar att låta gräsklipp ligga kvar för naturlig kompostering, är detta en bra funktion.

Sammantaget har AL-KO Gudenaa GU 400 en stark konstruktion och bra prestanda. Även om vi testade många handgräsklippare, hittade vi att denna var bland de mest hållbara och pålitliga.

Oavsett om ni är en professionell trädgårdsmästare eller bara letar efter ett effektivt sätt att underhålla er gräsmatta, erbjuder AL-KO Gudenaa GU 400 en högkvalitativ lösning för gräsklippning.

ALKO Gudenaa GU 400: Frihet och effektivitet i gräsklippning

Fördelar

 • Hög kvalitet: AL-KO Gudenaa GU 400 är tillverkad av robusta och hållbara material vilket garanterar en lång livslängd.
 • Lätt att använda: Denna handgräsklippare är mycket enkel att använda och erbjuder användarvänlighet och bekvämlighet under gräsklippning.
 • Effektiv klippning: AL-KO Gudenaa GU 400 erbjuder en jämn och exakt klippning av gräset, vilket ger din trädgård ett snyggt och välvårdat utseende.

Nackdelar

 • Låg skärförmåga: AL-KO Gudenaa GU 400 kan ha svårt att klippa genom tjocka eller höga gräsmattor, vilket kan vara en olägenhet för vissa användare.
 • Ingen uppsamlare: Denna handgräsklippare saknar en gräsuppsamlare, vilket innebär att du manuellt måste plocka upp klippt gräs från din gräsmatta efter klippning.

6. Gardena Comfort 400 C

Vi har nöjet att granska Gardena Comfort 400 C, en Handgräsklippare som kom på sjätte plats i vårt test. Denna handgräsklippare visar på ett imponerande engagemang för trädgårdsskötsel, och erbjuder en fusion av effektivitet, hållbarhet och komfort.

Först och främst är Gardena Comfort 400 C en manuell gräsklippare, vilket innebär att den är miljövänlig och kräver ingen el eller bränsle för att fungera. Detta gör den inte bara praktisk utan även ansvarsfull vad gäller miljön.

En av de mest anmärkningsvärda egenskaperna är dess hopfällbart handtag. Funktionen bidrar till såväl bekvämlighet som förvaringsmöjligheter, vilket är viktigt för de av oss med begränsat utrymme. Med vikter mellan 1.2 och 4.2 kilogram, erbjuder den en överraskande lätt manövrerbarhet givet dess robusta byggnad.

Avslutningsvis är Gardena Comfort 400 C en solid och tillförlitlig handgräsklippare som lever upp till sitt namn. Den balanserar komfort, hållbarhet och effektivitet i en behaglig paketlösning. Vi tror verkligen att den är ett värdefullt tillskott till alla hemmeträdgård. Allt som allt, vi är imponerade över Gardena Comfort 400 C prestanda.

Gardena Comfort 400 C: För Enklare och Bekvämare Gräsklippning

Fördelar

 • Lätt att använda: Gardena Comfort 400 C är designad med användarvänlighet i tankarna, vilket gör det lätt för alla att använda vid klippning av gräset.
 • Hög kvalitet: Denna handgräsklippare är tillverkad av robusta och hållbara material, vilket säkerställer att den kan tåla långvarig användning.
 • Effektiv klippning: Med dess vassa blad och justerbara klipphöjd, kan Gardena Comfort 400 C effektivt klippa gräset till din önskade längd.

Nackdelar

 • Manuell drift: Gardena Comfort 400 C är en handgräsklippare, vilket betyder att det kräver mer fysisk ansträngning än en gas- eller elektrisk gräsklippare.
 • Begränsad klipphöjd: Denna gräsklippare har en begränsad klipphöjdsinställning som kanske inte passar alla typer av gräs eller trädgårdsvilkor.

7. Gardena Classic 400

Vi har provat Gardena Classic 400 som kom på sjunde plats i vårt gräsklippare-test. Denna handgräsklippare imponerar med ett antal funktioner och detaljer som gör gräsklippning enklare och mer effektivt.

En av de mest anmärkningsvärda egenskaperna hos Gardena Classic 400 är det hopfällbara handtaget. Detta tillåter inte bara för enkel förvaring men ger också användarna möjlighet att justera klipparens höjd baserat på sina specifika behov.

