Bäst i test: bästa foundation för fet hy 2024

Product Image

Estee Lauder Double Wear Stay In Place Makeup SPF10 30ml

Innehållsförteckning

En foundation för fet hy är en produkt som uppfyller de specifika behoven hos personer med fet hudtyp – en hud som inte bara vill ha en jämn och naturlig täckning, men också hjälp med att kontrollera glans och hålla huden matt under dagen.

Vi har baserat vår undersökning på oberoende tester, produktrecensioner, kundrecensioner, funktioner och prisjämförelser. Genom att noggrant granska och testa dessa produkter kan vi förse dig med den mest pålitliga och informativa sammanställningen av bästa Foundation för fet hy.

Vår vinnare, Estee Lauder Double Wear Stay In Place Makeup SPF10 30ml, står ut som den bästa tack vare sina imponerande egenskaper och övergripande prestanda. Men vi lämnar även rekommendationer för andra högkvalitativa modeller, så att du enkelt kan hitta den foundation som passar just dig.

1. Vinnare och bäst i test blev en foundation för fet hy från Estee Lauder Double Wear Stay In Place Makeup SPF10 30ml

Vi har testat Estee Lauder Double Wear Stay In Place Makeup SPF10 30ml, en foundation speciellt anpassad för fet hy, och vi är imponerade över resultatet. Det är inte utan anledning att den blev bäst i test!

Det som verkligen står ut med denna foundation är dess vattenfasta och uppstramande egenskaper, vilket gör att den sitter som en smäck hela dagen. Den ger dessutom en matt och fulltäckande finish, vilket gör att vi kan känna oss snygga och självsäkra oavsett vad dagen för med sig.

Estee Lauder Double Wear Stay In Place Makeup SPF10 30ml är en oljefri och parfymfri kräm, vilket minimerar risken för hudirritation och försäkrar att vi kan använda den även när vår hy är lite känslig. Den passar även för alla hudtyper – normal, blandad, torr och fet – vilket betyder att vi kan rekommendera den till alla våra vänner.

Sammanfattningsvis är vi mycket nöjda med Estee Lauder Double Wear Stay In Place Makeup SPF10 30ml. Den levererar på alla punkter och förtjänar verkligen sin titel som bäst i test för foundation för fet hy.

Estée Lauder Double Wear: perfekt bas för härlig hy

Fördelar

 • Hållbarhet: Estee Lauder Double Wear Stay In Place Makeup SPF10 30ml ger en hållbar grund som håller hela dagen, perfekt för fet hy som behöver extra stadga och kontroll.
 • Oljefri formel: Denna foundation är speciellt framtagen för fet hy och har en oljefri formel som hjälper till att kontrollera glans och överflödig olja.
 • SPF10 skydd: Den inbyggda SPF10 skyddar din hy mot skadliga solstrålar och hjälper till att förebygga för tidigt åldrande av huden.

Nackdelar

 • Kan kännas tung på huden: Estee Lauder Double Wear Stay In Place Makeup SPF10 30ml kan kännas för täckande och tung på huden, vilket kan göra att huden inte känns naturlig och andas ordentligt.
 • Kan torka ut huden: Produkten kan ha en uttorkande effekt på huden, särskilt om du har fet hy och redan kämpar med torra partier eller känslighet. Det är viktigt att noggrant återfukta huden innan applicering för bästa resultat.

2. På andra plats kommer en foundation för fet hy från bareMinerals Original Foundation SPF15 8g

Vi har testat bareMinerals Original Foundation SPF15 8g, en foundation för fet hy, och den hamnar på en stark andra plats. Vad som verkligen utmärker denna foundation är dess återfuktande egenskaper, vilket gör den perfekt för dem med fet hy som också upplever torrhet.

Denna mineralbaserade foundation är oljefri och fri från parabener, parfymer, sulfater och är vegansk, samt allergitestad. Detta gör den perfekt för dem som har känslig hy och vill använda en produkt som är skonsam och samtidigt ger fulltäckande resultat.

Vi upplevde att foundationen gav en vacker lyster och matt finish utan att kännas tung på huden. Dessutom är den cruelty free, vilket innebär att produkten inte har testats på djur och följer en etisk och miljövänlig standard.

Den passar utmärkt för alla hudtyper; normal, blandad, torr, fet och alla åldrar. Tack vare sin puddingkonsistens är den enkel att applicera och ger en jämn och naturlig täckning. Det är en fantastisk produkt att ha i din makeuparsenal och vi rekommenderar den definitivt för dem som söker en högkvalitativ foundation för fet hy.

