Bästa Sticksåg: 8 Populära Sticksågar i Stort Test [Bäst i Test 2023]

Product Image

Makita DJV181Z (Utan Batteri)

Innehållsförteckning

En sticksåg är ett oumbärligt verktyg för den händiga hemmafixaren, men även för professionella hantverkare. Den tillåter precisionskapade, kurvformade och raka snitt i en mängd olika material. Däremot kan skillnaderna mellan olika märken och modeller vara komplexa. Hur är man säker på vilken sticksåg som är den bästa för just dina behov? Därför har vi granskat de mest populära produkterna på marknaden idag.

Skulle du vara intresserad av att hitta den bästa sticksågen för ditt projekt? Letar du efter en modell som stått bäst i test? Var lugn, för vi har svaret. Vi har djupgående analyserat stabilitet, precision, kvalitet och självklart prisvärdhet för att ge dig en klar inblick i denna mångsidiga värld av sticksågar.

Alla våra rekommendationer baseras på detaljerade efterforskningar, produktrecensioner och expertutlåtanden. Så om du vill få den mest kompletta guiden till bästa sticksågen på marknaden, behöver du inte leta längre. Håll dig uppdaterad med denna artikel för att ta reda på vilken sticksåg som är bäst för just dig!

1. Vinnare och Bäst i Test: Sticksåg Makita DJV181Z

Vi har testat den prestigefyllda sticksågen Makita DJV181Z, som har utsetts till bäst i test. Med sin borrstlösa motor demonstrerade den utmärkt effektivitet och lång livslängd, vilket övertygade oss om dess topposition.

Genom sitt batteridrivna system levererar denna sticksåg överraskande kraft samtidigt som den är enkel att transportera och använda. Den saknar ledning, vilket ger maximal rörlighet och gör sågningen till en fröjd.

Vad som verkligen imponerade på oss var funktionen för pendling, vilket gör det möjligt att såga både rakt och snett utan problem. Dessutom har den effektiva pendelfunktionen fyra olika lägen, vilket ger ännu större flexibilitet vid olika arbetsuppgifter.

Trots sin imponerande prestanda, väger Makita DJV181Z enbart 2.5 kilogram. Denna lätta konstruktion ökar komforten och gör att sticksågen är lätt att hantera – även under längre arbetspass.

I slutändan, är det ingen överraskning att Makita DJV181Z vann och blev bäst i test. Den uppfyller alla våra förväntningar och levererar kontinuerligt topprestationer.

Överträffande Prestanda Med Makita DJV181Z Sticksåg

Fördelar

 • Precisionsskärning: Makita DJV181Z erbjuder hög precision i varje skärning tack vare dess suveräna design och teknik. Det gör det möjligt att utföra arbete med hög precision, vilket gör den idealisk för fina och detaljerade arbetsprojekt.
 • Lång batterilivslängd: Med sin högeffektiva motor och energisparande teknologi utmärker sig Makita DJV181Z genom att erbjuda en lång batterilivslängd, vilket är perfekt för långa arbetsdagar.
 • Lätt och ergonomiskt design: Makita DJV181Z är designad för att vara lätt och användarvänlig. Dess ergonomiska form gör det lätt att hantera och minskar trötthet vid långvarig användning.
 • Nackdelar

 • Batteri och laddare säljs separat: För att användarupplevelsen ska vara så smidig som möjligt krävs det att du köper till ett batteri och en laddare separat eftersom Makita DJV181Z inte levereras med dessa.
 • Tung att hantera: Trots sin trådlösa design kan Makita DJV181Z bli ganska tung att arbeta med under längre perioder, vilket kan vara en nackdel för vissa användare.
 • 2. På andraplats kommer sticksågen Ryobi R18JS-0

  Vi har testat sticksågen Ryobi R18JS-0 och den hamnar förtjänat på andra plats i vår ranking. Ryobi levererar åter igen en produkt med hög prestanda, vilket gör det till ett starkt val för både hemmafixare och proffs.

  Det som utmärker sig mest är den borstlösa motorn som ger oss en kraftfull prestanda och längre livslängd. Kombinationen av motor och den justerbara pendlingen gör att vi kan arbeta effektivt och snabbt. Tack vare pendelfunktionen kan vi också orientera sågbladet i olika vinklar för en bättre kontroll.

