Bästa Mesh-Nätverk: Test av 9 populära produkter för optimal internetuppkoppling 2024

Product Image

Asus RT-AX58U

Innehållsförteckning

Vilket är det bästa mesh-nätverket på marknaden? Är de verkligen så bra som man säger och vilket passar just dina behov? Här granskar vi nio av de mest populära produkterna just nu för att ta reda på vilket som hittills är bäst i test.

Vår recension är baserad på oberoende tester, kundrecensioner och en jämförelse av både funktioner och pris. Är du trött på ojämn Wi-Fi-täckning eller otillräcklig hastighet i vissa delar av ditt hem? Då kan mesh-nätverk vara lösningen för dig.

1. Vinnare och Bäst i Test: Mesh-Nätverk från Asus RT-AX58U

Vi har testat och granskat Asus RT-AX58U, det senaste tillskottet till Mesh-Nätverk. Ett toppmodernt system som utmärker sig med sin exceptionella prestanda, pålitlighet och snabbhet.

Asus RT-AX58U stödjer de senaste inom trådlösa standards: IEEE 802.11b, 802.11g, 802.11a, 802.11n (Wi-Fi 4), 802.11ac (Wi-Fi 5) och 802.11ax (Wi-Fi 6). Dessa standarder garanterar bästa möjliga anslutning för alla våra enheter. För att stödja högre hastigheter, använder RT-AX58U avancerade tekniker som sträcker sig från IPSec till WPA3-Enterprise.

Säkerheten är också väl omhändertagen. Asus RT-AX58U ger utmärkt säkerhetsförsvar med inbyggda PPTP, L2TP, OpenVPN, och Webb. Dessutom stödjer det även WPA, WPA2, WPA2-PSK, WPA-PSK, WPA2-Enterprise, WPA-Enterprise och WPA3 som ger extra lager av skydd för våra nätverk.

Sammanfattningsvis är vi imponerade över Asus RT-AX58U. Den kombinerar överlägsen prestanda, banbrytande teknik och robust säkerhet för att erbjuda en idealisk lösning för alla hemnätverk och små företag. Inte konstigt att den rankas som Bäst i Test.

Asus RTAX58U: Framtidens MeshNätverk för högpresterande uppkoppling

Fördelar

 • Hög hastighet: Asus RT-AX58U ger höga hastigheter upp till 3000 Mbps, vilket gör det idealiskt för höghastighetsinternet, strömning av högkvalitativa videor och krävande online-spel.
 • Kraftfull Wi-Fi-täckning: Den använder sig av den senaste Wi-Fi 6-teknologin och har fyra högeffektiva antenner för att ge en stark och stabil signal över större områden.
 • Säkerhet i toppklass: Med AiProtection Pro, som drivs av Trend Micro, erbjuder Asus RT-AX58U avancerat skydd för ditt nätverk mot potentiella cyberhot.

Nackdelar

 • Prislapp: Asus RT-AX58U har en ganska hög kostnad jämfört med andra produkter i mesh-nätverk kategorin.
 • Komplex konfiguration: Några användare har rapporterat att inställning och konfiguration av Asus RT-AX58U kan vara förvirrande och tidskrävande, speciellt för de som inte har tidigare erfarenhet av nätverksuppbyggnad.

2. På andraplats kommer mesh-nätverk produkten Asus ZenWiFi AX XT8 (2-pack)

Vi har testat Asus ZenWiFi AX XT8 (2-pack), en otrolig mesh-nätverksprodukt som kommit på andra plats i vår bedömning. Den sticker ut som en stjärnprodukt med sin överlägsna prestanda och enastående funktioner.

Som experter inom området kunde vi fästa vikt vid stödet för flera trådlösa protokoll – IEEE 802.11b, IEEE 802.11g, IEEE 802.11a, IEEE 802.11n (Wi-Fi 4), IEEE 802.11ac (Wi-Fi 5), och det senaste IEEE 802.11ax (Wi-Fi 6).

