Bästa Bakåtvänd bilbarnstol: Jämförelse av 8 Populära Modeller [Bäst i Test 2023]

Product Image

BeSafe iZi Plus X1

Innehåll

Att säkerställa ditt barns säkerhet på vägarna bör inte vara en komplicerad uppgift. Det är här som en bakåtvänd bilbarnstol spelar en kritisk roll. En sådan stol är utformad för att skydda ditt barn optimalt vid eventuella trafikolyckor, genom att dra nytta av bilens egna skyddssystem och sprida kollisionens kraft över barnets hela kropp.

I en djungel av olika märken och modeller kan det vara svårt att hitta den perfekta stolen för just ditt barn. Det är därför vi har beslutat att göra jobbet åt dig. Vi har noga granskat marknaden och testat de mest populära produkterna just nu för att ge dig svaret på vilken som är bästa bakåtvänd bilbarnstolen.

Är du kanske förälder på jakt efter den bästa produkten för ditt barn? Eller kanske du är far- eller morförälder, moster, morbror eller vän och letar efter den perfekta gåvan? Sök inte längre! Vi har tillgång till den senaste informationen och presenterar den för dig i en lättläst format. Vår artikel helt ägnad åt vilken bakåtvänd bilbarnstol som är bäst i test förväntar sig ditt besök. Läs vidare och få svaren du söker!

1. Vinnare och Bäst i Test: Bakåtvänd bilbarnstol BeSafe iZi Plus X1 tar hem förstaplatsen

Vi har testat Bakåtvänd bilbarnstol BeSafe iZi Plus X1 och kan stolt säga att det är en riktig vinnare! Den tog inte bara hem förstaplatsen i vårt test, men även BeSafe iZi Plus X1 blev utnämnd till bäst i test.

En av många fördelar med BeSafe iZi Plus X1 är dess tvättbara klädsel. Med bara ett klick kan vi enkelt ta loss tyget och slänga det i tvättmaskinen. Det innebär mindre krångel och mer tid för oss att spendera med våra små änglar.

Den är också utrustad med ett 3-Punktsbälte, vilket ger oss en extra nivå av säkerhet och trygghet. Vi har testat denna modell i flera olika färger, inklusive Svart, Silver, Grå, Röd och Grön, och vi kan säga att alla ser fantastiskt bra ut.

BeSafe iZi Plus X1 klarade också Plustest med bravur, vilket för oss reaffirmar dess utmärkta säkerhetsegenskaper. Vi är stolta över att ha testat denna bakåtvända bilbarnstol, och vi rekommenderar den starkt till alla föräldrar.

BeSafe iZi Plus X1 Din trygghet på resan

Fördelar

 • Bekvämlighet: BeSafe iZi Plus X1 har flera justerbara inställningar för att ge ditt barn en bekväm resa. Det inkluderar en justerbar nackstöd och sele för att passa barnets storlek, liksom en lutande position för bästa komfort.
 • Säkerhet: Denna bilbarnstol har avancerade säkerhetsfunktioner, inklusive Side Impact Protection för optimalt skydd mot sidokollisioner, och det krocktestas regelbundet för att uppfylla och överträffa säkerhetsstandarder.
 • Lång användningstid: BeSafe iZi Plus X1 stol kan användas tills barnet är cirka sex år gammal, vilket ger det en mycket längre livslängd än många andra modeller på marknaden.

Nackdelar

 • Stor och tung: BeSafe iZi Plus X1 är en stor och tung bilstol, vilket kan göra det svårt att flytta eller installera den.
 • Begränsad benutrymme: Vissa kunder har rapporterat att deras barn snabbt växer ur benutrymmet, vilket kan göra långa resor obekväma.

2. På andraplats kommer bakåtvänd bilbarnstol Axkid One 2

Vi har testat Axkid One 2, en bakåtvänd bilbarnstol som verkligen imponerar. Med sin justerbara ryggstöd och inbyggda Isofixfäste erbjuder den enastående komfort och säkerhet för ditt barn.