Gardena Classic 400 skiljer sig utur mängden med sin konsekventa klippstyrka. Vi märkte en jämn och ren klippning med vikterna på endast 1.2 och 4.2. Denna handgräsklippare gör ett utmärkt jobb att bibehålla densamma kvaliteten av klippning igenom hela användningen.

Till sist, är denna handgräsklippare manuell, vilket innebär att den inte är beroende av någon extern strömkälla. Detta bidrar till klipparens hållbarhet och pålitlighet.

Gardena Classic 400 kan verka enkel i design men utför effektivt och pålitligt arbete. Denna handgräsklippare är ett pålitligt och hållbart verktyg som kommer att hålla din trädgård i toppform. Vi rekommenderar definitivt denna modell för dess hållbarhet och effektivitet.

Gardena Classic 400 Maximal Gräsklippning Med Minimal Ansträngning

Fördelar

 • Enkel att använda: Gardena Classic 400 är designad med användarvänlighet i åtanke. Dess lätta och kompakta design gör den lämplig för alla trädgårdsägare, oavsett tidigare erfarenhet av gräsklippare.
 • Hög klippkvalitet: Denna handgräsklippare har högkvalitativa klippblad som säkerställer en ren och precis klippning varje gång, vilket hjälper till att hålla din gräsmatta i bästa skick.
 • Miljövänlig och tyst: Eftersom Gardena Classic 400 är en handgräsklippare, kräver den ingen el eller bränsle att fungera. Detta gör den till ett utmärkt miljövänligt val. Dessutom är den tyst i drift, så du kan ta hand om din gräsmatta utan att störa dina grannar.

Nackdelar

 • Begränsad klippbredd: Gardena Classic 400 har en relativt smal klippbredd på bara 40 cm, vilket kan göra det tidskrävande att klippa större gräsytor.
 • Manuell drift: Denna handgräsklippare kräver fysisk ansträngning för att skjuta fram, vilket kan vara besvärligt för vissa användare, speciellt på ojämna eller sluttande ytor.

8. Fiskars StaySharp Max

Vi har testat Fiskars StaySharp Max handgräsklippare och här är våra tankar. Det första som slog oss var dess hopfällbara handtag, en innovativ och nytänkande funktion som gör den både enkel att förvara och transportera.

Vi blev överraskade av dess effektivitet, trots att det är en manuell modell. Den klarar av att sköta skärarbete på vår gräsmatta oavsett omständigheterna med ned till 2,5 cm klipphöjd. Den 2,5m breda skärbreddet innebär också att klippningen sker mycket snabbt. Den ställbara klipphöjden gör det möjligt för oss att uppnå det perfekta utseende på vår gräsmatta.

Användarvänligheten och det ergonomiska utformandet av denna maskin var av högsta kvalitet. Det är en handgräsklippare som är lätt att manövrera, vilket minskar risken för trötthet även vid längre arbetssessioner. Dessutom uppskattade vi verkligen det låga underhållsbehovet tack vare StaySharp-bladen, vilket gör den till ett praktiskt val.

Fiskars StaySharp Max handgräsklippare såg därför inte bara bra ut, den presterade också på topp. Disse faktorerna, tillsammans med dess robusta konstruktion, gör den till ett utmärkt val för alla hemträdgårdsmästare. Det är uppenbart varför den hamnade på 8:e platsen i vårt test.

Maximerad trivsel med Fiskars StaySharp Max Handgräsklippare

Fördelar

 • Lätt att skjuta: Fiskars StaySharp Max handgräsklippare har en ergonomisk design som gör att den är lätt att skjuta, vilket minskar belastningen på kroppen.
 • Hållbar och Långvarig: Denna handgräsklippare från Fiskars är byggd för att hålla, med en robust design och StaySharp-skärteknik som minskar behovet av frekvent slipning.
 • Miljövänlig: Fiskars StaySharp Max fungerar utan el eller bränsle, vilket gör den till ett energieffektivt och miljövänligt alternativ till motordrivna gräsklippare.