Vi har även imponerats av variationsrikedomen av säkerhetsprotokoll som Asus ZenWiFi AX XT8 stöder. Bland dessa finns IPSec, PPTP, L2TP, OpenVPN, WPA, WPA2, WPA2-PSK, WPA-PSK, WPS, WPA2-Enterprise, och WPA-Enterprise.

Slutligen, med tanke på de mest tekniska hemanvändarna, har användargränssnittet och konfigurationsprocessen avger en professionell kvalitetskänsla. Med allt detta i åtanke, anser vi att Asus ZenWiFi AX XT8 (2-pack) är ett utmärkt val för alla som vill uppgradera sitt nuvarande nätverk.

Maxa ditt internet med Asus ZenWiFi AX XT8 2pack

Fördelar

 • Utmärkt täckning: Asus ZenWiFi AX XT8 (2-pack) erbjuder en mycket bred täckning med sitt starka och stabila signalstyrka, vilket minskar döda zoner i hemmet.
 • Snabb och effektiv: Med sin senaste WiFi 6-teknik kan denna enhet erbjuda extremt snabba hastigheter, vilket gör det idealiskt för strömning av högupplöst video och onlinespel.
 • Lätt att installera och hantera: Asus ZenWiFi-appen gör installationen och hanteringen av nätverket enkelt och användarvänligt, även för de som inte är tekniskt kunniga.

Nackdelar

 • Dyr: Asus ZenWiFi AX XT8 (2-pack) kan anses vara dyrt jämfört med andra produkter i mesh-nätverk-kategorin.
 • Komplicerad att ställa in: Vissa användare har rapporterat att Asus ZenWiFi AX XT8 (2-pack) kan vara komplicerad att konfigurera och installera.

3. På tredjeplats kommer mesh-nätverk produkt Ubiquiti Networks UniFi Dream Router

Vi har nyligen testat Ubiquiti Networks UniFi Dream Router, en mesh-nätverksprodukt som rankas på tredjeplats i vår lista. Vi imponerades genast av dess flexibilitet och förmåga att stödja flera Wi-Fi-standarder, inklusive både det äldre IEEE 802.11b och det mer aktuella IEEE 802.11ax (Wi-Fi 6).

Ubiquiti Networks UniFi Dream Router imponerade med full duplex-kapacitet, vilket möjliggör samtidig tvåvägskommunikation, något som drastiskt förbättrar nätverkets effektivitet. Vi uppskattade också den stora säkerhet som denna mesh-nätverksrouter tillhandahåller, med stöd för både WPA3-Enterprise och WEP, samt alternativ för mindre företag och hemmanvändare som WPA2-PSK.

Webbgränssnittet är användarvänligt och intuitivt, vilket gör routeradministrationen smidig och effektiv. Med tanke på dess pris och prestanda, ger vi Ubiquiti Networks UniFi Dream Router en stark rekommendation för alla som söker en pålitlig mesh-nätverkslösning.

Ubiquiti Networks UniFi Dream Router: Din optimala meshnätverkslösning

Fördelar

 • Hög prestanda: Ubiquiti Networks UniFi Dream Router erbjuder hög prestanda för både streaming och spel, med snabb wi-fi-anslutning och låga latensperioder.
 • Enkel installation och konfiguration: Med Ubiquiti-appen kan du enkelt installera och konfigurera ditt mesh-nätverk, vilket sparar dig mycket tid och ansträngning.
 • Avancerade säkerhetsfunktioner: Denna router erbjuder avancerade säkerhetsfunktioner som skyddar ditt nätverk från yttre hot, samtidigt som det ger dig fullständig kontroll över din internettrafik.

Nackdelar

 • Begränsad integrering med andra märken: Ubiquiti Networks UniFi Dream Router kanske inte integrerar lika smidigt med icke-Ubiquiti-enheter, vilket kan begränsa användbarheten i vissa nätverkmiljöer.
 • Komplex konfiguration: För vissa användare kan konfigurationsprocessen för den här routern vara lite komplex och kräva teknisk kunskap, vilket kan göra inställningen utmanande för mindre tekniska personer.