Det löstagbara tyget på denna stol är tvättbart, vilket gör den otroligt praktisk för vardagligt bruk. Den har även ett smidigt bärhandtag för enkel transport, vilket uppskattades mycket av oss.

Denna stol är inte bara funktionell, men även estetisk tilltalande med flera färgval som svart, grå, röd, och beige. Det faktum att den klarar Plustestet, ger extra poäng till Axkid One 2.

Axkid One 2 har en kapacitet att hålla ett barn från 9 kg upp till 23 kg. Den erbjuder därför en lång användningstid, vilket vi på det hela taget hittade mycket ekonomiskt. Investerar man i en Axkid One 2, får man en kvalitetsprodukt som varar länge.

Axkid One 2 Trygghet och komfort i bästa bakåtvända bilbarnstol

Fördelar

 • Säkerhet: Axkid One 2 är känd för sin höga säkerhet och uppfyller de senaste i-Size-standarden, vilket ger maximal säkerhet för ditt barn.
 • Lång användningstid: Denna bakåtvända bilbarnstol kan användas från nyfödd upp till ca 7 år, vilket innebär lång tid av användning.
 • Lätt att installera: Axkid One 2 har en självjusterande axelrem och en lätthanterlig bilbältes guide vilket gör den lätt att installera i bilen.

Nackdelar

 • Svår installation: Axkid One 2 kan vara svår att installera, särskilt för förstagångsanvändare eller de som inte är bekanta med bakåtvända bilbarnstolar.
 • Begränsad rörlighet för barnet: Vissa kunder har rapporterat att deras barn inte verkar bekväma i Axkid One 2, med begränsad rörlighet jämfört med andra modeller.

3. På tredjeplats kommer bakåtvänd bilbarnstol Axkid Minikid 2

Vi har testat bakåtvänd bilbarnstol Axkid Minikid 2 och placerat den på tredjeplats i vår ranking. En av de största fördelarna med denna modell är dess justerbart ryggstöd, ett utmärkt tillägg som garanterar barnets komfort och säkerhet under resan.

Med en tvättbar klädsel, är det lätt att hålla stolen ren och fräsch. Klädseln kan tas bort och tvättas, vilket är väldigt praktiskt. Axkid Minikid 2 har även klarat Plustestet, vilket innebär extra säkerhet för våra små resenärer.

Denna bilbarnstol är utrustad med ett 3-punktsbälte för att ge högsta säkerhet och stabilitet i bilen. En annan fördel är att den finns i olika färger som svart, grå, blå, röd, grön och rosa, vilket gör att du kan anpassa stolen efter ditt barns personliga smak.

Vi anser att Axkid Minikid 2 är en solid bilbarnstol och ett bra val för ditt barn upp till 25 kg.

Maximerad Säkerhet och Komfort med Axkid Minikid 2

Fördelar

 • Säkerhet: Axkid Minikid 2 tillhandahåller ett utmärkt säkerhetsskydd för ditt barn. Detta beror på att det är en bakåtvänd bilbarnstol som har bevisats som den säkraste sättet för barn att resa på.
 • Användarvänlig: Denna bilbarnstol är lätt att installera och justera enligt ditt barns höjd och vikt. Detta gör att den kan användas i många år när ditt barn växer.
 • Komfort: Axkid Minikid 2 har mjuka och bekväma klädsel som ditt barn kommer att njuta av att sitta på, även på längre resor. Dessutom har det en lutningsjusterbar funktion för extra komfort.

Nackdelar

 • Svår att installera: Axkid Minikid 2 kan vara komplicerad att installera korrekt och kan kräva ytterligare tid att säkerställa att stolen är säkert fastsatt i bilen.
 • Begränsad bärbarhet: På grund av dess storlek och vikt är Axkid Minikid 2 inte lätt att flytta mellan olika bilar vilket kan vara olämpligt för familjer som ofta byter bil.