Förvandla din hy med bareMinerals Original SPF15

Fördelar

 • Lätt konsistens: bareMinerals Original Foundation SPF15 8g har en lätt konsistens som låter din hud andas samtidigt som den döljer ojämnheterna i huden.
 • Mineralbaserad SPF15: Denna foundation innehåller ett naturligt solskyddsmedel med mineraler som ger ett brett spektrum av skydd (SPF15) mot UVA- och UVB-strålar och förebygger därmed tidiga ålderstecken och solskador.
 • Oljefri och icke-komedogen: Produkten är fri från oljor och täpper inte igen porer, vilket gör den perfekt för fet hy och minskar risken för att orsaka akne eller finnar.

Nackdelar

 • Svår att applicera jämnt: bareMinerals Original Foundation SPF15 8g kan vara lite svår att applicera jämnt på fet hy, vilket kan leda till fläckiga resultat.
 • Kan bli kakig: För personer med mycket fet hy kan denna foundation ibland upplevas som lite kakig eller tung på huden, framförallt i T-zonen.

3. På tredjeplats kommer en foundation för fet hy från Lancome Teint Idole Ultra 24H Foundation SPF15 30ml

Vi har testat Lancome Teint Idole Ultra 24H Foundation SPF15 30ml och här är vår bedömning av denna produkt. Produkten passar bra för fet hy och ger en matt och fulltäckande finish.

I vår erfarenhet är denna foundation mycket lätt att applicera jämnt över ansiktet och den sitter mycket bra under hela dagen. Det är en oljefri formula som inte känns tung eller kladdig på huden, vilket är viktigt för oss med fetare hy.

En annan stor fördel är att den passar alla hudtyper, oavsett om man har normal, blandad, torr eller fet hy. Detta gör den väldigt mångsidig och lätt att rekommendera till andra.

Formulan är också krämig och känns behaglig att bära. Den innehåller SPF 15, vilket ger ett grundläggande skydd mot solens skadliga strålar.

Slutligen, vi uppskattar att det finns en rad nyanser som passar olika hudtoner. Det gör det lättare att hitta en perfekt match för just din hud.

Sammanfattningsvis är Lancome Teint Idole Ultra 24H Foundation SPF15 30ml en högkvalitativ produkt som erbjuder en matt och fulltäckande finish samt långvarig hållbarhet. Dess mångsidighet gör det till en utmärkt produkt att prova för personer med olika hudtyper och toner.

Lancome Teint Idole Ultra: slående skönhet hela dagen

Fördelar

 • Hållbarhet: Lancome Teint Idole Ultra 24H Foundation SPF15 har en imponerande hållbarhet på upp till 24 timmar, vilket ger en felfri och matt finish hela dagen lång för de med fet hy.
 • Skydd mot solen: Denna foundation innehåller SPF 15, vilket hjälper till att skydda huden mot solens skadliga UVA- och UVB-strålar och minimerar risken för solskador och tidigt åldrande.
 • Oljefri formel: Lancome Teint Idole Ultra 24H Foundation har en oljefri och icke-komedogen formel, vilket innebär att den inte täpper till porerna och hjälper till att kontrollera oljeproduktionen för att undvika blankhet och orenheter.

Nackdelar

 

4. Clinique Superbalanced Makeup Foundation 30ml

Vi har testat Clinique Superbalanced Makeup Foundation 30ml och här är våra åsikter om denna fantastiska produkt. Först och främst, vi älskar att denna foundation passar alla hudtyper, från normal till fet, och till och med blandad eller torr hy. Dessutom är den vattenfast, vilket är perfekt för oss som behöver en hållbar foundation som står emot både svett och fukt.

Den återfuktande formulan ger också både lyster och matt effekt beroende på din huds behov. Eftersom den är oljefri och parabenfri, känns det tryggt att använda produkten dagligen utan att oroa sig för huden. Dessutom är den parfymfri och allergitestad, vilket gör den perfekt för känslig hy.

Vi gillar också att den kommer i en krämform, vilket gör det enkelt att applicera på huden med en borste eller sminksvamp. Överlag är vi mycket nöjda med Clinique Superbalanced Makeup Foundation och rekommenderar den till alla som söker efter en mångsidig och hållbar foundation anpassad för fet hy.

