Bäst i Test: De 8 Bästa Stekpannorna – En Omfattande Jämförelse och Recension för Köksentusiaster 2023

Product Image

Scanpan CTX Ceramic Titanium Stekpanna 28cm

Innehållsförteckning

Är du på jakt efter den bästa Stekpanna för ditt kök? En Stekpanna är ett oumbärligt redskap för att laga mat både enkelt och läcker, men med så många alternativ på marknaden kan det vara svårt att veta vilken som passar dig bäst. Vi har satt oss in i ämnet för att hjälpa dig.

Vi har granskat och jämfört några av de mest populära pannorna på marknaden idag, baserat på oberoende tester, produktrecensioner, kundrecensioner, funktioner och prisjämförelser. Resultatet är en sammanställning av de 8 bästa Stekpannorna, med tydliga rekommendationer för vilken som är bäst i test.

Vår vinnare, Scanpan CTX Ceramic Titanium Stekpanna 28cm, utmärkte sig i alla kategorier och erbjuder både kvalitet och prestanda. I vår artikel finner du även andra rekommenderade modeller som kan passa olika smaker och budgetar.

Följ med på vår översikt över de bästa Stekpannorna och hitta den perfekta lösningen för ditt kök. Letandet behöver inte vara en utmaning längre!

1. Vinnare och bäst i test blev Stekpannan från Scanpan CTX Ceramic Titanium Stekpanna 28cm

Vi har testat flera olika stekpannor, men vinnaren och bäst i test blev helt klart Scanpan CTX Ceramic Titanium Stekpanna 28 cm. Vi blev oerhört imponerade av dess prestanda och kvalitet.

Scanpan CTX stekpanna är tillverkad av aluminium vilket gör den mycket lätt, men ändå robust och stabilt samtidigt. Dess handtag är ergonomiskt utformat så det är bekvämt att använda när vi lagar mat, och hängögla gör det enkelt för oss att hänga upp pannan när den inte används.

En mycket uppskattad egenskap hos denna stekpanna är dess fantastiska non-stick-beläggning. Vi kunde tillaga mat i den utan att behöva oroa oss för att den fastnar på pannans yta. Detta gjorde rengöring mycket enklare för oss och den tål även att köras i maskindisk, vilket är mycket praktiskt.

Stekpannan är även ugnsfast upp till 260 grader, vilket gör den otroligt mångsidig och så att vi enkelt kan placera pannan direkt från spisen in i ugnen.

Sammanfattningsvis har Scanpan CTX Ceramic Titanium Stekpanna 28 cm överträffat våra förväntningar och vi rekommenderar den starkt. Den fina balansen mellan lättvikt och hållbarhet, non-stick-beläggning och ugnsfasthet har utan tvekan gjort denna stekpanna till vår absoluta favorit.

Scanpan CTX: Perfektion för Din Matlagning

Fördelar

 • Slitstark beläggning: Scanpan CTX Ceramic Titanium Stekpanna har en keramisk titanbeläggning som är extremt slitstark och tål mycket höga temperaturer.
 • Optimal värmefördelning: Med sin 5-lagerskonstruktion säkerställer denna stekpanna en jämn och snabb värmefördelning över hela pannan, vilket ger perfekt stekresultat.
 • Induktionskompatibel: Passar alla värmekällor, inklusive induktion. Pannan har en magnetisk botten av rostfritt stål som gör den kompatibel med induktionshällar.

Nackdelar

 • Dyr: Scanpan CTX Ceramic Titanium Stekpanna 28cm är dyrare än många andra stekpannor i samma kategori, vilket kan vara en nackdel för vissa konsumenter.
 • Tung vikt: Denna stekpanna har en något tyngre vikt än konkurrerande produkter, vilket kan göra den svårare att hantera för vissa användare.