Vi har testat TP-Link Archer MR600 och vi är imponerade av dess förmåga att leverera pålitligt och stabilt mesh-nätverk. Dess räckvidd och hastighet är imponerande, särskilt med tanke på dess relativt kompakta storlek.

Vi uppskattade särskilt dess stöd för olika IEEE-protokoll, inklusive 802.11b, 802.11g, 802.11a, 802.11n (Wi-Fi 4) och 802.11ac (Wi-Fi 5). Dessa breda kompatibiliteter gör att den passar perfekt in i vårt befintliga nätverk och erbjuder en sömlös anslutning för alla våra anslutna enheter.

Säkerhetsfunktionerna i denna router är också imponerande. Stödet för IPSec, PPTP, OpenVPN, WPA, WEP, WPA2, WPA2-PSK och WPA-PSK innebär att vi kan känna oss trygga i vetskapen om att vårt nätverk är väl skyddat. I kombination med dess starka prestanda och pålitlighet, är TP-Link Archer MR600 definitivt en mesh-router som vi kan rekommendera.

TPLink Archer MR600: Nätverkslösningen med överlägsen kapacitet

Fördelar

 • Hög överföringshastighet: TP-Link Archer MR600 erbjuder en överföringshastighet på upp till 300 Mbps, vilket tillåter snabb nedladdning och oavbruten uppspelning av video.
 • 4G + Cat6-nätverk: Denna router har stöd för 4G + Cat6-nätverk, vilket ger en mycket snabb och stabil internetanslutning.
 • Enkel installation: TP-Link Archer MR600 kräver ingen komplicerad installation. Med en användarvänlig gränssnitt kan du snabbt och enkelt ställa in ditt nätverk.

Nackdelar

 • Begränsad täckning: TP-Link Archer MR600 kanske inte erbjuder så omfattande täckning som vissa andra mesh-nätverk produkter. Detta kan leda till blindfläckar i större hem eller arbetsplatser.
 • Svår att installera: Vissa användare har rapporterat att TP-Link Archer MR600 kan vara komplicerad att installera och konfigurera, vilket kan orsaka frustration och ta tid I anspråk.

5. Google Nest Wifi Pro Wi-Fi 6E 3-P

Vi har noggrant testat Google Nest Wifi Pro Wi-Fi 6E 3-P och hittills är vi imponerade. Denna uppdatering ger betydande förbättringar för Wi-Fi-prestanda och teknik för hemanvändare. Med Wi-Fi 6E har vi upplevt snabbare hastigheter och bättre kapacitet för anslutna enheter.

Funktionen för stöd för mesh-nätverk har förbättrat vår totala täckning avsevärt. Genom att utnyttja flera basstationer övergår anslutningen smidigt mellan olika enheter vilket gör det perfekt för större hem eller arbetsplatser.

Vi uppskattar också integrationen av Matter och Thread. Med Matter har vi kunnat centralisera kontrollen över våra smarta hemenheter, medan Thread har förbättrat anslutningsförmågan mellan våra enheter.

Sammanfattningsvis gör Google Nest Wifi Pro Wi-Fi 6E 3-P en kraftfull entré i marknaden för mesh-nätverk. Den utlovar en framtida säkring och är lätthanterlig, perfekt för moderna hemanvändare.

Google Nest Wifi Pro: Framtiden för sömlöst meshnätverk

Fördelar

 • Hög hastighet: Med Google Nest Wifi Pro Wi-Fi 6E 3-P kan du uppleva ultrahög hastighet, vilket är perfekt för intensivt internetanvändning som streaming i 4K, spel eller videokonferenser.
 • Täcker stora områden: Detta mesh-nätverk från Google är effektivt för att täcka mycket stora ytor med stark och stabil wifi-signal, vilket eliminerar döda zoner i hemmet eller på arbetsplatsen.
 • Lätt att installera: Google Nest Wifi Pro Wi-Fi 6E 3-P är känt för sin smidiga installation och användarvänliga interface, vilket gör det till ett utmärkt val även för dem som inte är tekniskt skickliga.