Känn dig strålande med Clinique Superbalanced 30ml

Fördelar

 • Oljefri formula: Clinique Superbalanced Makeup Foundation är perfekt för fet hy eftersom den har en oljefri formula som inte täpper till porerna och hjälper till att kontrollera glansighet.
 • Återfuktande egenskaper: Denna foundation återfuktar huden samtidigt som den hjälper till att balansera fuktnivåerna. Detta ger en behaglig känsla för personer med fet hy utan att göra dem glansiga.
 • Långvarig täckning: Clinique Superbalanced Makeup Foundation ger en jämn och felfri täckning, samtidigt som den känns lätt på huden. Den sitter bra och håller hela dagen, vilket gör att du kan få en vacker och fräsch look under en lång tid.

Nackdelar

 • För fet hud: Clinique Superbalanced Makeup Foundation kan orsaka glans och olja på fet hy, vilket gör att huden ser ännu fetare ut.
 • Begränsade färgalternativ: Detta sminkfoundation erbjuder inte alltid ett brett utbud av nyanser, vilket kan göra det svårt för personer att hitta den perfekta matchningen för deras hudfärg.

5. Sensai Flawless Satin Foundation SPF20 30ml

Vi har testat Sensai Flawless Satin Foundation SPF20 30ml, en foundation utformad för fet hy. Resultatet har överträffat våra förväntningar och vi kan varmt rekommendera denna fantastiska produkt.

Sensai Flawless Satin Foundation är inte bara perfekt för fet hy, men även för normal, blandad och torr hy. Dess återfuktande egenskaper gör att huden känns återfuktad och smidig hela dagen.

Formulan är lätt och krämig och glider mjukt på huden utan att kännas tung eller feta. Det ger medium till full täckning, vilket ger huden en jämn och naturlig lyster. Dessutom skyddar SPF20 mot solens skadliga strålar.

Vi älskar att denna foundation passar alla hudtyper: den uppfyller alla våra krav på en foundation och är helt klart en värdefull investering för den som söker både kvalitet och prestanda.

Sammantaget är Sensai Flawless Satin Foundation SPF20 30ml en utmärkt produkt som ger fin återfuktning, lyster och en jämn täckning. Om du är ute efter en pålitlig foundation för fet hy, och även andra hudtyper, är denna verkligen värd att prova.

Sensai Satin Foundation: perfektion för glansig hy

Fördelar

 • Oljekontrollerande formula: Sensai Flawless Satin Foundation SPF20 30ml är speciellt utformad för att passa fet hy och hjälper till att hålla huden matt och oljefri under hela dagen.
 • Medium täckning och naturlig finish: Denna foundation ger en jämn, medium täckning som smälter in i huden och ger en naturlig, fläckfri finish utan att kännas tung eller kakig.
 • Solskyddsfaktor SPF20: Sensai Flawless Satin Foundation innehåller SPF20 för att skydda huden från skadliga UV-strålar och förhindra förtidigt åldrande och solskador.

Nackdelar

 • Pris: Sensai Flawless Satin Foundation SPF20 30ml kan vara ganska dyrt jämfört med andra foundationprodukter för fet hy på marknaden.
 • Oljekontroll: Trots sin fettsignatur kan Sensai Flawless Satin Foundation SPF20 30ml ibland inte ge tillräcklig oljekontroll för personer med mycket fet hy, vilket kan leda till en glansig finish snabbare än önskat.

6. Clinique Even Better Makeup SPF15 30ml

Vi har testat Clinique Even Better Makeup SPF15 30ml, och vi är imponerade av hur bra den här foundation passar för vår fet hy. När vi applicerar den blir vår hy återfuktad utan att kännas oljig, tack vare den oljefria formuleringen.

En annan stor fördel med den här produkten är att den är vattenfast och fulltäckande, vilket ger oss en jämn och fräsch lyster hela dagen. Vi uppskattar även att den är parabenfri och parfymfri, så att vi kan vara säkra på att vår hy inte blir irriterad när vi använder den.

Clinique Even Better Makeup är även allergitestad, vilket gör den till en idealisk foundation för oss med känslig hy. Den fungerar för alla hudtyper, inklusive normal, blandad, torr och fet hy, vilket gör att vi kan vara säkra på att den kommer att passa perfekt för oss oavsett hur vår hy mår just nu.

Slutligen älskar vi den krämiga konsistens som gör appliceringen av produkten enkel och smidig, samt det faktum att den innehåller solskyddsfaktor 15. Det här är verkligen en makeup som lever upp till sitt namn och ger oss en ännu bättre hy.