  Något vi särskilt uppskattar är friheten som batteridriften erbjuder. Trots avsaknad av sladd kan den kraftfulla 1.8 volts batteriet matcha prestandan hos en sladdförsedd maskin, vilket gör att vi kan arbeta obehindrat och smidigt.

  Ryobi R18JS-0 kanske inte vinner förstapriset men är definitivt en utmanare att räkna med. Missförstå oss inte, detta är utan tvekan en kraftfull och tillförlitlig sticksåg som vi varmt kan rekommendera.

  Ryobi R18JS0 Sticksåg: Din Partner för Effektivt Snickeri

  Fördelar

 • Låg vikt och kompakt storlek: Ryobi R18JS-0 är lätt och kompakt, vilket gör den lätt att hantera och manövrera för olika såguppgifter.
 • Lång batteritid: Denna sticksåg har en imponerande batteritid, vilket innebär att du kan arbeta längre utan att behöva ladda den.
 • Högpresterande: Med sin kraftfulla motor och höga hastighet ger Ryobi R18JS-0 en effektiv, smidig och snabb kapning.
 • Nackdelar

 • Ljudnivå: Ryobi R18JS-0 kan upplevas som högljudd vilket kan vara störande under längre arbetspass.
 • Batteri: Batteri och laddare ingår inte vilket innebär en extra kostnad om du inte redan har kompatibla produkter hemma.
 • 3. På tredjeplats kommer sticksågen Bosch GST 90 E

  Vi har testat sticksågen Bosch GST 90 E och vi är verkligen imponerade. Detta verktyg uppfyller verkligen våra förväntningar.

  Bosch GST 90 E presenterar ett utförande med välbalanserad dammutsug. De lyckades skapa en dammfri miljö vilket gör att vi kan jobba oavbrutet och effektivt. Dessutom, stör det inte arbetsflödet och säkerställer ren och synlig arbetsyta.

  Värd att nämna är pendlingsfunktionen som möjliggör snabb och enkel sågning. Tack vare dess elnät på 2.3, genererar den en imponerande 650W kraft.

  Vi rekommenderar varmt Bosch GST 90 E till alla som söker en pålitlig och kraftfull sticksåg. Den är inte bara robust och hållbar, utan även ergonomisk och användarvänlig. Sammantaget har denna verktyg gjort ett starkt intryck på oss och förtjänar definitivt sin tredjeplats i vår recension.

  Bosch GST 90 E Revolutionerande effektivitet i varje snitt

  Fördelar

 • Kraftfull motor: Bosch GST 90 E har en stark 650W motor som gör att du enkelt kan såga genom en mängd olika material.
 • Lätt att byta blad: Med Bosch sitt SDS-system, kan du snabbt och enkelt byta sågbladen utan några extra verktyg.
 • Beprövad tillverkare: Bosch är ett välkänt och betrodd varumärke som är känt för att göra hållbara och högkvalitativa produkter.
 • Nackdelar

 • Stor och klumpig: Bosch GST 90 E är större och tyngre än några andra jämförbara produkter, vilket kan göra den svår att hantera för vissa användare.
 • Relativt högt pris: Jämfört med andra sticksågar i samma klass, ligger Bosch GST 90 E i en högre prisnivå, vilket kan vara en avskräckande faktor för vissa konsumenter.
 • 4. Bosch PST 650

  Vi har testat Bosch PST 650, en av de mest robusta och beprövade sticksågarna på marknaden. Den ger oss all effekt och precision vi behöver för våra snickrarprojekt. Med sin 1.6 kilogram vikt och 500 watts motor, får vi en perfekt balans mellan kraft och hanterbarhet.

  Dessutom, med funktionen dammutsug, blir det lätt att hålla vårt arbetsområde rent och säkert. Vi märker en betydlig minskning av damm och partiklar, vilket gör det mycket bekvämare att arbeta. Även om vi måste ansluta den till ett elnät för att den ska fungera, stör inte det alls. Sladden är tillräckligt lång för att inte begränsa vår rörelsefrihet.

