Bästa Schampo för fett hår: Vi har granskat 6 Produkter (Bäst i Test 2023)

Product Image

Redken All Soft Shampoo 500ml

Innehållsförteckning

Att välja Schampo för fett hår kan vara en utmaning, särskilt med de många alternativ som finns på marknaden idag. Om du letar efter en lösning för att få ditt hår att se fräschare och mindre oljigt ut, har vi besvarat din bön.

Vi har noggrant granskat och testat sex av de mest populära produkterna idag i vår Schampo för fett hår test. Varje produkt har bedömts baserat på dess effektivitet, innehåll och pris för att hjälpa dig att hitta det bästa schampot för dina behov och budget.

I denna artikel delar vi våra resultat och rankar produkterna från bäst i test till de som kanske inte presterade lika bra. Oavsett ditt val kan du vara säker på att dessa schampon är bland de bästa Schampo för fett hår som finns på marknaden just nu.

Så fortsätt och bläddra igenom vår omfattande guide för att hitta den perfekta lösningen för ditt feta hår.

1. Redken All Soft Shampoo 500ml

Vi använde Redken All Soft Schampo 500ml konsekvent under ett par veckor, och resultaten var fantastiska. Redken All Soft Shampoo gjorde verkligen underverk för vårt feta hår. Vi upplevde förbättrad textur och mjukhet, vilket inte är lätt att uppnå med feta hårtyper.

Formulerat med sojaolja och arganolja, ger detta schampo näring djupt in i hårstråna, vilket ger en silkeslen och glänsande finish. Och det är perfekt för dagligt bruk, eftersom det inte torkar ut håret, utan behåller dess naturliga fuktbalans.

Vårt feta hår blev märkbart mindre fett efter bara några användningar. Och det bästa? Den behagliga doften. Den är mild och frisk, vilket lämnar håret doftande utsökt.

Vi var också imponerade över det rika skummet. Det rengör effektivt, men sköljer också bort lätt utan att lämna några rester.

Hållbarhet är en annan stor fördel med detta schampo. Trots att vi använde det regelbundet, räckte flaskan oss länge.

Om du vill ha ett schampo som ger effektiva resultat för fett hår, kan vi med säkerhet rekommendera Redken All Soft Shampoo 500ml. Det levererade över förväntan och förtjänar verkligen sin första plats i detta test.

Fördelar

 • Mjukgörande effekt: Redken All Soft Shampoo 500ml har en intensiv mjukgörande effekt, vilket gör ditt hår silkeslent och lätthanterligt.
 • Bekämpar fett hår: Detta schampo är utmärkt för att bekämpa fett hår, det tar effektivt bort överflödig olja samtidigt som det balanserar hårbottens naturliga fettproduktion.
 • Långvarig volym: Redken All Soft Shampoo 500ml ger håret en föryngrande volym-boost, som varar länge efter tvätt. Ett utmärkt val för de med livlöst, fett hår.
 • Nackdelar

 • Dyr: Redken All Soft Shampoo 500ml är en premium produkt, vilket innebär att det kan vara lite dyrare jämfört med andra schampo för fett hår.
 • Effektivitet på mycket fett hår: Medan det är topprankat för att göra håret mjukt och hållbart, kan det kanske inte vara lika effektivt för att bekämpa mycket fett hår, beroende på din individuella hårtyp och hur fett det kan bli.
 • 2. Olaplex No4 Bond Maintenance Shampoo 250ml

  Vi blev verkligen överraskade av Olaplex No4 Bond Maintenance Shampoo. Som ett schampo för fett hår, polyminerade det med sina effektiva egenskaper. Med dess stamcellsteknik hjälper den till att stärka och reparera hårstrukturen på en molekylär nivå, vilket väsentligt förbättrar kvaliteten och känslan av fetare hårstrukturer.

  I vår testning upplevde vi att håret blev renare, fräschare och kändes lättare efter användning. Även om det inte tog hem förstaplatsen i detta test, förtjänar det definitivt sin andra plats och står starkt mot konkurrensen. Dess förmåga att effektivt rensa håret från oljor och fett utan att irritera hårbotten är särdeles imponerande.

  En annan anmärkningsvärd egenskap med Olaplex No4 Bond Maintenance Shampoo är dess unika formulering. Det innehåller inte sulfater, parabener och ftalater, vilket gör det säkert för alla hårtyper, särskilt för de med känslig hårbotten.

  I jämförelse med andra produkter i detta bäst i test-test är vi mycket imponerade av Olaplex No4:s prestanda. Vi rekommenderar det starkt till de som letar efter en kraftfull men skonsam lösning på fet hårvård. Det är utan tvekan ett av de mest effektiva produkterna vi har stött på för att hantera fet hår.