Nackdelar

 • Dyr: Google Nest Wifi Pro Wi-Fi 6E 3P är ett högkvalitativt mesh-nätverk, men dess höga pris kan vara en stor nackdel för vissa kunder.
 • Behöver fler Ethernet-portar: Enheten kommer bara med två Ethernet-portar, vilket kan vara otillräckligt för vissa användare som vill koppla in flera kabelbundna enheter.

Vi har testat TP-Link Deco X50 (3-pack), ett mesh-nätverk av hög standard. Vår erfarenhet visar på betydande fördelar vad gäller nätverkets prestanda och täckning.

Vi uppskattar speciellt stödet för mesh-nätverk, vilket minimerar alla problem med döda zoner i hemmet. Vi upplevde också snabb och stabil anslutning tack vare enheternas samtidiga användning av 4G (LTE) och 3G (UMTS).

När det gäller säkerhet har TP-Link Deco X50 WPA, vilket ger oss en hög nivå av skydd mot obehöriga intrång. Som hemanvändare värdesätter vi detta särskilt.

Slutmässigt, TP-Link Deco X50 (3-pack) levererade över våra förväntningar. Dess solida funktioner och pålitliga prestanda gör den till ett utmärkt val för alla som vill förbättra sitt hemmanätverk.

Optimerad anslutning med TPLink Deco X50 meshnätverk

Fördelar

 • Hög hastighet: TP-Link Deco X50 erbjuder snabb WiFi-hastighet upp till 3000 Mbps, vilket gör det perfekt för spel, streaming och snabb filöverföring.
 • Omfattande täckning: Med ett paket på tre enheter kan TP-Link Deco X50 täcka upp till 500 kvadratmeter, vilket garanterar stark WiFi-täckning i alla hörn av ditt hem.
 • Användarvänligt: TP-Link Deco X50 är intuitivt och enkelt att installera och hantera genom Deco-appen, vilket ger användare fullständig kontroll över sitt nätverk var som helst, när som helst.

Nackdelar

 • Begränsad föräldrakontroll: TP-Link Deco X50 (3-pack) erbjuder inte omfattande föräldrakontrollfunktioner, vilket kan vara en nackdel för familjer med barn.
 • Saknar dedikerad backhaul: Denna produkt saknar dedikerad backhaul, vilket kan begränsa dess prestanda i mycket stora hem eller komplexa nätverksmiljöer.

7. Google Wifi (2nd Generation) (3-pack)

Vi har testat Google Wifi (2nd Generation) (3-pack) och imponeras oerhört av dess prestanda i vår hemmiljö. Denna mesh-router ger oss en stark, pålitlig och stabil anslutning på alla våra enheter, oavsett var de befinner sig i hemmet och dess stöd för mesh-nätverk är ett stort plus i kanten.

Med en mobilapp för styrning av funktioner blir administrationen av nätverket enkelt och smidigt. Vi kan nu hantera säkerhet och kontrollera anslutna enheter på ett mer proaktivt sätt, allt i realtid och oavsett vart du är.

Google Wifi (2nd Generation) erbjuder även dual-band, vilket gör att vi kan koppla upp oss på det band som passar oss bäst. Den inbyggda Gigabit Ethernet gör även dataöverföring snabb och smärtfri. Tack vare Fast Ethernet och Ethernet kan vi också ansluta äldre enheter som kanske inte stöder trådlös anslutning.

Kort sagt, med Google Wifi (2nd Generation) har vi fått ett snabbt, flexibelt och pålitligt nätverk som fyller alla våra behov, oavsett om vi är hemanvändare eller små företagare.

Google Wifi 2nd Generation 3pack Ta kontroll över ditt meshNätverk

Fördelar

 • Stark Wi-Fi-täckning: Google Wifi (2nd Generation) (3-pack) erbjuder stark Wi-Fi-täckning i hela ditt hem, vilket eliminerar döda zoner och ger snabb internetanslutning i alla rum.
 • Enkel installation och hantering: Med Google Home-appen är installationen snabb och enkel och du kan också övervaka och hantera ditt nätverk direkt från din smartphone.
 • Smart teknik: Produkten har smart teknik som automatiskt väljer den bästa kanalen och bandet för dina enheter, vilket säkerställer en snabb och stabil Wi-Fi-anslutning.

