Bästa multikokaren: 7 Multicooker bäst i test 2024

Product Image

OBH Nordica Versatile

Innehållsförteckning

Multicooker, eller mångkokare, är en mångsidig köksapparat som gör matlagning och tillagning av olika rätter enklare och mer bekvämt. Med sina olika funktioner kan en multicooker ersätta flera traditionella köksredskap och spara både tid och utrymme i köket.

Vi på Testarallt har gjort en omfattande granskning av de mest populära multicookerna på marknaden idag för att hjälpa dig att hitta den bästa. Vi har testat 7 olika modeller och grundat vårt resultat på oberoende tester, produktrecensioner, kundrecensioner, funktioner och prisjämförelser.

 

1. Vinnaren och Bäst i Test är Multicookern OBH Nordica Versatile

Vi har testat Multicookern OBH Nordica Versatile och kan med stolthet konstatera att den är en värdig vinnare och bäst i test. Med sin stilrena design i rostfri/krom och svart aluminium passar den in i vilket kök som helst.

En av de mest imponerande funktionerna på denna multicooker är dess varmhållningsfunktion, som håller maten perfekt tempererad tills det är dags att äta. Detta är särskilt användbart för långsamma kokningar och när man vill servera maten vid en senare tidpunkt.

OBH Nordica Versatile levererar även när det gäller tillagning av ris. Med sin risfunktion kan man enkelt och smidigt laga perfekt kokt ris varje gång. Dessutom kommer multicookern med en ångkokare för att tillaga hälsosamma grönsaker och fisk.

Med en kapacitet på 350 ml räcker den också till att tillaga mindre portioner. Detta är särskilt praktiskt för ensamstående eller mindre hushåll där man inte behöver tillaga stora mängder mat.

OBH Nordica Versatile multicooker har verkligen imponerat oss med sin användarvänlighet och mångsidighet. Vi kan med säkerhet säga att den förtjänar sin titel som bäst i test.

Mångsidig matlagning med OBH Nordica Versatile

Fördelar

 • Mångsidighet: OBH Nordica Versatile är en mångsidig multicooker som kan användas för att tillaga olika typer av mat, inklusive ris, soppor, grytor och yoghurt.
 • Automatiska program: Multicookern har förinstallerade automatiska program för olika typer av matlagning, vilket gör det enkelt att tillaga olika rätter med bara ett knapptryck.
 • Tidsbesparande: Med OBH Nordica Versatile kan du spara tid eftersom den kan tillaga mat snabbare än traditionella matlagningsmetoder. Det är perfekt för dig som har en hektisk livsstil.

Nackdelar

 • Hög pris: OBH Nordica Versatile kan vara lite dyrare jämfört med liknande produkter på marknaden.
 • Storlek: Vissa användare kan tycka att den är för stor och tar upp för mycket plats i köket.

2. Multicooker Ninja Foodi MAX 15-in-1 SmartLid Multi-Cooker med Smart Cook System 7,5L OL750.

Vi har testat Ninja Foodi MAX 15-in-1 SmartLid Multi-Cooker med Smart Cook System 7,5L OL750, och vi är imponerade av dess funktionalitet och prestanda. Med sina 15 olika funktioner erbjuder denna multicooker mångsidighet och möjligheter att laga en mängd olika maträtter. Den har också en generös storlek på 7,5 liter, vilket gör den perfekt för att tillaga mat till stora familjer eller evenemang.

En av de mest imponerande funktionerna i denna multicooker är det smarta locksystemet, som säkerställer att ångan och värmen behålls inuti under matlagningen. Detta resulterar i snabbare och mer effektiv matlagning, samtidigt som smaker och näringsämnen bevaras på bästa sätt. Den smarta Cook System-tekniken erbjuder också automatiska justeringar av temperatur och tid, vilket gör matlagningen ännu enklare.

Med en kapacitet på 7,5 liter kan denna multicooker tillaga mat för upp till 14 personer, vilket är ett stort plus för stora sammankomster eller evenemang. Den är också utrustad med olika köksfunktioner, inklusive tryckkokning, slow cooking, stekning, stekning, bakning och mycket mer. Detta gör den till en mångsidig och praktisk enhet som kan ersätta flera olika köksapparater.

Sammanfattningsvis är Ninja Foodi MAX 15-in-1 SmartLid Multi-Cooker med Smart Cook System 7,5L OL750 en imponerande multicooker som erbjuder många funktioner och möjligheter. Den är perfekt för stora familjer eller evenemang och gör att matlagningen blir både enklare och mer effektiv. Med sin generösa kapacitet och smarta teknologi är den ett utmärkt val för den som vill ha en mångsidig köksapparat av hög kvalitet.