  Fördelar

 • Mild men effektiv: Olaplex No4 Bond Maintenance Shampoo är utformad för att skonsamt men effektivt rengöra och förnya hårstråna utan att lämna några rester av produkt.
 • Reparerar skadat hår: Denna schampo hjälper till att reparera och stärka skadat hår, idealiskt för de med fett hår som ofta kan bli skadat av överdriven tvättning eller användning av hårprodukter.
 • Förbättrar hårets utseende och känsla: Olaplex No4 Bond Maintenance Shampoo lämnar håret ser glänsande, friskt och vitalt, ökar dess naturliga lyster och silkeslenhet.
 • Nackdelar

 • Priset: Olaplex No4 Bond Maintenance Shampoo 250ml har ett högre pris jämfört med andra schampo för fett hår.
 • Behov av frekvent användning: För att uppnå de bästa resultaten kan det krävas regelbunden och frekvent användning av Olaplex No4 Bond Maintenance Shampoo 250ml vilket kan vara olämpligt för vissa människor.
 • 3. Living Proof Perfect Hair Day Dry Shampoo 198ml

  Vi måste nämna att produkten som kom på tredje plats i vårt test var Living Proof Perfect Hair Day Dry Shampoo 198ml. Detta schampo för fett hår gjorde ett starkt intryck på oss med sina exceptionella egenskaper.

  Tack vare dess unika teknologi tar Living Proof Dry Shampoo effektivt bort oönskat fett och smuts från håret utan att lämna någon resterande vit produkt bakom. Resultatet är ett fräscht, rent hår som ser ut och känns som om det har tvättats rent.

  En sak som imponerade på oss var dess effektiva vattenlösa rengöring. Det kan vara svårt att hitta ett torrschampo som faktiskt rengör och förnyar håret utan vatten, men Living Proof har lyckats med detta.

  Dessutom markerade vi att trots dess intensiva rengöringsförmåga, är det skonsamt mot håret och hårbotten. Denna lätta formulering gör att håret behåller sin naturliga lyster och mjukhet, vilket är en stor fördel för dem med fett hår.

  Till sist vill vi belysa den behagliga doften som detta schampo lämnar i håret. Den håller håret luktande fräscht och rent långt efter applicering. Living Proof Perfect Hair Day Dry Shampoo är definitivt ett toppval för den som vill effektivt hantera fett hår.

  Fördelar

 • Långvarig fräschhet: Living Proof Perfect Hair Day Dry Shampoo tar effektivt bort olja, svett och lukt vilket ger ditt hår en fräsch känsla som varar hela dagen.
 • Ingen restprodukt: Till skillnad från andra torrschampon, efterlämnar detta ingen vit restprodukt i håret, vilket gör det perfekt för alla hårfärger.
 • Skonsam formula: Denna produkt är säker för färgbehandlat och kemiskt behandlat hår, vilket gör den idealisk för personer med olika hårtyper och behandlingar.
 • Nackdelar

 • Dyrt pris: Living Proof Perfect Hair Day Dry Shampoo 198ml är dyrare än många andra torrschampon på marknaden, vilket kan vara en nackdel för vissa användare.
 • Kan lämna vita rester: Enligt några användarrecensioner kan denna produkt lämna vita rester i håret, vilket kan vara störande, särskilt för mörkhåriga individer.
 • 4. Maria Nila Head & Hair Heal Shampoo 350ml

  I vår strävan att hitta det perfekta schampot för fett hår testade vi Maria Nila Head & Hair Heal Shampoo 350ml och resultatet var mycket tillfredsställande. Det finns framför allt tre aspekter av denna produkt som fångade vår uppmärksamhet: dess effektivitet på fett hår, dess naturliga ingredienser och dess extraordinära doft.

  Först och främst, Maria Nila har gjort ett fantastiskt jobb med att skapa ett schampo som är utomordentligt effektivt på att hantera fett hår. Efter användning kändes vårt hår rent, fräscht och befriat från oljig glans. Dessutom, dess lyxiga skum sveper in varje hårstrå och verkar för att rensa upp eventuellt överskott av talg på hårbottnen.

  Produktens formel är också värd att nämna; det innehåller en kombination av omsorgsfullt utvalda naturliga ingredienser som framhäver hårets naturliga skönhet samtidigt som det motverkar fett hår. Vi uppskattade särskilt att det är helt fritt från parabener och sulfater.

  Slutligen, doften av detta schampo kan bäst beskrivas som härlig. Det lämnar håret med en subtil, behaglig doft som pågår under hela dagen. Sammantaget tog sig Maria Nila Head & Hair Heal Shampoo 350ml en välförtjänt fjärdeplats i vårt test.