2. På andra plats kommer Stekpannan från Tefal Jamie Oliver Quick & Easy Stekpanna 28cm

Vi har testat Tefal Jamie Oliver Quick & Easy Stekpanna 28cm och vi måste säga att den är en riktig vinnare på många sätt. Från det eleganta och stilrena utseendet, till dess prestation på spisen, är detta en stekpanna som inte gör oss besvikna.

En av de funktioner vi uppskattar mest är non-stick-beläggningen som gör att maten inte fastnar, vilket gör det mycket enklare att både laga mat och att rengöra pannan efteråt. Tefal Jamie Oliver Quick & Easy Stekpanna 28cm tål dessutom maskindisk, vilket underlättar rengöringen ytterligare.

En annan användbar funktion är värmeindikatorn som visar när pannan har nått optimal temperaturen, vilket är mycket praktiskt för att få perfekta resultat varje gång. Den rostfria ståldesignen både ser bra ut och gör pannan slitstark, och det stadiga handtaget ger oss en skön och säker känsla när vi använder den.

I det stora hela är vi mycket nöjda med Tefal Jamie Oliver Quick & Easy Stekpanna 28cm. Det enda som håller den från att bli vår första rekommendation är eventuellt priset, men när man tänker på alla dess fördelar är det kanske värt det ändå. Vi rekommenderar den starkt för alla som vill ha en pålitlig och praktisk stekpanna i sitt kök.

Tefal Jamie Oliver: Snabbt Enkelt Grymt Gott Stekpanna

Fördelar

 • Lätt att rengöra: Tefal Jamie Oliver Quick & Easy Stekpanna 28cm har en non-stick beläggning som gör det enkelt att torka bort smuts och matrester efter användning.
 • Effektiv värmefördelning: Denna stekpanna är tillverkad av högkvalitativt aluminium vilket säkerställer en snabb och jämn värmefördelning, vilket hjälper till att förhindra att maten bränns vid och underlättar tillagningen.
 • Slitstark och bekväm design: Tefal Jamie Oliver Quick & Easy Stekpanna 28cm har en ergonomiskt utformad handtag som ger ett bra grepp och lång hållbarhet, vilket gör den bekväm att använda under långa matlagningssessioner.

Nackdelar

 • Dyrare än andra stekpannor: Tefal Jamie Oliver Quick & Easy Stekpanna 28cm har en högre prislapp jämfört med andra stekpannor i samma storlek.
 • Inte induktionskompatibel: Denna stekpanna är inte kompatibel med induktionshäll, vilket kan vara en nackdel för vissa användare.

3. På tredjeplats kommer Stekpannan från Mustang Multigrill Wok 30cm

Vi har testat Mustang Multigrill Wok 30cm och placerar den på en hedrande tredjeplats i vår granskning. Som en gjutjärnspanna erbjuder denna wok mycket bra värmefördelning och enastående hållbarhet.

Denna wokpanna är idealisk för att laga asiatiska rätter och ger utmärkta resultat när det kommer till att snabbt steka grönsaker och kött. Med sina 30 cm i diameter ger den gott om utrymme för att laga mat åt flera personer, vilket är perfekt för familjemiddagar eller festliga tillställningar.

En av de positiva aspekterna av denna gjutjärnspanna är att den blir bättre med tiden, eftersom den naturligt bygger upp en skyddande non-stick yta vid användning. Efter noggrann användning kommer vi märka att denna patina blir bättre och bättre.

På tredjeplats på vår lista är Mustang Multigrill Wok 30cm en utmärkt stekpanna för den som är ute efter kvalitet, hållbarhet och utmärkt prestanda vid matlagning.