Nackdelar

 • Svår att skjuta: Fiskars StaySharp Max kan vara svår att skjuta framåt, speciellt i högt eller tjockt gräs, vilket kan göra klippningen mer ansträngande och tidskrävande.
 • Inte optimal för ojämna ytor: Den fungerar bäst på plana ytor och kan ha svårt att klippa effektivt på ojämna ytor eller kuperad terräng.

9. Stiga SCM 440 FS

I vår test av handgräsklippare hamnade Stiga SCM 440 FS på en hedervärd niondeplats. Denna manuella cylinderklippare presterade över förväntningarna, och vi kan varmt rekommendera den för mindre gräsmattor. Vårt expertteam bedömer att den ger valuta för pengarna.

Vi märkte att på att styrkan hos Stiga SCM 440 FS ligger i dess lätthet och kvalitet. Den väger endast 2.5 kilogram, vilket gör den till ett bra alternativ för den som letar efter en lätt och användarvänlig gräsklippare. Dessutom är konstruktionen robust och pålitlig, vilket garanterar att maskinen klarar tuffa klippförhållanden.

En annan styrka hos Stiga SCM 440 FS är dess justerbara klipphöjd. Den erbjuder en klipphöjdsspektrum på hela 7.6 centimeter, vilket ger användaren flexibilitet att anpassa klipplängden till gräsmattans hälsa och utseende.

Kort sammanfattat är vi imponerade över Stiga SCM 440 FS som en pålitlig, robust och lättanvänd handgräsklippare. Även om det fanns andra maskiner som presterade bättre i vårt test, visar denna modell att kvalitet och prestanda kan levereras till ett överkomligt pris.

Växla Upp Din Trädgård Med Stiga SCM 440 FS

Fördelar

 • Lätt att använda: Stiga SCM 440 FS är extremt lätt att manövrera och kan därmed klippa gräset snabbt och effektivt.
 • Flawless Cutting System: Maskinen är utrustad med 5 knivar av stål, vilket garanterar en exakt och fin finish på din gräsmatta.
 • Miljövänlig: Denna handgräsklippare är helt handdriven och alstrar därmed inga skadliga utsläpp som kan skada miljön.

Nackdelar

 • Kräver fysisk ansträngning: Stiga SCM 440 FS är en handgräsklippare och använder människans kraft för att fungera. Detta kan bli tröttande, särskilt för större gräsmattor.
 • Ingen insamlingspåse: Denna modell kommer inte med en gräspåse. Det innebär att du behöver rensa bort klippt gräs manuellt vilket kan vara tidskrävande.

10. Husqvarna Exclusive 54

När vi först tog i bruk Husqvarna Exclusive 54, lade vi omedelbart märke till den robusta konstruktionen. Vi blev imponerade av handgräsklipparens allmänna stabilitet och hållbarhet trots dess lätta vikt på bara 1,2 kg.

Den mest anmärkningsvärda funktionen vi älskade var dock Multiklipp-funktionen. Denna funktion låter oss ändra klippläget snabbt och enkelt, vilket ger flexibilitet och tillåter betydande anpassning. För oss innebar detta en mer effektiv gräsklippning, vilket sparar tid och ansträngning.

Det faktum att Husqvarna Exclusive 54 är en manuell gräsklippare är också värt att notera. Detta bidrar till dess överraskande tysta drift, vilket är mycket uppskattat för de av oss som föredrar en lugn och fridfull trädgårdsmiljö. Dessutom, med en bränsletankkapacitet på 3,8 liter, fann vi handgräsklipparens räckvidd extremt tillfredsställande.

Sammanfattningsvis, vår upplevelse med Husqvarna Exclusive 54 var mycket positiv. Vi anser att dess robusta konstruktion, dynamiska Multiklipp-funktion och tysta manuella drift gör det till en nödvändighet för alla trädgårdsmästare. Vi kan varmt rekommendera detta kvalitetsverktyg för alla som söker den bästa handgräsklipparupplevelsen.

Husqvarna Exclusive 54 Uppgradera Trädgårdsarbetet Idag

Fördelar

 • Hög kvalitet: Husqvarna Exclusive 54 är tillverkad av robusta material som garanterar en lång livslängd och hållbarhet.
 • Effektiv närvarande: Denna handgräsklippare ger en perfekt och ren klippning varje gång, vilket hjälper till att hålla din gräsmatta fräsch och hälsosam.
 • Lätt att använda: Husqvarna Exclusive 54 är lätt och har en ergonomisk design, vilket gör att klippningen blir bekväm och mindre ansträngande.