  Fördelar

 • Fungerar mot mjäll: Maria Nila Head & Hair Heal Shampoo 350ml jobbar effektivt för att förebygga och behandla mjäll och andra hårbottenproblem, vilket gör det till ett utmärkt val för användare med sådana bekymmer.
 • Färgbevarande: Detta schampo innehåller färgbevarande komplex, vilket gör det idealiskt för personer med färgat hår som vill förhindra att deras färg bleknar snabbt.
 • Vegansk och cruelty-free: Maria Nila Head & Hair Heal Shampoo 350ml är 100% vegansk och cruelty-free, vilket innebär att det varken innehåller några animaliska ingredienser eller har testats på djur. Det gör detta till ett etiskt alternativ för socialt medvetna användare.
 • Nackdelar

 • Pris: Maria Nila Head & Hair Heal Shampoo 350ml är ganska dyrt jämfört med andra schampo för fett hår på marknaden.
 • Storlek: Vissa kunder kan tycka att 350ml är för stort för att kunna prova produkten för första gången, och föredrar mindre alternativ att börja med.
 • 5. Kevin Murphy Maxi Wash Shampoo 250ml

  Vi testade nyligen Kevin Murphy Maxi Wash Shampoo, en produkt vi hade höga förväntningar på. Det här är ett schampo för fett hår som kommer i en snygg 250 ml flaska och hamnade på en imponerande femteplats i vår jämförelse.

  Kevin Murphy är ett märke vi känner väl till och vi var glada att se att det här schampot inte gjorde oss besvikna. Maxi Wash har en stark formula som effektivt tvättar bort olja och smuts från håret. Det resultat vi fick var rent, fräscht och mindre fett hår.

  Dessutom märkte vi en betydande förbättring av hårets hälsa. Det ser friskare ut och känns mjukare vid beröring, vilket verkligen imponerade på oss. En av de stora fördelarna med Kevin Murphy Maxi Wash är att det ger en djuprengörande effekt utan att torka ut håret.

  Detta schampo för fett hår är perfekt för de som kämpar med oljigt hår och behöver en lösning som fungerar. Kevin Murphy Maxi Wash Shampoo levererade resultat som var jämförbara med de bästa schampoerna på marknaden.

  Slutligen, trots att det är lite mer lyxigt jämfört med vissa andra alternativ, anser vi att det är värt investeringen med tanke på de utmärkta resultaten. Kevin Murphy Maxi Wash ger dig verkligen känslan av att ha varit vid frisören varje gång du tvättar ditt hår.

  Fördelar

 • Effektiv mot oljig hårbotten: Kevin Murphy Maxi Wash Shampoo är konstruerad för att effektivt rengöra och neutralisera oljig hårbotten. Detta gör håret fräscht och förlänger tiden mellan tvättarna.
 • Sulfat- och parabenfritt: Denna produkt är fri från sulfater och parabener vilket gör den mild mot både håret och hårbotten, samtidigt som den ger en djupgående rengöring.
 • Lämnar håret glansigt och friskt: Trots sin djuprengörande formel, torkar inte Kevin Murphy Maxi Wash Shampoo ut ditt hår. I stället lämnar det ditt hår glänsande, totalt rent och full av liv.
 • Nackdelar

 • Dyrt: Kevin Murphy Maxi Wash Shampoo 250ml är i den högre prisklassen jämfört med andra schampon för fett hår på marknaden.
 • Kan vara för stark för känslig hårbotten: Medan detta schampo är effektivt för att rengöra oljor och produktuppbyggnad, kan det vara för hårt för dem med känslig hårbotten och kan orsaka irritation.
 • 6. Maria Nila Head & Hair Heal Shampoo 1000ml

  Vi testade Maria Nila Head & Hair Heal Shampoo 1000ml i jakten på det bästa schampot för fett hår och fann det väldigt effektivt, trots att det hamnade på en sjätte plats i vår jämförelse.

  Maria Nila är känt för att göra mjällschampo och denna produkt fortsätter med detta. Det är inte bara en kraftfull behandling för fett hår utan även mycket effektiv för dem med känslig hårbotten. Head & Hair Heal Shampoo kom till oss i en stor flaska på 1000ml vilket ger mycket för pengarna.

  Det första vi märkte var hur bra det skummade upp. Ibland kan produkter som behandlar fetthår vara i torra sidan men detta är absolut inte fallet med Maria Nila. Efter att ha sköljt ut schampot kändes vårt hår rent och uppfriskande men inte torrt eller skadat.

  Vi gillade verkligen att det är veganvänligt och fri från parabener och sulfater. Dessutom är det färgbevarande vilket innebär att det hjälper till att hålla vår färgade man fläckfri.

  Slutsatsen av vår testning är att Maria Nila Head & Hair Heal Shampoo är ett solitt val om du är ute efter ett schampo för fett hår. Det rengör effektivt, känns lyxigt och är skonsamt mot både hår och hårbotten.