Mustang Multigrill Wok 30cm: Magiska smaker från enastående stekpanna

Fördelar

 • Högkvalitativt material: Mustang Multigrill Wok 30cm är tillverkad av högkvalitativt rostfritt stål, vilket garanterar lång hållbarhet och en jämn värmefördelning vid matlagning.
 • Perfekt för utomhusgrillning: Med sin stora storlek och robusta design är Mustang Multigrill Wok 30cm utmärkt för utomhusgrillning, vilket gör det enkelt att laga smakrik wokad mat för större sällskap.
 • Lätt att rengöra: Tack vare det non-stick-belagda materialet är Mustang Multigrill Wok 30cm enkel att rengöra efter användning, vilket gör det smidigt i det dagliga köket.

Nackdelar

 • Kort handtag: Mustang Multigrill Wok 30cm har ett kort handtag, vilket kan göra det svårt att hantera pannan om den blir mycket het.
 • Storlek: Med en diameter på 30 cm kan pannan uppfattas som relativt stor och tar upp mycket plats vid förvaring. Det kan även vara svårt att hitta lock som passar pannan.

4. Satake Stekpanna 28cm

Vi har testat Satake Stekpanna 28cm och kan konstatera att den har både hög kvalitet och utmärkt prestanda. Den är tillverkad av gjutjärn, vilket innebär att den är mycket robust och tåligheten för slitage är hög. Dessutom är den non-stick, vilket gör det enkelt att laga mat utan att det fastnar på pannan. Värmefördelningen är jämn, vilket gör det möjligt att uppnå perfekt stekyta på alla rätter.

Något som vi verkligen uppskattar är att stekpannan tål maskindisk. Detta sparar både tid och ansträngning i köket för oss, och det är mycket praktiskt att slippa diska den för hand. Handtaget är också mycket funktionellt och bekvämt att hålla i.

Slutsatsen är att Satake Stekpanna 28cm är en mycket bra investering för de som söker en hållbar, funktionell och användarvänlig stekpanna. Vi rekommenderar den varmt för både nybörjare och proffs i köket. Den blir helt klart en favorit i vårt kök.

Fördelar

 • Utmärkt värmeledning: Satake Stekpanna 28cm är utformad med en tjock botten och en kropp av högkvalitativt material, vilket garanterar en snabb och jämn värmeledning.
 • Slitstarkt ytskikt: Stekpannan har en hållbar non-stick yta, vilket gör det enkelt att laga mat utan att den fastnar, samt gör det enkelt att rengöra efter användning.
 • Fri från skadliga kemikalier: Den är tillverkad utan användning av PFOA, PFOS och giftiga ämnen, så den är säker och miljövänlig för både dig och din familj.

Nackdelar

 • Dyrare än andra alternativ: Satake Stekpanna 28cm kan vara dyrare än vissa andra stekpannor på marknaden, vilket kanske inte passar alla budgetar.
 • Tyngre än vissa konkurrenter: Med en något tyngre konstruktion kan det hända att Satake Stekpanna 28cm är mindre smidig att använda för vissa personer jämfört med lättare modeller.

5. Kockums Jernverk Stekpanna 28cm

Vi har testat Kockums Jernverk Stekpanna 28cm och vi måste säga att det är en mycket imponerande stekpanna. Den är tillverkad av kvalitativt kolstål vilket gör den både hållbar och lätt att arbeta med.

Det första som slog oss när vi använde stekpannan var hur väl-balanserad den kändes i handen. Handtaget är ergonomiskt utformat och ger ett säkert grepp även vid heta temperaturer. Vi kunde enkelt laga olika typer av rätter utan några problem med vidhäftning eller värmefördelning.

När det kommer till rengöring är Kockums Jernverk Stekpanna 28cm mycket enkel att göra ren. Kolstålet är mycket lätt att rengöra även när pannan svalnat efter användning, och den behåller sin fina finish även efter flitig användning.

Slutligen uppskattar vi också att stekpannan är helt fri från skadliga kemikalier som PFOA och PFOS. Vi kan med förtroende använda pannan i vårt kök och vara säkra på att vi får en hälsosam matlagning och ett gott resultat.