  Sammanfattningsvis, Bosch PST 650 ger oss den kraft, precision och komfort vi behöver för vårt arbete. Vi kan starkt rekommendera denna sticksåg till alla händiga hem- och yrkessnickare.

  Bosch PST 650 Upplev överlägsenhet med varje snitt

  Fördelar

 • Enkel att använda: Bosch PST 650 har en ergonomisk design som gör det enkelt och bekvämt att hantera, perfekt för både proffs och DIY-entusiaster.
 • Hög prestanda: Den har en kraftfull 500W motor som kan hantera både tunga och lättare arbetsuppgifter med lätthet.
 • Kompakt och lätt: Denna sticksåg är inte bara kompakt utan också mycket lätt, vilket gör den lämplig för långa arbetspass och för arbete på trånga platser.
 • Nackdelar

 • Svår att styra: Bosch PST 650 kan vara svår att styra för exaktare sågningar, vilket kan leda till mindre noggranna resultat.
 • Begränsad skärkapacitet: Bosch PST 650 kanske inte har tillräcklig skärkapacitet för tjockare eller hårdare material, vilket kan begränsa dess användbarhet för vissa projekt.
 • 5. Makita 4351FCTJ

  Vi har testat Makita 4351FCTJ, en högkvalitativ sticksåg som erbjuder enastående prestanda och stabilitet. Vi är imponerade av det mjuka startsystemet och ett kraftfullt 720W elmotor som ger sågen en exakt och effektiv kapacitet.

  Märkets omsorg om användarens komfort märks tydligt i utformningen av Pendling funktionen, vilket garanterar enkel hantering och maximal precision under användning. Sågen erbjuder upp till 2.5 grader av pendling, vilket gör det möjligt att utföra snitt i en bredd av material med hög precision och minimal ansträngning.

  En annan imponerande funktion är dess Dammutsug som effektivt håller arbetsplatsen ren, vilket både ökar produktiviteten och minskar städningstiden efter arbete. Den drivs med Elnät, vilket ger konstant ström och undviker batteriets besvär.

  Totalt sett är Makita 4351FCTJ en betrodd partner för alla dina kapbehov. Dess utmärkta prestanda, användarvänliga design och lång livslängd gör det till ett bra val för både yrkesverksamma och DIY-entusiaster.

  Makita 4351FCTJ Sticksåg: Verktyget För Alla Dina Sågprojekt

  Fördelar

 • Lätt att använda: Makita 4351FCTJ Sticksåg är ergonomiskt utformad för att vara användarvänlig och enkel att hantera, vilket gör det bekvämt för användare av alla skicklighetsnivåer.
 • Hög prestanda: Denna sticksåg erbjuder högpresterande kapacitet med snabb och effektiv sågprestanda, som hjälper till att få jobbet gjort snabbare.
 • Långvarig och hållbar: Makita 4351FCTJ Sticksåg är byggd med starka och hållbara material, vilket gör den till en pålitlig verktygslösning som tål tuffa arbetsförhållanden.
 • Nackdelar

 • Begränsad vinkelkapacitet: Makita 4351FCTJ har en vinkelkapacitet som kan vara begränsande för vissa avancerade sågarbeten.
 • Hög kostnad: Priset på Makita 4351FCTJ är ganska högt jämfört med andra sticksågar på marknaden, vilket kan vara ett avskräckande element för vissa kunder.
 • 6. Dewalt DCS335NT

  Vi har testat den mäktiga Dewalt DCS335NT sticksågen och kommit till imponerande slutsatser. Vårt expertteam var genast lockat av dess robusta utformning och avancerade funktioner. Denna sticksåg bygger på en kraftfull borstlös motor, vilket garanterar lång livslängd och utmärkt prestanda även under de mest krävande förhållandena.

  En av dess mest framstående egenskaper är pendlings funktionen, vilket ger en mer exakt och snabb kapning. Dessutom hade vi stor nytta av möjligheten att justera bladhastigheten för olika material, vilket avsevärt förbättrade vår sågningsupplevelse.

  På en liten sidonot, det är viktigt att notera att denna modell är en batteri-driven enhet. Men oroa dig inte, batteriet ingår inte i paketet, vilket möjliggör för användare att välja det bästa batteriet för deras krav.