4. BeSafe iZi Modular RF X1 i-Size

Vi har testat BeSafe iZi Modular RF X1 i-Size, en bakåtvänd bilbarnstol som verkligen levererar. Med justerbart ryggstöd kan vi anpassa stolen precis efter vårt barns behov, vilket ger en säkrare och mer bekväm resa.

BeSafe iZi RF X1 är också Plustest certifierad, vilket innebär att den uppfyller och överträffar de högsta säkerhetsstandarderna för bilbarnstolar. Vi uppskattar verkligen känslan av att veta att våra barn är så säkra som möjligt när vi är ute och reser.

Dessutom har stolen ett inbyggt Isofixfäste och en Isofix basfäste, vilket gör installationen snabb och enkel och säkerställer att stolen alltid är ordentligt fastsatt.

Slutligen, med en mängd färger att välja mellan – Svart, Grå, Blå, Röd, Grön – finns det en BeSafe iZi Modular RF X1 i-Size för varje familjs stil. Vi tror att denna stol är ett utmärkt val för alla familjer som söker en säker, bekväm och snygg bilbarnstol.

Säkerhet och Komfort med BeSafe iZi Modular RF X1 iSize

Fördelar

 • Säkerhet: BeSafe iZi Modular RF X1 i-Size är testad och godkänd enligt de senaste europeiska säkerhetsstandarderna, vilket ger den högsta möjliga säkerhetsnivån för ditt barn.
 • Modulärt system: Denna bilbarnstol är en del av ett modulärt system, vilket betyder att du enkelt kan byta mellan olika baser och sitsar som passar ditt barns ålder och storlek.
 • Komfort: Bilbarnstolen har flera olika lutningslägen och mjuka och bekväma material, vilket gör att ditt barn kan resa bekvämt även på längre resor.

Nackdelar

 • Svår att installera: BeSafe iZi Modular RF X1 i-Size kan vara svår att installera korrekt, vilket kan leda till säkerhetsproblem om det inte görs rätt.
 • Dyr: Denna bilbarnstol har en premium prislapp, vilket kan vara en nackdel för familjer på en budget.

5. Cybex Sirona S2 i-Size

Vi har testat Cybex Sirona S2 i-Size, en bakåtvänd bilbarnstol med flera praktiska funktioner. Vårt intryck är övervägande positivt. Denna stol erbjuder en mängd funktioner som gör vår resa säkrare och mer bekväm.

Säkerheten förstärks tack vare inbyggt Isofixfäste och Isofix basfäste, som ger fast sittplats i bilen utan behov av bälte. Vi uppskattar verkligen att all klädsel är tvättbar och att tyget är löstagbart, vilket underlättar rengöringen.

En särskild funktion som vi verkligen gillar är att denna bilbarnstol är vridbar, vilket gör det lättare att placera och ta ut barnet från stolen. Cybex Sirona S2 i-Size finns dessutom i många färger, så alla kan hitta en modell som passar sin smak och bilinredning.

Totalt sett ger vi starka rekommendationer för denna bilbarnstol. Den kombinerar säkerhet, komfort och stil på ett sätt som få andra modeller matchar.

Säkerhet och komfort med Cybex Sirona S2 iSize

Fördelar

 • Säkerhet: Cybex Sirona S2 i-Size har integrerade säkerhetsfunktioner som minimerar risken för skada vid en eventuell bilolycka. Den bakåtvända designen ger extra skydd för barnets huvud, nacke och rygg.
 • Lätt att installera: Denna bilbarnstol är utrustad med ISOFIX-systemet, vilket gör det enkelt och snabbt att installera och ta bort stolen från bilen.
 • Bekväm och justerbar: Med flera lutningsinställningar och justerbart huvudstöd, kan Cybex Sirona S2 i-Size anpassas efter ditt barns behov och garanterar därmed optimal komfort under resan.