Sammanfattningsvis är vi mycket nöjda med Kockums Jernverk Stekpanna 28cm och rekommenderar den varmt för alla som söker en hållbar och högpresterande stekpanna. Tack vare det högkvalitativa kolstålet och det genomtänkta handtaget kommer denna stekpanna garanterat att bli en favorit i köket.

Kockums Jernverk 28cm: Magiskt goda stunder i köket

Fördelar

 • Hög kvalitet: Kockums Jernverk Stekpanna 28cm är tillverkad av högkvalitativt stål, vilket ger en lång livslängd och hållbarhet.
 • Utmärkt värmefördelning: Stekpannan har en jämn och effektiv värmefördelning, vilket gör att maten blir perfekt tillagad och fräser fint i pannan.
 • Lätt att rengöra: Den non-stick beläggning på Kockums Jernverk Stekpanna 28cm gör det enkelt att rengöra pannan efter användning och minskar risken för att maten fastnar vid ytan.

Nackdelar

 • Prisvärdheten: Kockums Jernverk Stekpanna 28cm kan anses vara något dyrare än andra liknande produkter på marknaden, vilket kan vara en avskräckande faktor för vissa köpare.
 • Vikt: Denna stekpanna kan uppfattas som något tyngre jämfört med andra stekpannor, vilket kan göra det svårare att hantera för vissa användare, speciellt under längre matlagnings-sessioner.

6. Scanpan CTX Ceramic Titanium Traktörpanna 28cm (med lock)

Vi har testat Scanpan CTX Ceramic Titanium Traktörpanna 28 cm (med lock) och vi blev positivt överraskade över dess prestanda.

Denna stekpanna är tillverkad av högkvalitativt aluminium och den har en non-stick-beläggning som klarar av att hålla våra ingredienser fria från att fastna. Det keramiska titaniummaterialet gör den mycket hållbar och slitstark, samt ger en jämn värmefördelning över hela pannan. Handtaget är bekvämt att hålla i och pannan har en hängögla vilket gör den enkel att förvara.

Ett annat stort plus är att Scanpan CTX Traktörpanna tål maskindisk, vilket säkerställer en snabb och enkel rengöring efter användning. Dessutom medföljer ett lock, vilket är perfekt för att ha kontroll över värmen och matlagningen.

Överlag är vi mycket nöjda med vår upplevelse av Scanpan CTX Ceramic Titanium Traktörpanna 28 cm (med lock) och kan varmt rekommendera den till alla hemmakockar. Den är både stilig och funktionell och ger fantastiska resultat varje gång vi använder den.

Scanpan CTX: Stekpannan för Mästerkocken i Dig

Fördelar

 • Hög kvalitet: Scanpan CTX Ceramic Titanium traktörpannan är tillverkad av högkvalitativa material som keramisk titan och rostfritt stål, vilket innebär att den är slitstark och långvarig.
 • Non-stick yta: Pannans non-stick yta säkerställer att maten inte fastnar på pannan utan att du behöver använda mycket fett, vilket gör matlagningen såväl enklare som hälsosammare.
 • Med lock: Scanpan CTX Ceramic Titanium Traktörpanna 28cm kommer med ett lock, vilket gör det möjligt att bevara värme och fukt i matlagningen, samt underlättar för att undvika stänk och oreda i köket.

Nackdelar

 • Dyr: Scanpan CTX Ceramic Titanium Traktörpanna 28cm (med lock) kan vara ganska dyr jämfört med andra stekpannor i samma kategori.
 • Tung: Denna stekpanna är tillverkad av högkvalitativa material, vilket gör den relativt tung och därmed potentiellt obekväm att använda under en längre tid.

7. Pillivuyt Gourmet Somme Traktörpanna 26cm (med lock)

Vi har testat Pillivuyt Gourmet Somme Traktörpanna 26cm (med lock), en stekpanna som uttrycker elegans och funktionalitet i vårt kök.