  Sammantaget har vi hittat Dewalt DCS335NT vara en oerhört tillförlitlig och effektiv sticksåg, vält värt dess värde.

  Dewalt DCS335NT Sticksåg Din Partner för Effektiva Snickeriarbeten

  Fördelar

 • Solid byggkvalitet: Dewalt DCS335NT är gjord för att vara slitstark, vilket säkerställer att du får en tillförlitlig såg som tål tuffa och långvariga arbetsförhållanden.
 • Hög effekt: Denna sticksåg erbjuder hög effekt, vilket ger dig den prestanda du behöver för att snabbt och enkelt skära genom en mängd olika material.
 • Användarvänlig: Dewalt DCS335NT har en kompakt och ergonomisk design, vilket gör den enkel att använda, även under långa arbetspass.
 • Nackdelar

 • Dyr: Dewalt DCS335NT kan vara relativt kostnadskrävande jämfört med andra sticksågar på marknaden.
 • Svag Batterilivslängd: Vissa användare har rapporterat att batteriet till Dewalt DCS335NT inte håller så länge som önskat, vilket kan orsaka avbrott i arbetet.
 • 7. Milwaukee M18 FBJS-0X

  Vi har testat Milwaukee M18 FBJS-0X, vilken inte är någon ordinär sticksåg. Milwaukee har gjort denna modell med yttersta precision och kvalitet.

  Denna sticksåg är utrustad med en borstlös motor, vilket säkerställer längre livslängd och bättre prestanda jämfört med traditionella borstade motorer. Milwaukee M18 FBJS-0X erbjuder också pendling, en mycket viktig funktion för en sticksåg som hjälper till att snabba upp skärprocessen.

  Att Milwaukee M18 FBJS-0X är en batteridriven sticksåg är dess styrka och svaghet. Energitillförsel utan sladdar bidrar till en högre rörlighet men batteritiden kan vara en begränsning för längre arbetspass.

  Andra modeller kanske har medföljande batteri, men tyvärr, det är ett ‘Nej’ för denna modell. Det verkar som ett missat tillfälle från tillverkaren.

  Milwaukee M18 FBJS-0X får en 2,9 i betyg. Den kunde ha fått högre om den levererades med ett batteri. Men, med tanke på dess robusta konstruktion och effektiva skärkapacitet ger vi den ett godkänt betyg.

  Maximal Prestanda med Milwaukee M18 FBJS0X Sticksåg

  Fördelar

 • Extremt hållbar: Milwaukee M18 FBJS-0X är tillverkad med robusta material som tål hård användning och förlänger sågens livslängd.
 • Hög prestanda: Med sin högeffektiva motor ger Milwaukee M18 FBJS-0X snabb och effektiv sågning i alla typer av material.
 • Användarvänlig: Milwaukee M18 FBJS-0X har ergonomisk design och enkel att använda vilket gör det möjligt att arbeta smidigt och effektivt.
 • Nackdelar

 • Saknar batteri och laddare: Milwaukee M18 FBJS-0X kommer inte med ett batteri eller laddare, vilket innebär att du kommer att behöva köpa dessa artiklar separat om du inte redan har kompatibla produkter hemma.
 • Pris: Denna sticksåg från Milwaukee ligger i en högre prisklass jämfört med vissa andra modeller, vilket kan vara en nackdel för vissa kunder med en stram budget.
 • 8. Festool PSC 420 Li EB-Basic

  Vi har testat Festool PSC 420 Li EB-Basic, en mycket imponerande sticksåg. Vår grupp av experter har särskilt märkt sin pendling kapacitet vilket gör sågen extremt effektiv när det gäller skärhastighet.

  Vad gäller dess batteriliv, levererar Festool solid prestanda. Trots att den är batteridriven, har vi inte märkt någon signifikant minskning i kraft eller effektivitet. Festool PSC 420 Li EB-Basic håller sin kraft genom hela projekt, även dem som tar lite längre tid att slutföra.

  Nej, det finns inte mycket att kritisera här. Vi har använt det i olika materialtyper och upplevde konsekvent snabba, rena snitt. Med en vikt på endast 5 kg, är detta verktyg också lätt att manövrera och bekväma att arbeta med över längre perioder.