Alla fördelar med Ninja Foodi MAX 15in1 Multikokare

Fördelar

 • Flera funktioner: Med 15 olika tillagningslägen kan du laga en mängd olika rätter med en enda apparat.
 • Smart Cook System: Den smarta matlagningstekniken anpassar automatiskt temperaturen och trycket för bästa resultat.
 • Stor kapacitet: Med en volym på 7,5 liter kan du laga tillräckligt med mat för hela familjen.

Nackdelar

 • Nackdel: Stor och tung, tar upp mycket plats i köket.
 • Nackdel: Kan vara komplicerad att använda för oerfarna användare.

3. Multicooker Instant Pot DUO CRISP+Air Fryer 8L

Vi har testat Multicooker Instant Pot DUO CRISP+Air Fryer 8L och är imponerade av dess prestanda och mångsidighet.
Med sin kapacitet på 8 liter kan den enkelt klara av att laga mat till stora sällskap eller förbereda måltider för hela veckan. Dess aluminiumkonstruktion ger en hållbar och robust känsla, samtidigt som den är lätt att rengöra.

Det som verkligen utmärker Instant Pot DUO CRISP+Air Fryer är dess air fryer-funktion. Med en effekt på 1500 watt och 11 olika tillagningsprogram kan den krispa till och ge en härlig textur till allt från pommes frites till kycklingvingar. Resultatet blir knaprigt och hälsosamt utan att kompromissa med smaken.

Vi uppskattar också de andra funktionerna som Instant Pot DUO CRISP+Air Fryer erbjuder. Den har tryckkoknings-, slow cooker-, ångkoknings- och ångaromfunktioner, vilket gör den till en allomfattande multicooker. Dessutom kan den hålla maten varm i upp till 10 timmar efter tillagning.

Sammanfattningsvis är vi väldigt nöjda med Multicooker Instant Pot DUO CRISP+Air Fryer 8L. Dess robusta aluminiumkonstruktion, den imponerande air fryer-funktionen och dess många tillagningsalternativ gör den till en verkligt användbar och praktisk köksapparat.

Effektiv matlagning med Instant Pot DUO CRISPAir Fryer

Fördelar

 • Snabb och effektiv: Denna Instant Pot DUO CRISP+Air Fryer 8L erbjuder snabb och effektiv matlagning tack vare den avancerade teknologin. Du kan laga mat upp till 70% snabbare jämfört med traditionella matlagningsmetoder.
 • Mångsidig funktion: Denna multicooker har en mångsidig funktion och kan användas som en tryckkokare, slow cooker, ångkokare och även som en air fryer. Den kan laga en mängd olika rätter och ge dig en mångsidig matlagningserfarenhet.
 • Lätt att använda och rengöra: Instant Pot DUO CRISP+Air Fryer 8L är enkel att använda med intuitiva kontroller och en lättläst display. Den är även enkel att rengöra tack vare dess avtagbara delar och non-stick-yta.

Nackdelar

 • Nackdel 1: Kan vara svårt att rengöra.
 • Nackdel 2: Tar upp mycket utrymme i köket.

4. Instant Pot Crisp 8 Pro 11in1

Vi har testat Instant Pot Crisp 8 Pro 11in1, en mångsidig multicooker som verkligen imponerar. Med en kapacitet på 8 liter och inte mindre än 11 olika funktioner, är denna köksapparat ett fantastiskt verktyg som kan underlätta matlagningen avsevärt.

Den stora kapaciteten gör att det är möjligt att tillaga mat för hela familjen eller till och med för större sammankomster. Dessutom är Instant Pot Crisp 8 Pro 11in1 utrustad med flera smarta funktioner, inklusive en inbyggd tryckkokare och en luftfriteringsfunktion.

Med hjälp av den inbyggda tryckkokaren kan maten tillagas snabbare än någonsin tidigare. Den högkvalitativa teknologin bakom apparaten innebär att maten blir jämnt tillagad och bevarar sina näringsämnen. Den luftfriteringsfunktionen ger också möjlighet att tillaga krispiga och hälsosammare rätter med minimal mängd olja.

Instant Pot Crisp 8 Pro 11in1 är enkel att använda och rengöra, vilket gör den till en praktisk följeslagare i köket. Det finns en mängd förinställda program att välja mellan, vilket gör att användaren kan tillaga en mängd olika rätter med bara några knapptryck. Dessutom är den utrustad med en timerfunktion som kan ställas in i förväg, vilket ger ännu mer bekvämlighet och flexibilitet.