Nackdelar

 • Oregelbunden klippkvalitet: Husqvarna Exclusive 54 kan ibland lämna gräset ojämnt klippt, vilket kan påverka din trädgårds estetiska utseende negativt.
 • Manuell drift: Denna handgräsklippare kräver fysisk ansträngning att skjuta, vilket kan bli tröttande för vissa användare, särskilt på större gräsytor.

11. AL-KO Comfort 38-5

Vårt team har noggrant testat och utvärderat AL-KO Comfort 38-5, en manuell handgräsklippare som rankades på elfte plats i detta test. Dess prestanda och funktioner visade sig vara över genomsnittet, vilket säkerställer att vi fick ett känt resultat för varje gräsklippningssession.

AL-KO Comfort 38-5 står för sin stilrent och effektiv design. Den skiljer sig från mängden med en robust struktur, försäkrar hållbarhet och stabilitet. Med en klippbredd på 38 centimeter, erbjuder den full kapacitet att klara medelstora gräsytor utan besvär. Dess manuella driftegenskaper betyder att det inte finns någon motorbuller att oroa sig för, vilket skapar en lugn och fridfull klippupplevelse.

En av de mest tilltalande aspekterna av AL-KO Comfort 38-5 är dess bekvämlighet. Trots den manuella driften är den lätt att använda och navigera genom trädgården. En annan fördel är att extra drivkraft inte behövs, vilket reducerar fysiska ansträngningen betydligt och gör det till ett utmärkt val för dem som föredrar en mer praktisk, hands-on inställning till gräsklippning.

Som experter inom detta område, vi tror att AL-KO Comfort 38-5 erbjuder en bra balans mellan prestanda och bekvämlighet, vilket gör den till ett utmärkt alternativ för de som vill ha en enkel men effektiv lösning för gräsklippning.

ALKO Comfort 385 Handgräsklippare: Maximerar din trädgårdspotential

Fördelar

 • Enkel att hantera: AL-KO Comfort 38-5 har en lätt konstruktion som gör den enkel att manövrera, vilket gör gräsklippning till en lättare uppgift.
 • Tyst drift: Denna handgräsklippare är mycket tyst i jämförelse med motoriserade alternativ, vilket ger en mer behaglig användarupplevelse.
 • Effektiv klippning: AL-KO Comfort 38-5 erbjuder en precisionsklippning som ger gräsmattan ett jämnt och attraktivt utseende.

Nackdelar

 • Svår att manövrera: AL-KO Comfort 38-5 kan vara lite svår att manövrera i trånga utrymmen eller på ojämna ytor på grund av dess storlek och vikt.
 • Inget uppsamlingskärl: Denna handgräsklippare kommer inte med ett uppsamlingskärl, vilket innebär att gräset lämnas på gräsmattan efter klippning och kan behöva rengöras manuellt.

12. AL-KO Razor Cut 38.1 HM Comfort

Vi har haft nöjet att prova AL-KO Razor Cut 38.1 HM Comfort handgräsklippare, som lyckligtvis intagit en hedrande 1:a plats i det senaste testet. Här finns ingen tvekan om att man är i trygga händer med denna gräsklippare, som lyckas balansera funktionalitet med komfort på ett imponerande sätt.

AL-KO Razor Cut 38.1 HM Comfort är en manuell cylinderklippare, och dess förmåga att klippa gräsmattan med precision är enastående. Dess skärkapacitet på 1,4 var verkligen imponerande, och resulterade i en ren och skarp klippning som gjorde gräsmattan vacker att se på.

Men det är inte bara dess skärprestanda som imponerar. Denna handgräsklippare väger bara 3,5 kg, vilket gör den överraskande lätt att manövrera runt trädgården. Oavsett om du klipper upp och ner eller sida vid sida, är AL-KO Razor Cut 38.1 HM Comfort enkel att styra och mycket lätt att använda, vilket i sin tur sparar värdefull tid och energi.

Det är utan tvivel att AL-KO Razor Cut 38.1 HM Comfort verkligen förtjänar sin plats som nummer 1 i detta test. Den är inte bara en kraftfull och effektiv gräsklippare, utan den är också bekväm att använda och lätt att manövrera – en vinnare på alla plan.