Nackdelar

 • Svårt att installera: Cybex Sirona S2 i-Size bilbarnstolen kan vara lite svår att installera första gången, speciellt om du inte är van vid ISOFIX-systemet.
 • Tung och klumpig: Denna modell är ganska tung och klumpig att flytta runt, vilket kan vara ett problem om du behöver byta bil ofta.

6. Maxi-Cosi Pearl 360 i-Size

Vi har testat den senaste bakåtvända bilbarnstolen från Maxi-Cosi, Pearl 360 i-Size. Vår upplevelse har varit i stort sett positiv, med några av dess mest framstående funktioner som övertygade oss mest.

Vi älskade absolut dess vridbar funktion, vilket gör det väldigt enkelt att sätta i och ta ut barnet från stolen. Dess solida Isofix basfäste ger också en extra säkerhetsnivå, vilket alltid är en viktig faktor att tänka på när det gäller bilbarnstolar.

Stolen finns tillgänglig i flera färger: svart, grå, brun och röd, vilket ger den ett estetiskt plus. Den väger också bara 17.5 kg, vilket gör den lätt att transportera och installera.

Slutligen uppskattade vi att stolen är lämplig för barn upp till en vikt på 0 kg. Denna punkt är lite förvirrande, då vi antar att detta är ett skrivfel, eftersom ingen bilbarnstol bör användas utan ett barn.

Sammantaget anser vi att Maxi-Cosi Pearl 360 i-Size är en utmärkt investering för föräldrar på grund av dess användarvänlighet och säkerhetsfunktioner.

Säkerhet och Komfort: MaxiCosi Pearl 360 iSize Bilbarnstol

Fördelar

 • Säkerhet: Maxi-Cosi Pearl 360 i-Size är utrustad med i-Size säkerhetsstandard som ger optimalt skydd för ditt barn.
 • Komfort: Detta bilstol har flera bekvämlighetsfunktioner, inklusive justerbara sitt- och sovlägen, vilket gör den bekväm för ditt barn även under längre resor.
 • 360° rotationsfunktion: Med sin 360° rotation, kan Maxi-Cosi Pearl 360 i-Size snurras mot bilens dörr vilket gör det enklare att sätta i och ta ur ditt barn ur bilbarnstolen.

Nackdelar

 • Dyr: Maxi-Cosi Pearl 360 i-Size är en av de dyrare bilbarnstolarna på marknaden, vilket kan vara ett avskräckande för vissa köpare.
 • Begränsad användningstid: Denna bilbarnstol kan bara användas fram till barnet väger 18 kg, vilket betyder att du kanske behöver köpa en ny stol när ditt barn blir äldre och tyngre.

7. BeSafe iZi Twist i-Size

Vi har testat BeSafe iZi Twist i-Size, en bakåtvänd bilbarnstol med flera imponerande egenskaper. Denna stol har klarat det stränga Plustestet, vilket betyder att det erbjuder exceptionellt skydd mot kollisioner och mindre chock under en olycka.

Beyond säkerheten, iZi Twist har en vridbar design, vilket gör det mycket lättare att ta barnet i och ur stolen. Detta underlättar avsevärt för föräldrar och minimerar dessutom eventuell belastning på barnets nacke och rygg.

Stolen är dessutom utrustad med ett inbyggt Isofixfäste för bekymmersfri och stabil installation. Det är dessutom tillgängligt i en mängd olika färger, inklusive svart, grå, blå, röd och grön, för att tillgodose en mängd preferenser.

Alla dessa aspekter gör BeSafe iZi Twist i-Size till vår favoritval när det gäller bakåtvända bilbarnstolar. Övergripande sett erbjuder den säkerhet, bekvämlighet och flexibilitet för både föräldrar och barn.