  Fördelar

 • Hår och huvudhälsa: Maria Nila Head & Hair Heal Shampoo är speciellt utformat för att främja hälsan hos både ditt hår och din hårbotten. Det motverkar mjäll och hårbottenproblem samtidigt som det stimulerar hårväxten.
 • Värmeskyddande och färgbevarande: Detta schampo har inbyggt UV-skydd och är dessutom utformat för att bevara hårfärgen, vilket gör det idealiskt för personer med färgat hår som vill skydda sin investering.
 • Vegan och Cruelty Free: Maria Nila Head & Hair Heal Shampoo är 100% vegan och Cruelty Free-certifierad, vilket gör den till ett utmärkt val för miljömedvetna konsumenter som inte vill kompromissa med kvalitet och effektivitet.
 • Nackdelar

 • Dyr: Maria Nila Head & Hair Heal Shampoo 1000ml kan anses vara dyrt i jämförelse med andra schampo för fett hår på marknaden.
 • Resultaten varierar: Vissa kunder har rapporterat att de inte ser några märkbara resultat efter att ha använt produkten, trots dess löften om att behandla och förebygga mjäll och hårbottenproblematik.
 • Vanliga Frågor och Svar om Schampo för Fett Hår

  Vad är schampo för fett hår?

  Schampo för fett hår är en typ av hårvårdsprodukt som är speciellt utformad för att behandla och hantera hår som tenderar att bli oljigt eller fett snabbt.

  Hur fungerar schampo för fett hår?

  Schampo för fett hår innehåller speciella ingredienser som hjälper till att minska olja och sebumproduktionen på hårbotten. De rengör håret och hårbotten noggrant och avlägsnar överflödig olja, samtidigt som de lämnar ditt hår friskt och rent.

  Hur ofta bör jag använda schampo för fett hår?

  Hur ofta du bör använda schampo för fett hår kan variera beroende på hur fet din hårbotten är. Generellt sett kan du börja med att använda det varannan dag och justera därefter baserat på ditt hårresultat.

  Kan schampo för fett hår torka ut mitt hår?

  Även om schampo för fett hår är utformat för att ta bort överflödig olja, bör det inte torka ut ditt hår om det används korrekt. Om du märker att ditt hår blir för torrt kan du prova att använda schampot mindre ofta eller använda ett återfuktande balsam efter schamponering.

  Var kan jag köpa schampo för fett hår?

  Du kan köpa schampo för fett hår i de flesta apotek, skönhetsbutiker och online-webbplatser som säljer hårvårdsprodukter. Se till att välja ett schampo som är specifikt utformat för fett hår för bästa resultat.

  Sammanfattning: Bästa Schampo för fett hår

  Slutsatsen av denna artikel är att Redken All Soft Shampoo 500ml har visat sig vara det bästa schampot för fett hår. Dess unika formula gör att håret ser friskare och mer lysterrikt ut, samtidigt som det effektivt bekämpar fet hårbotten. Detta gör Redken All Soft Shampoo 500ml till ett utmärkt val för alla som kämpar med fett hår.

  Product Image

  Redken All Soft Shampoo 500ml

  Author image of Lisa

  Lisa Nilsson

  Lisa Nilsson är en mycket respekterad skönhetsexpert och hälsocoach med mer än 15 års erfarenhet inom branschen. Hon har en djup förståelse för vad som krävs för att uppnå en hälsosam och vacker livsstil, och hennes expertis har varit till stor hjälp för människor runt om i världen.

  Lisa har arbetat med ett brett spektrum av kunder, från privatpersoner till stora företag, och har hjälpt dem att uppnå sina hälsomål genom en integrerad strategi som innefattar kost, motion och personligt välbefinnande. Hon är en registrerad dietist och har en gedigen utbildning inom skönhet och hälsa.

  Lisa är även en populär författare och hennes artiklar och böcker om hälsa och skönhet har publicerats i många olika tidskrifter och bloggar. Hon är ofta anlitad som en expertkälla inom sin bransch och har deltagit i många olika seminarier och konferenser.

  Lisa har en stark passion för att hjälpa människor att känna sig bra i sig själva, både inuti och utanpå. Hon är känd för sin empatiska och stöttande personlighet och har hjälpt tusentals människor att uppnå sina hälsomål. Hennes expertis och erfarenhet gör henne till en mycket respekterad auktoritet inom skönhet och hälsa.
  testarallt logo
  Utforska testvinnare och välj med förtroende!
  Information
  Ansvarig utgivare:
  Gidleads AB
  Org Nr: 559270-7672
  Innehållet på denna webbplats inkluderar sponsrade annonser, vilket inte påverkar vår utvärdering under recensioner.
  © 2023 Gidleads AB