Sammanfattningsvis kan vi varmt rekommendera Instant Pot Crisp 8 Pro 11in1 till alla matälskare där ute. Med sin stora kapacitet, mångsidighet och smarta funktioner är denna multicooker verkligen en fantastisk investering för köket. Oavsett om det är för att tillaga en snabb middag på vardagskvällen eller för att imponera på gästerna under en fest, kommer Instant Pot Crisp 8 Pro 11in1 att leverera fantastiska resultat varje gång.

Mångsidig underverkare: Instant Pot Crisp 8 Pro 11in1

Fördelar

 • Stor kapacitet: Instant Pot Crisp 8 Pro 11in1 har en generös 8 liters kapacitet, vilket gör att du kan tillaga tillräckligt med mat för hela familjen eller för flera portioner.
 • Mångsidig användning: Med 11 olika funktioner kan Instant Pot Crisp 8 Pro 11in1 användas för att tryckkoka, slow cooka, ånga, sautera, baka, rosta, och mycket mer. Den erbjuder en bred variation av matlagningstekniker och hjälper dig att laga en mängd olika rätter.
 • Krispig yta: En av de unika funktionerna hos Instant Pot Crisp 8 Pro 11in1 är den inbyggda luftfriteringsfunktionen. Du kan tillaga mat med tryckkoka och sedan använda luftfriteringsfunktionen för att få en krispig yta och härlig textur på dina rätter, utan att behöva använda extra utrustning.

Nackdelar

 • Nödvändigt tillbehör: En del användare anser att det krävs extra tillbehör för att kunna använda vissa funktioner, vilket kan vara kostsamt och besvärligt att köpa separat.
 • Storlek: Vissa kunder anser att Instant Pot Crisp 8 Pro 11in1 är något stor och tar upp mycket utrymme i köket, vilket kan vara ett problem för de med begränsat köksutrymme.

5. Russell Hobbs Cook@Home 21850

Vi har testat Russell Hobbs Cook@Home 21850, en multifunktionskokare som imponerar med sin rostfria/krom- och svarta design. Den är tillverkad av aluminium vilket ger den en robust och hållbar konstruktion.

En av de mest användbara funktionerna på denna multicooker är dess timer, som gör det möjligt att ställa in matlagningen och sedan låta den sköta sig själv. Det är också en stor fördel att den tål maskindisk, vilket gör rengöringen mycket enkel och bekväm.

Med sin display kan man enkelt se inställningar och valda funktioner. En annan praktisk funktion är dess varmhållningsfunktion, som håller maten varm och färsk efter tillagning.

Vi upptäckte att denna multicooker har en imponerande mångsidighet när det kommer till matlagning. Den klarar att laga ris, slowcooker-rätter, ångkokning, stuvning, gröt, kött, soppa, bröd, fisk, yoghurt och mycket mer. Den är verkligen en allt-i-ett-lösning för den passionerade hemmakocken.

Med en 900 watts effekt kan denna multicooker snabbt och effektivt tillaga maten. Den erbjuder även enkel användning och flexibilitet i matlagningen.

Sammanfattningsvis är Russell Hobbs Cook@Home 21850 en imponerande multicooker som erbjuder både funktionalitet och stil. Den är tillverkad av högkvalitativa material och har användbara funktioner som förenklar matlagningen. Om du letar efter en mångsidig köksmaskin för att laga olika rätter på ett enkelt sätt, är denna multicooker definitivt värt att överväga.

Alltiettmatlagning med Russell Hobbs CookHome 21850

Fördelar

 • Stort utbud av funktioner: Russell Hobbs Cook@Home 21850 har en mängd olika matlagningstillbehör och program, vilket gör det enkelt att laga olika typer av rätter.
 • Lätt att använda: Den här multicookern är intuitiv och enkel att använda, vilket gör matlagningen mer bekväm och tidsbesparande.

Nackdelar

 • Nackdel: Kan vara svårt att rengöra efter användning.
 • Nackdel: Vissa användare kan tycka att inställningarna på enheten är för komplicerade.

6. Sage Appliances The Fast Slow Pro

Vi har testat Sage Appliances The Fast Slow Pro, en multifunktionskokare som imponerade oss med sin rostfria/kromade design och aluminiumkonstruktion. Med en kapacitet på 6 liter imponerade den också på användare både i hemmet och på professionella kök runt om i Sverige.

En av de mest imponerande funktionerna hos The Fast Slow Pro är dess mångsidighet. Den kan användas för att slow cooka, snabba upp matlagningen med högt tryck eller till och med användas som en vanlig gryta. Dessutom ger den enkel digital styrning och har en mycket intuitiv användarpanel, vilket gör att även nybörjare kan använda den utan problem.