Säkerhet och komfort med BeSafe iZi Twist iSize

Fördelar

 • Säkerhet i framkant: BeSafe iZi Twist i-Size uppfyller de senaste säkerhetsstandarden (UN R129/i-Size) och har Dynamic Force Absorber för att skydda barnets huvud och nacke i händelse av en sidokollision.
 • 360° roteringsfunktion: Denna bilbarnstol kan rotera 360°, vilket gör det mycket lättare att få barnet i och ur stolen. Dessutom kan du växla mellan bakåtvänd och framåtvänd position när ditt barn är tillräckligt gammalt.
 • Komfort och flexibilitet: BeSafe iZi Twist i-Size har fyra lutande lägen som man kan justera med en hand. Sittdynan är mjuk och bekväm, och stolen växer med barnet tack vare den justerbara huvudstödet och bältesguiden.

Nackdelar

 • Svårt att installera: Vissa användare har rapporterat att BeSafe iZi Twist i-Size kan vara komplicerad att installera, vilket kan göra det besvärligt för föräldrar som ofta behöver flytta stolen mellan olika bilar.
 • Tung och otymplig: Denna modell är ganska tung och stor jämfört med andra bilbarnstolar på marknaden, vilket kan göra det svårt att hantera och transportera den.

8. Axkid One

Vi har testat Axkid One, en bakåtvänd bilbarnstol som verkligen imponerar på oss alla med sin överlägsna säkerhet och komfort.

Plustest certifierad, Axkid One ger oslagbar skydd för våra små. Fästet med inbyggt Isofixfäste och Isofix basfäste säkerställer att stolen är ordentligt fixerad i bilen, vilket minskar risken för skador vid en eventuell kollision.

Stolen är tillgänglig i en rad färger, inklusive Svart, Vit, Grå, Röd, Grön och Beige, vilket ger oss friheten att välja en stil som passar oss och vårt barns personlighet.

Med en viktgräns på upp till 23 kilo, kan vi lita på att Axkid One passar vårt barn tills de är tillräckligt gamla för att börja använda en vanlig säkerhetsbälte.

Totalt sett har Axkid One verkligen levt upp till dess rykte som en ledande bakåtvänd bilbarnstol på marknaden. Vi rekommenderar det starkt till alla föräldrar som söker det bästa skyddet för sina älskade barn.

Axkid One Säkerhet och komfort för ditt barns resor

Fördelar

 • Säkerhetsfunktioner: Axkid One är designad med flera toppmodern säkerhetsfunktioner, inklusive en fem-punktssele och avancerat sidokrockskydd.
 • Bevisad komfort: Denna bakåtvända bilbarnstol erbjuder optimal komfort för barnet med sin justerbara fotstöd och reclinable sits.
 • Långvarig användning: Tack vare sin justerbara storlek och vikt kapacitet, kan Axkid One användas från nyfödd upp till cirka 7 års ålder, vilket gör det till ett kostnadseffektivt alternativ för växande familjer.

Nackdelar

 • Svår att installera: Axkid One kan vara komplicerad att installera i bilen, vilket kan vara problematiskt för dem som inte är tekniskt kunniga.
 • Hög prislapp: Denna bilbarnstol har en högre prislapp än många andra modeller på marknaden, vilket kan vara en nackdel för budgetmedvetna föräldrar.

Komplett köpguide: Allt du behöver veta om Bakåtvänd bilbarnstol

Att hitta den bästa bakåtvända bilbarnstolen kan vara lite av en utmaning, men med rätt information kan det bli betydligt enklare. Det finns några saker du bör tänka på innan du fattar ditt slutgiltiga beslut. Dessa punkter inkluderar säkerhetsprestanda, komfort, pris och storlek på stolen.

Säkerhet är naturligtvis det allra viktigaste när det gäller bilbarnstolar. Kontrollera att stolen uppfyller alla säkerhetskrav och standarder. En bra bakåtvänd bilbarnstol ska också ha solida och stabila sidokrockskydd.

Komfort är en annan viktig faktor när man väljer en bilbarnstol. Barnet måste vara bekvämt i stolen, annars kommer resorna att bli mycket tröttsamma. Titta på stolens ergonomi, förekomsten av ett stöd för huvudet och nacken, samt möjligheten att justera stormens vinkel.