  Sammantaget, vi anser Festool PSC 420 Li EB-Basic vara en utmärkt investering för alla som behöver en tillförlitlig och effektiv sticksåg.

  Festool PSC 420 Li EBBasic: Upplev Skillnaden Med Kvalitetsverktyg

  Fördelar

 • Hög prestanda: Festool PSC 420 Li EB-Basic erbjuder exceptionell skärkraft tack vare sin högpresterande EC-TEC-motor.
 • Utmärkt kvalitet: Denna såg är byggd för att hålla med robusta material och hög byggkvalitet.
 • Lätt och bekväm att använda: Med sitt lätta, balanserade design och ergonomiska grepp, är Festool PSC 420 Li EB-Basic enkel att hantera för längre perioder.
 • Nackdelar

 • Begränsad batteritid: För den tunga och längre användning kan Festool PSC 420 Li EB-Basic ha en begränsad batteritid, vilket kan leda till att arbetet avbryts fram till det laddas igen.
 • Högt pris: Festool PSC 420 Li EB-Basic tenderar att vara dyrare än andra liknande produkter på marknaden, vilket kan vara en avskräckande faktor för vissa kunder.
 • Vanliga frågor om Sticksåg

  Vad används en sticksåg till?

  En sticksåg är en slags elektrisk såg som framförallt används för att såga ut detaljerade former eller kurvor i olika material, exempelvis trä, metall eller plast.

  Hur fungerar en sticksåg?

  En sticksåg har en tunn, smal sågklinga som rör sig upp och ner i snabb takt. Du styr själv sågens riktning med hjälp av ett handtag på ovansidan.

  Varför är en sticksåg bra att ha?

  En sticksåg är en väldigt mångsidig såg som kan användas för en mängd olika projekt, stora som små. Den är användarvänlig och tar inte mycket plats vilket gör den perfekt för hobbyhantverkare.

  Hur byter man blad på en sticksåg?

  Det beror lite på modellen, men generellt öppnar du fästet där bladet sitter, antingen med hjälp av en skruv eller ett snabbfäste, tar ut det gamla bladet och sätter i ett nytt. Kom ihåg att bladet kan vara varmt direkt efter användning!

  Är det farligt att använda en sticksåg?

  Som med alla eldrivna verktyg finns det en viss risk att skada sig. Men om man använder sticksågen på rätt sätt och alltid använder skyddsutrustning (som skyddsglasögon och hörselskydd) är risken för skador minimal. Speciellt viktigt är det att aldrig tvinga fram sågen genom materialet utan låta den arbeta i sin egen takt.

  Sammanfattning: Bästa Sticksåg

  Slutligen, det är tydligt att Makita DJV181Z verkligen är den bästa sticksågen på marknaden. Dess kraft, prestanda och hållbarhet gör den överlägsen jämfört med konkurrenterna. Om du letar efter ett tillförlitligt verktyg som kan hantera alla dina sågbehov, är Makita DJV181Z det självklara valet.

  Product Image

  Makita DJV181Z (Utan Batteri)

  Author image of Maria

  Maria Karlsson

  Maria Karlsson är en välrenommerad hushållsexpert med mer än 10 års erfarenhet av att hjälpa människor att skapa ett rent, organiserat och välkomnande hem. Som en högt eftertraktad rådgivare, författare och talare, har Maria hjälpt tusentals människor att lösa deras hushållsproblem, förbättra sin livskvalitet och uppnå sina mål.

  Maria har en omfattande utbildning och erfarenhet inom hushållsorganisation, rengöring och förvaring, och har specialiserat sig på att skapa lösningar som passar för människors unika behov och livsstilar. Hon har en djup förståelse för hur viktigt det är att ha en ren och organiserad hemmiljö, och hur det kan bidra till en mer avslappnad och harmonisk livsstil.
  testarallt logo
  Utforska testvinnare och välj med förtroende!
  Information
  Ansvarig utgivare:
  Gidleads AB
  Org Nr: 559270-7672
  Innehållet på denna webbplats inkluderar sponsrade annonser, vilket inte påverkar vår utvärdering under recensioner.
  © 2023 Gidleads AB