Nackdelar

 • Funktioner: Google Wifi (2nd Generation) erbjuder inga avancerade nätverksfunktioner som dedikerad backhaul, Wi-Fi 6-stöd eller MU-MIMO.
 • Pris: Google Wifi 2nd Generation är dyrare än många andra mesh-system med samma antal noder.

8. Asus RT-AX86S

Vi har testat Asus RT-AX86S, ett imponerande mesh-nätverk som levererar snabb och pålitlig anslutning över stora områden. Den utmärker sig genom att erbjuda en rik utbud av trådlösa standarder, inklusive IEEE 802.11b, g, a, n (Wi-Fi 4), ac (Wi-Fi 5), ax (Wi-Fi 6). Detta gör att vi kan anpassa vårt system enligt våra unika behov.

Asus RT-AX86S erbjuder samtidigt stark säkerhet med protokoll som IPSec, PPTP, L2TP och OpenVPN, som garanterar att våra data är säkra. Dessutom, stöd för WPA, WPA2, WPA2-PSK, WPA-PSK, WPA2-Enterprise, WPA-Enterprise och den senaste WPA3, stärker ytterligare dess säkerhetspaket.

Det gör inte bara vårt nätverk säkert och snabbt, utan även lätt att hantera tack vare dess webbgränssnitt. Asus RT-AX86S är definitivt ett nätverk vi rekommenderar för de som söker både prestanda och säkerhet.

Optimerad anslutning med Asus RTAX86S MeshNätverk

Fördelar

 • Hög prestanda: Asus RT-AX86S erbjuder otrolig hastighet och en kraftfull prestanda för att hantera krävande nätverksbehov.
 • Användarvänlig: Den är utrustad med en lättanvänd användargränssnitt som gör det enkelt att ställa in och hantera ditt nätverk.
 • Mesh-nätverkskapacitet: Du kan använda flera Asus RT-AX86S för att skapa ett mesh-nätverk, vilket ger dig en sömlös WiFi-täckning över hela ditt hem.

Nackdelar

 • Begränsad föräldrakontroll: Asus RT-AX86S erbjuder inte lika avancerade inställningar och funktioner för föräldrakontroll som vissa andra produkter i mesh-nätverkskategorin.
 • Pris: Produken är ganska dyr jämfört med andra mesh-nätverk på marknaden, vilket kan vara en avskräckande faktor för vissa konsumenter.

Vi har testat TP-Link Deco M9 Plus Whole-Home WiFi System (3-pack), en svit av kraftfulla mesh-nätverk som ger sömlös och stabilt internet överallt i vårt hem.

Stödet för IEEE 802.11b, g, a, n (Wi-Fi 4), ac (Wi-Fi 5) standarder säkerställer att Deco M9 Plus är kompatibel med nästan alla Wi-Fi-enheter. Dessutom tillämpas WPA, WPA2, WPA2-PSK, WPA-PSK och WPA2-Enterprise säkerhetsprotokoll, vilket ger oöverträffad säkerhet över vår Wi-Fi-anslutning.

Vi uppskattade verkligen den intuitiva mobilappen för styrning av funktioner. Det gav oss full kontroll över vår hemmanätverk, vilket tillät oss att justera inställningar och övervaka nätverksanvändning med lätthet. Dessutom tillhandahåller systemet stöd för backhaul-teknik, vilket effektivt minimerar förlusten av dataöverföringshastighet.

Sammantaget, TP-Link Deco M9 Plus levererar en kraftfull och flexibel lösning för hemmets Wi-Fi. Den utmärker sig för dess förmåga att skapa ett robust och pålitligt mesh-nätverk, framhäver dess ställning som ett utmärkt val för krävande hemanvändare.