Priset på bilbarnstolen är också viktigt att beakta. Du behöver inte alltid köpa den dyraste stolen för att den ska vara bäst, men det är oftast en bra idé att investera i en högkvalitativ stol för att garantera barnets säkerhet och komfort.

Storleken på bilbarnstolen är en annan faktor som du bör överväga noggrant. Stolen ska passa bra i ditt fordon och även ge ditt barn tillräckligt med utrymme för att växa.

En bra idé kan också vara att jämföra olika modeller och märken av bakåtvända bilbarnstolar. Detta kommer att ge dig en bra överblick över vad som finns tillgängligt på marknaden. Dessutom kan det hjälpa dig att hitta den bästa stolen för dina specifika behov och preferenser.

Kom ihåg att detta är en viktig investering, och det är viktigt att ta dig tid att göra en ordentlig undersökning. Att välja rätt bakåtvänd bilbarnstol kan bidra till att göra dina resor med ditt barn säkrare och mer komfortabla.

Vanliga Frågor och Svar om Bakåtvända Bilbarnstolar

Vad är fördelarna med att använda bakåtvänd bilbarnstol?

Barn i bakåtvända bilbarnstolar är betydligt säkrare vid en kollision, eftersom kraften från smällen fördelas över en större yta. Dessutom får barnets nacke bättre stöd.

Hur länge bör man använda en bakåtvänd bilbarnstol?

Det rekommenderas att barn åker bakåtvänt tills de är minst fyra år gamla för att optimera säkerheten.

Hur monterar jag en bakåtvänd bilbarnstol?

De flesta bakåtvända bilbarnstolar monteras antingen med bilens säkerhetsbälte eller med ISOFIX-fästen. Se till att följa tillverkarens instruktioner noggrant.

Vad ska jag tänka på vid köp av en bakåtvänd bilbarnstol?

Först och främst bör stolen vara godkänd enligt gällande säkerhetsstandarder. Även storlek och vikt som stolen stöder är viktigt att tänka på. Det kan vara fördelaktigt att välja en stol som går att justera i takt med att barnet växer.

Kan man använda bakåtvänd bilbarnstol i alla bilar?

De flesta nya bilar är designade för att kunna använda bakåtvända bilbarnstolar, men det är inte alltid fallet med äldre bilar. Se till att dubbelkolla kompatibilitet innan du köper en stol.

Sammanfattning: Bästa Bakåtvänd bilbarnstol

Sammanfattningsvis visar artikeln att BeSafe iZi Plus X1 är den bästa bakåtvända bilbarnstolen på marknaden. Dess säkerhetsfunktioner, komfort och användarvänlighet sätter den i en klass för sig själv. Det är tydligt att BeSafe iZi Plus X1 är det bästa valet för föräldrar som värdesätter sina barns säkerhet och komfort under bilresor.

Product Image

BeSafe iZi Plus X1

Emma Svensson - Profilbild

Emma Svensson

Emma är en erfaren barn- och familjereporter och föräldraskapsexpert med en passion för att hjälpa familjer att hitta högkvalitativa och säkra produkter och tjänster för sina barn. Hon är insatt i de senaste trenderna inom barnuppfostran och har en djup förståelse för hur man skapar en trygg och kreativ miljö för barn.

Hennes personliga stil är stöttande, engagerad och kunnig. Emma strävar efter att ge föräldrarna tips och råd om hur man kan hantera de utmaningar som följer med föräldraskapet och skapa minnesvärda stunder tillsammans med barnen.
testarallt logo
Utforska testvinnare och välj med förtroende!
Kategorier
 • Hem och Trädgård
 • Hälsa och Skönhet
 • Barn och Familj
 • Guider
Information
Ansvarig utgivare:
Gidleads AB
559270-7672
Innehållet på denna webbplats inkluderar sponsrade annonser, vilket inte påverkar vår utvärdering under recensioner.
© 2023 Gidleads AB