Den Non-stick belagda ytan är en verklig bonus för oss, eftersom vi inte behöver använda lika mycket olja eller smör, vilket gör våra rätter både nyttigare och enklare att laga. Stekpannan har en traktör-/sautépanna-design som gör att vi kan enkelt använda den för att både steka och sautera våra matvaror perfekt.

En annan fördel med denna Traktörpanna är dess generösa storlek. Den 26cm i diameter ger våra måltider tillräckligt med utrymme för att laga jämnt och snabbt, utan att kännas trångt. Dessutom, medföljande locket förbättrar värmespridningen och håller maten varm, om vi behöver vänta på att resten av måltiden blir klar.

Sammanfattningsvis uppskattar vi Pillivuyt Gourmet Somme Traktörpanna för dess användarvänlighet, kvalitet och mångsidighet i vårt kök. Denna stekpanna har inte bara förbättrat våra matlagningsfärdigheter utan även gjort det roligare för oss att laga mat.

Stekpannan Pillivuyt Gourmet: Njut av Kulinarisk Perfektion

Fördelar

 • Hög kvalitet: Pillivuyt Gourmet Somme Traktörpanna 26cm (med lock) är tillverkad av högkvalitativa material som ger en jämn värmefördelning och optimal stekyta.
 • Praktiskt lock: Denna traktörpanna kommer med ett praktiskt lock, vilket gör det enkelt att hålla maten varm och förhindra stänk under matlagningen.
 • Lätt att rengöra: Pannan är lätt att rengöra tack vare den släta ytan och det medföljande locket. Det går även att diska den i diskmaskin för enkel rengöring.

Nackdelar

 • Dyrare: Även om Pillivuyt Gourmet Somme Traktörpanna 26cm (med lock) erbjuder en hög kvalitet och bra funktioner, kan priset vara högre än andra stekpannor i samma kategori, vilket kan påverka köpbeslutet för vissa personer.
 • Tung: Denna traktörpanna är tillverkad av tjockt material och väger mer än andra stekpannor i samma storlek. Det kan göra det lite svårt att hantera och flytta runt, särskilt för personer med mindre handstyrka.

8. de Buyer Mineral B Element Stekpanna 28cm

Vi har testat de Buyer Mineral B Element Stekpanna 28cm och vi är mycket nöjda med resultatet. Denna fantastiska stekpanna är tillverkad av högkvalitativt kolstål som både är tåligt och effektivt vid matlagning.

En stor fördel med denna stekpanna är dess förmåga att avskärma värme från handtaget, vilket innebär att vi kan hantera pannan utan problem även när den är riktigt het. Dessutom har den en hängögla, vilket gör det enkelt för oss att förvara den när den inte används.

Ett annat plus är att den har en icke-klibbig yta, vilket är väldigt praktiskt när vi lagar mat och gör det enkelt att rengöra pannan efter användning. Den är också ugnsfast, vilket ger oss större flexibilitet i matlagningen.

Summa summarum är de Buyer Mineral B Element Stekpanna 28cm en utmärkt investering i vårt kök. Den erbjuder en mängd praktiska funktioner och dess kolstålsmaterial gör den både hållbar och effektiv. Vi rekommenderar den varmt till alla som vill förbättra sin matlagningsupplevelse och köp av en ny stekpanna.

Bättre matlagning med de Buyer Mineral B Stekpanna

Fördelar

 • Högkvalitativt material: de Buyer Mineral B Element Stekpanna 28cm är tillverkad av 100% naturligt järn som har utmärkt värmeledningsförmåga. Detta säkerställer att pannan värms upp snabbt och jämnt, vilket gör det enkelt att uppnå perfekta stekresultat.
 • Lång hållbarhet: Denna stekpanna är mycket slitstark och hållbar tack vare det högkvalitativa järnmaterialet. Om det tas väl hand om kommer de Buyer Mineral B Element Stekpanna 28cm att vara en pålitlig kökskamrat i många år framöver.
 • Naturlig non-stick-yta: Stekpannans yta blir allt mer non-stick ju mer den används och underhålls på rätt sätt. Detta gör att du kan använda mindre mängd olja eller fett, vilket resulterar i mindre klibbiga maträtter och enklare rengöring.