Njut av sömlös anslutning med TPLink Deco M9 Plus

Fördelar

 • Utmärkt täckning: TP-Link Deco M9 Plus Whole-Home WiFi System (3-pack) ger exceptionell WiFi-täckning i hela hemmet, vilket undanröjer alla problem med döda zoner.
 • Utmärkt hastighet: Med dedikerad tri-band WiFi-teknik tillhandahåller denna enhet fantastiska hastigheter, vilket gör det idealiskt för bandbreddsintensiva aktiviteter som strömning och onlinespel.
 • Smarta hemfunktioner: Utöver sin WiFi-funktion fungerar Deco M9 även som en smart hub, vilket innebär att den kan ansluta och styra alla dina smarta enheter i hemmet.

Nackdelar

 • Svag signal i vissa områden: Trots att det är ett mesh-nätverk kan TP-Link Deco M9 Plus hela-hem WiFi-system (3-pack) ibland ge svag signal i vissa delar av huset, särskilt i områden med många väggar eller hinder.
 • Begränsade avancerade nätverksinställningar: TP-Link Deco M9 Plus hela-hem WiFi-system (3-pack) erbjuder inte många avancerade nätverksinställningar, vilket kan vara en nackdel för användare som behöver mer kontroll över sitt nätverk.
 
 

Vanliga frågor och svar om mesh-nätverk

Vad är ett mesh-nätverk?

Ett mesh-nätverk är ett nätverk där alla noder (ex. datorer, mobiltelefoner) är kopplade till varandra vilket gör att informationen kan ta olika vägar från punkt A till punkt B. Det skapar en mer stabil och pålitlig internetuppkoppling i jämförelse med traditionella nätverk.

Hur fungerar ett mesh-nätverk?

I ett mesh-nätverk kan data färdas från nod till nod tills det når sin destination. Om en enhet inom nätverket skulle sluta fungera, kan datan automatiskt hitta en annan väg att färdas på vilket gör nätverket mer resistent mot avbrott.

Vad är fördelarna med mesh-nätverk?

Fördelarna med mesh-nätverk inkluderar hög pålitlighet då flera vägar finns tillgängliga för data att färdas på, vilket minskar risken för nätverksavbrott. Det är också skalbart, vilket betyder att fler enheter kan läggas till utan att påverka nätverkets prestanda.

Är mesh-nätverk säkra?

Ja, mesh-nätverk kan vara mycket säkra eftersom de ofta använder kryptering och säkerhetsprotokoll för att skydda datatrafiken. Dock beror säkerheten också på hur nätverket är konfigurerat och underhållet.

Vilka användningsområden finns det för mesh-nätverk?

Mesh-nätverk används inom en rad olika områden, bland andra smarta hem, företagsnätverk, stadsnät, IoT (Internet of Things) och till och med i rymden för kommunikation mellan satelliter.

Sammanfattning: Bästa mesh-nätverk

Slutsatsen av denna artikel är att Asus RT-AX58U utmärker sig som det bästa mesh-nätverket. Dess överlägsna prestanda, pålitlighet och användarvänlighet gör det till ett utmärkt val för alla som vill förbättra sitt hemmanätverk. Om du är ute efter det bästa när det kommer till mesh-nätverk, då är Asus RT-AX58U det självklara valet.

Product Image

Asus RT-AX58U

Author image of Maria

Maria Karlsson

Maria Karlsson är en välrenommerad hushållsexpert med mer än 10 års erfarenhet av att hjälpa människor att skapa ett rent, organiserat och välkomnande hem. Som en högt eftertraktad rådgivare, författare och talare, har Maria hjälpt tusentals människor att lösa deras hushållsproblem, förbättra sin livskvalitet och uppnå sina mål.

Maria har en omfattande utbildning och erfarenhet inom hushållsorganisation, rengöring och förvaring, och har specialiserat sig på att skapa lösningar som passar för människors unika behov och livsstilar. Hon har en djup förståelse för hur viktigt det är att ha en ren och organiserad hemmiljö, och hur det kan bidra till en mer avslappnad och harmonisk livsstil.
testarallt logo
Utforska testvinnare och välj med förtroende!
Information
Ansvarig utgivare:
Gidleads AB
Org Nr: 559270-7672
Innehållet på denna webbplats inkluderar sponsrade annonser, vilket inte påverkar vår utvärdering under recensioner.
© 2023 Gidleads AB