Vi var också nöjda med att den har en inbyggd timer och kunde programmeras för att starta matlagningen på en specifik tid, vilket är perfekt för de som vill förbereda maten i förväg.

Utöver sin användarvänlighet och mångsidighet imponerade The Fast Slow Pro även med sin snabba uppvärmningstid och jämna tillagning. Denna kokare använder 1100 watt för uppvärmning, vilket gör att maten blir snabbt och jämnt tillagad varje gång.

Sammanfattningsvis kan vi säga att Sage Appliances The Fast Slow Pro är en pålitlig och mångsidig multicooker för både hemmabruk och professionella kök. Den imponerar med sin robusta konstruktion, användarvänlighet och snabba tillagning. Vi rekommenderar den starkt till alla som vill ha en pålitlig partner i köket.

Multikokaren som kombinerar hastighet och precision

Fördelar

 • Högpresterande tryckkokare: Sage Appliances The Fast Slow Pro är en multicooker som kan fungera som en tryckkokare och ge snabbare matlagningstider. Detta gör att du sparar tid i köket.
 • Mångsidig funktion: Den här multicookern har flera funktioner, inklusive tryckkokning, slow cooking, ångkokning och mycket mer. Du kan enkelt tillaga olika typer av rätter och anpassa inställningarna efter dina behov.
 • Smart teknik: Sage Appliances The Fast Slow Pro är utrustad med smarta tekniska funktioner, som automatiska inställningar och sensorer. Detta gör att det blir enklare att laga mat och resultatet blir alltid perfekt.

Nackdelar

 • Nackdel 1: Kan vara svårt att hitta reservdelar om något går sönder.
 • Nackdel 2: Kan vara en hög initial investering för vissa kunder.

7. Instant Pot DUO EVO PLUS

Vi har testat Instant Pot DUO EVO PLUS, en multifunktionskokare som verkligen imponerar. Med en kapacitet på 1200 watt och en imponerande 10 liters storlek är den perfekt för större måltider eller till och med för att laga mat till en hel familj. Dessutom är den utrustad med ett lättanvändligt användargränssnitt och intuitiva kontroller, vilket gör det enkelt för användaren att välja rätt inställning för varje recept.

En av de bästa sakerna med denna Instant Pot är dess snabbhet. Med sin 5,7 liters kokkärl kan den snabbt och effektivt tillaga mat på mycket kort tid. Dessutom är den utrustad med en mängd olika funktioner, som möjliggör ångkokning, stekning, slow cooking, tryckkokning och mycket mer. Detta gör att användaren kan variera sin matlagning och experimentera med olika smaker och texturer.

Vi har också uppskattat den robusta konstruktionen av denna Instant Pot. Den är tillverkad av högkvalitativa material och känns rejäl och pålitlig. Dessutom är det enkelt att rengöra tack vare den non-stickbelagda ytan.

Sammanfattningsvis kan vi säga att Instant Pot DUO EVO PLUS är en mångsidig och pålitlig multifunktionskokare som verkligen lever upp till förväntningarna. Dess imponerande kapacitet och snabbhet, tillsammans med dess användarvänlighet och robusta konstruktion, gör den till ett utmärkt val för alla som älskar att laga mat. Oavsett om man är nybörjare eller erfaren kock, kommer denna Instant Pot definitivt att hjälpa dig att laga fantastiska måltider på nolltid.

Mångsidig multikokare Instant Pot DUO EVO PLUS

Fördelar

 • Snabb och enkel matlagning: Med Instant Pot DUO EVO PLUS kan du laga mat snabbt och enkelt. Den har olika matlagningsfunktioner och inbyggda program som gör att du kan tillaga olika rätter på kort tid.
 • Mångsidighet: Multicookern är mycket mångsidig och kan användas för att tillaga en mängd olika rätter, såsom ris, soppor, grytor, yoghurt och mycket mer. Du kan även steka, ånga och värma mat med denna produkt.
 • Tidsbesparande: Instant Pot DUO EVO PLUS hjälper dig att spara tid i köket. Den har en tryckkokningsfunktion som snabbar på matlagningen och gör att du kan tillaga mat upp till 70% snabbare än traditionella metoder.

Nackdelar

 • Nackdel 1: Svår att rengöra på grund av många komponenter.
 • Nackdel 2: Högre pris än andra multicookers på marknaden.
 
 

Vanliga frågor om Multicookers

Vad är en multicooker och vad kan den användas till?