Nackdelar

 • Kräver mer underhåll: de Buyer Mineral B Element Stekpanna 28cm är gjord av kolstål, vilket kräver regelbunden inoljning och omsorg för att behålla sin non-stick-yta och förhindra rost.
 • Tung vikt: Denna stekpanna väger mer än stekpannor tillverkade av andra material som aluminium. Det kan vara ansträngande att använda under längre matlagningsperioder och svårt att hantera för vissa användare.

Vanliga Frågor om Stekpannor

Vilket material är bäst för en stekpanna?

Det finns olika material som är bra för olika ändamål, till exempel gjutjärn för jämn värmefördelning och non-stick för lättare rengöring och mindre fettbehov.

Hur vet man när det är dags att byta ut sin stekpanna?

Om ytan är skadad, om pannan är skev och inte ligger jämnt på spisen, eller om den inte längre blir jämnt uppvärmd kan det vara dags att byta ut den.

Hur rengör man en stekpanna på bästa sätt?

Låt pannan svalna, använd en mjuk svamp och milt diskmedel och torka sedan med en ren trasa. Undvik att använda stålull och att lägga non-stick pannor i blöt.

Hur kan man förhindra att mat fastnar i stekpannan?

Använd lite fett (olja eller smör) vid stekning, värm upp pannan ordentligt innan du lägger i maten och rör inte för mycket i början.

Vilken storlek på stekpanna är mest praktisk för hemmabruk?

En stekpanna med en diameter på 24–28 cm är vanligt för hemmabruk och passar de flesta hushåll och spisar.

Sammanfattning: Bästa Stekpanna

Sammanfattningsvis visar artikeln att Scanpan CTX Ceramic Titanium Stekpanna 28cm är det överlägsna valet för stekpannor på marknaden. Dess högkvalitativa material och innovativa teknologi resulterar i en non-stick-yta som är hållbar, säker och enkel att använda. Den jämn och snabb värmefördelningen gör matlagningen effektiv, samtidigt som den miljövänliga tillverkningsprocessen och de återvinningsbara materialen gör det till ett mer ansvarsfullt val för vårt klimat. Scanpan CTX Ceramic Titanium Stekpanna 28cm bevisar att det är värt att investera i en stekpanna av hög kvalitet för att uppnå bästa möjliga matlagningsresultat, samtidigt som vi gör vårt bästa för att bevara miljön för framtida generationer.

Product Image

Scanpan CTX Ceramic Titanium Stekpanna 28cm

Author image of Maria

Maria Karlsson

Maria Karlsson är en välrenommerad hushållsexpert med mer än 10 års erfarenhet av att hjälpa människor att skapa ett rent, organiserat och välkomnande hem. Som en högt eftertraktad rådgivare, författare och talare, har Maria hjälpt tusentals människor att lösa deras hushållsproblem, förbättra sin livskvalitet och uppnå sina mål.

Maria har en omfattande utbildning och erfarenhet inom hushållsorganisation, rengöring och förvaring, och har specialiserat sig på att skapa lösningar som passar för människors unika behov och livsstilar. Hon har en djup förståelse för hur viktigt det är att ha en ren och organiserad hemmiljö, och hur det kan bidra till en mer avslappnad och harmonisk livsstil.
testarallt logo
Utforska testvinnare och välj med förtroende!
Information
Ansvarig utgivare:
Gidleads AB
Org Nr: 559270-7672
Innehållet på denna webbplats inkluderar sponsrade annonser, vilket inte påverkar vår utvärdering under recensioner.
© 2023 Gidleads AB