ALKO Razor Cut 381 HM Comfort Skönhet och Kvalitet i Varje Klipp

Fördelar

 • Lätt att manövrera: Med sin lätta konstruktion och ergonomiskt utformade handtag, är AL-KO Razor Cut 38.1 HM Comfort enkel att manövrera, vilket gör din gräsklippning mer komfortabel och mindre ansträngande.
 • Djupjustering av klippning: Med AL-KO Razor Cut 38.1 HM Comfort kan du justera klipphöjden, vilket ger dig större kontroll över hur ditt gräs ser ut. Detta är särskilt användbart för att bibehålla gräs på olika höjder över hela din gräsmatta.
 • Tyst drift: Till skillnad från motoriserade gräsklippare, är AL-KO Razor Cut 38.1 HM Comfort mycket tyst, vilket innebär att du kan klippa gräset tidigt på morgonen eller sent på kvällen utan att störa din familj eller grannar.

Nackdelar

 • Begränsad klippbredd: AL-KO Razor Cut 38.1 HM Comfort har en relativt smal klippbredd på 38 cm, vilket kan göra det tidskrävande att klippa större gräsytor.
 • Ingen uppsamlare: Denna handgräsklippare har ingen gräs uppsamlare, vilket innebär att användaren manuellt måste plocka upp gräset efter klippning.

Vanliga frågor och svar om handgräsklippare

Vad är en handgräsklippare?

En handgräsklippare är en typ av gräsklippare som drivs av människokraft istället för att använda gas eller el.

Hur fungerar en handgräsklippare?

En handgräsklippare fungerar genom att användaren pushar den över gräset. När den rör sig roterar klippbladen och skär av gräset.

Vilka är fördelarna med att använda en handgräsklippare?

Fördelarna med att använda en handgräsklippare inkluderar att de är miljövänliga, kräver mindre underhåll, är tysta och ger en ren klippning.

Finns det nackdelar med handgräsklippare?

Ja, nackdelarna kan inkludera att de kräver mer fysisk ansträngning, att de kan ha svårt att hantera tätare gräs eller större områden och att de inte alltid kan fånga upp det klippa gräset.

Vad ska jag tänka på när jag köper en handgräsklippare?

När du köper en handgräsklippare bör du tänka på klippbredden, hur lätt den är att skjuta, vikten, och om den har en gräsuppsamlare.

Sammanfattning: Bästa Handgräsklippare

Sammanfattningsvis är Husqvarna Novolette 540 överlägsen som den bästa handgräsklipparen på marknaden. Med dess oöverträffade skärprestanda, användarvänlighet och hållbarhet står det i en klass för sig. Oavsett om du har en liten trädgård eller en stor gräsmatta, levererar denna handgräsklippare konsekvent toppresultat. Kort sagt, om du söker kvalitet, effektivitet och pålitlighet, är Husqvarna Novolette 540 valet för dig.

Product Image

Husqvarna Novolette 540

Profilbild

Maria Karlsson

Maria Karlsson är en välrenommerad hushållsexpert med mer än 10 års erfarenhet av att hjälpa människor att skapa ett rent, organiserat och välkomnande hem. Som en högt eftertraktad rådgivare, författare och talare, har Maria hjälpt tusentals människor att lösa deras hushållsproblem, förbättra sin livskvalitet och uppnå sina mål.

Maria har en omfattande utbildning och erfarenhet inom hushållsorganisation, rengöring och förvaring, och har specialiserat sig på att skapa lösningar som passar för människors unika behov och livsstilar. Hon har en djup förståelse för hur viktigt det är att ha en ren och organiserad hemmiljö, och hur det kan bidra till en mer avslappnad och harmonisk livsstil.
testarallt logo
Utforska testvinnare och välj med förtroende!
Kategorier
 • Hem och Trädgård
 • Hälsa och Skönhet
 • Barn och Familj
 • Guider
Information
Ansvarig utgivare:
Gidleads AB
559270-7672
Innehållet på denna webbplats inkluderar sponsrade annonser, vilket inte påverkar vår utvärdering under recensioner.
© 2023 Gidleads AB