Skönhet Skydd Clinique Even Better 30ml

Fördelar

 • Återfuktande formula: Clinique Even Better Makeup SPF15 är gjord för att ge fukt åt huden och passar därför utmärkt för personer med fet hy som behöver extra återfuktning.
 • SPF 15: Denna foundation har en inbyggd solskyddsfaktor på 15, vilket hjälper till att skydda huden mot skadliga UV-strålar och förhindrar tidiga ålderstecken.
 • Jämnare hudton: Formulan i Clinique Even Better Makeup SPF15 hjälper till att jämna ut hudtonen och täcka över ojämn pigmentering, vilket ger ett naturligt och jämnt resultat.

Nackdelar

 • Dyr: Clinique Even Better Makeup SPF15 30ml kan vara lite dyrare än vissa andra foundation-alternativ på marknaden, vilket kanske inte passar alla budgetar.
 • Inte tillräckligt mattande: För personer med väldigt fet hy kan denna foundation möjligen kännas något oljig och inte ge den matta ytan som önskas för att minimera glansighet och oljighet under hela dagen.
 
 

Vanliga frågor om basprodukter för fet hy

Vilken typ av foundation passar bäst för fet hy?

För fet hy är det bäst att använda en oljefri, mattande och icke-komedogen foundation som inte täpper till porerna.

Hur kan jag hitta rätt nyans av foundation för min fet hy?

Prova flera nyanser på käklinjen och matcha den med din halsfärg. Välj den som smälter in bäst och ser mest naturlig ut.

Hur applicerar jag bäst foundation på fet hy?

Använd en syntetisk foundationborste, svamp eller fingertopparna för att applicera små mängder åt gången och bygg upp täckningen gradvis.

Hur ska jag förbereda min hud innan jag applicerar foundation för fet hy?

Rengör huden, applicera en oljefri fuktkräm och låt den sjunka in. Använd sedan en ansiktsprimer som är avsedd för fet hy för att dämpa glans och göra att sminket sitter bättre.

Hur kan jag få min foundation för fet hy att hålla längre under dagen?

Sätt foundationen med en lätt, genomskinlig settingpuder och använd blottingpapper eller mattande setting spray vid behov för att kontrollera oljighet utan att bryta ner sminket.

Sammanfattning: bästa foundation för fet hy

Sammanfattningsvis visar artikeln att Estee Lauder Double Wear Stay In Place Makeup SPF10 30ml är det bästa foundationvalet för personer med fet hy. Med dess högkvalitativa ingredienser och imponerande hållbarhet är denna produkt idealisk för att hålla huden fräsch och felfri under hela dagen. Dessutom innebär inkluderingen av solskyddsfaktor 10 att användaren får extra skydd mot skadliga UV-strålar. Överlag rekommenderas Estee Lauder Double Wear starkt för de som kämpar med oljig hy och önskar ett foundation som ger en naturlig, felfri och långvarig täckning.

Product Image

Estee Lauder Double Wear Stay In Place Makeup SPF10 30ml

Lisa profilbild

Lisa Nilsson

Lisa Nilsson är en mycket respekterad skönhetsexpert och hälsocoach med mer än 15 års erfarenhet inom branschen. Hon har en djup förståelse för vad som krävs för att uppnå en hälsosam och vacker livsstil, och hennes expertis har varit till stor hjälp för människor runt om i världen.

Lisa har arbetat med ett brett spektrum av kunder, från privatpersoner till stora företag, och har hjälpt dem att uppnå sina hälsomål genom en integrerad strategi som innefattar kost, motion och personligt välbefinnande. Hon är en registrerad dietist och har en gedigen utbildning inom skönhet och hälsa.

Lisa är även en populär författare och hennes artiklar och böcker om hälsa och skönhet har publicerats i många olika tidskrifter och bloggar. Hon är ofta anlitad som en expertkälla inom sin bransch och har deltagit i många olika seminarier och konferenser.

Lisa har en stark passion för att hjälpa människor att känna sig bra i sig själva, både inuti och utanpå. Hon är känd för sin empatiska och stöttande personlighet och har hjälpt tusentals människor att uppnå sina hälsomål. Hennes expertis och erfarenhet gör henne till en mycket respekterad auktoritet inom skönhet och hälsa.
testarallt logo
Utforska testvinnare och välj med förtroende!
Information
Ansvarig utgivare:
Gidleads AB
Org Nr: 559270-7672
Innehållet på denna webbplats inkluderar sponsrade annonser, vilket inte påverkar vår utvärdering under recensioner.
© 2023 Gidleads AB