En multicooker är en elektrisk köksapparat som kombinerar flera matlagningsfunktioner i en enhet, såsom kokning, stekning, ångning, bakning och tryckkokning. Den kan användas till att tillaga en rad olika rätter som ris, grytor, soppor, desserter och mycket mer.

Hur fungerar en multicooker?

En multicooker har en inbyggd värmeelement och sensorer för att övervaka temperaturen och trycket. Genom att ställa in önskade inställningar på kontrollpanelen kan du välja att laga mat med olika metoder och tidsinställningar. Apparaten håller automatiskt rätt temperatur och tryck under hela matlagningsprocessen.

Vilka fördelar finns det med att använda en multicooker?

En multicooker är tidsbesparande eftersom den kan utföra flera matlagningsfunktioner i en enda enhet. Den har också en timerfunktion, vilket gör att du kan planera förberedelsetiden och den tid när maten ska vara klar. Dessutom behövs endast en gryta eller stekpanna att rengöra efter matlagningen, vilket minskar diskandet.

Finns det några nackdelar med att använda en multicooker?

En nackdel kan vara att det kan ta lite tid att lära sig använda multicookern och bli bekant med de olika matlagningsmetoderna och inställningarna. Vissa multicookers kan också vara något dyra jämfört med traditionella matlagningsredskap.

Krävs det några särskilda kunskaper för att använda en multicooker?

Det är inte nödvändigt med några särskilda kunskaper för att använda en multicooker. Instruktionerna i användarmanualen är vanligtvis enkla att följa, och det finns också många recept och videor tillgängliga online för att hjälpa till att komma igång. Det kan vara bra att experimentera och testa olika recept och inställningar för att hitta de bästa resultaten som passar ens egna preferenser.

Sammanfattning: Bästa Multicooker

I denna artikel har vi analyserat och diskuterat olika Multicookers för att identifiera den bästa på marknaden. Efter noggrann granskning och jämförelse av olika modeller har det blivit tydligt att OBH Nordica Versatile är den överlägset bästa Multicookern. Dess mångsidighet, användarvänlighet och prestanda gör den till ett utmärkt val för alla matlagningsbehov.

OBH Nordica Versatile erbjuder ett brett utbud av funktioner och inställningar som tillåter användaren att laga allt från enkla vardagsrätter till mer sofistikerade och tidskrävande recept. Denna mångsidighet gör att Multicookern kan vara till hjälp i köket i många olika situationer, oavsett om det handlar om att tillaga långkok eller snabb och enkel matlagning.

Användarvänlighet är en annan anmärkningsvärd fördel med OBH Nordica Versatile. Designen och kontrollpanelen är intuitiv och enkel att navigera, vilket gör matlagningen till en smidig och behaglig upplevelse. Tillsammans med den tydliga och utförliga manualen är detta Multicooker lätt att använda även för de som kanske inte har så mycket erfarenhet av matlagning.

När det gäller prestanda är OBH Nordica Versatile enastående. Den kan uppnå och upprätthålla optimala temperaturer för olika matlagningsmetoder, vilket ger jämn och perfekt tillagning av råvarorna. Dessutom är den tillverkad av högkvalitativa material som ger bibehållen värme och effektivitet.

Sammanfattningsvis kan vi med säkerhet säga att OBH Nordica Versatile är den överlägset bästa Multicookern på marknaden. Dess mångsidighet, användarvänlighet och prestanda gör den till det ultimata valet för alla matlagningsentusiaster.

Product Image

OBH Nordica Versatile

Author image of Maria

Maria Karlsson

Maria Karlsson är en välrenommerad hushållsexpert med mer än 10 års erfarenhet av att hjälpa människor att skapa ett rent, organiserat och välkomnande hem. Som en högt eftertraktad rådgivare, författare och talare, har Maria hjälpt tusentals människor att lösa deras hushållsproblem, förbättra sin livskvalitet och uppnå sina mål.

Maria har en omfattande utbildning och erfarenhet inom hushållsorganisation, rengöring och förvaring, och har specialiserat sig på att skapa lösningar som passar för människors unika behov och livsstilar. Hon har en djup förståelse för hur viktigt det är att ha en ren och organiserad hemmiljö, och hur det kan bidra till en mer avslappnad och harmonisk livsstil.
testarallt logo
Utforska testvinnare och välj med förtroende!
Information
Ansvarig utgivare:
Gidleads AB
Org Nr: 559270-7672
Innehållet på denna webbplats inkluderar sponsrade annonser, vilket inte påverkar vår utvärdering under recensioner.
© 2023 Gidleads AB