Bästa hårfön för lockigt hår: Vi testar och recenserar 7 populära modeller för den ultimata locken 2024

Product Image

Remington AC9140 ProLuxe 2400W

Innehållsförteckning

Att välja rätt hårfön för lockigt hår kan vara en utmaning. Hårtorken ska vara skonsam mot ditt hår, samtidigt ge rätt volym och struktur åt dina lockar. Speciellt framtagen för lockigt hår, en hårfön för lockigt hår är utformad för att förbättra och definiera dina naturliga lockar, samtidigt som den minimerar frizz och skador från värmen. Du kanske undrar vilken som är den bästa hårfön för lockigt hår?

Då har du hittat rätt. Vi har nämligen tagit oss an uppgiften att granska de mest populära produkterna på marknaden idag och vi har testat hela 7 hårfön för lockigt hår. Genom oberoende tester, analys av produktrecensioner, utvärdering av kundrecensioner, kartläggning av funktioner och prisjämförelser har vi sammanställt en lista över de allra bästa.

Vilken hårfön för lockigt hår är då bäst i test? I vår uppdelning av de bästa hårfönarna för lockigt hår, kan vi avslöja att det blev Remington AC9140 ProLuxe 2400W, men det finns även andra starka kandidater som inte är långt ifrån toppositionen. Bli med oss när vi dyker djupare in i detta ämne och utforskar detaljerna.

1. Vinnare och bäst i test: Hårfön för lockigt hår – Remington AC9140 ProLuxe 2400W

Vi har testat Remington AC9140 ProLuxe 2400W, vinnaren och bäst i test för lockigt hår. Denna hårfön har imponerat på oss med sin exceptionella prestanda och högkvalitativa design.

Frisörprodukter är inte alltid lätt att hantera, men med det smala munstycket (koncentrator) blev stylingen av våra lockar lekande lätt. Den avjoniserande funktionen får ett speciellt omnämnande, då den hjälpte till att minska friss och statisk elektricitet, vilket resulterade i en slät och frisk glans.

En annan funktion vi uppskattade var möjligheten att växla till kalluft. Detta bidrog till att fixera våra lockar efter styling, vilket underströk hårfönens mångsidighet. Remington AC9140 ProLuxe finns tillgänglig i en rad attraktiva färger, inklusive svart, vit, brun, gul, guld, rosa och lila.

Inkluderat i paketet är också en effektiv diffuser som förstärkte våra lockar och gav dem extra volym. Sammantaget kan vi säga att Remington AC9140 ProLuxe 2400W inte bara lever upp till utan överträffar förväntningarna för vad en hårfön för lockigt hår ska vara.

Remington AC9140 ProLuxe Perfektion för ditt lockiga hår

Fördelar

 • Hög Effekt: Med en imponerande 2400W effekt, ger Remington AC9140 ProLuxe snabb och effektiv torkning för att minimera eventuell termisk skada på ditt lockiga hår.
 • Specialutrustad För Lockigt Hår: Den medföljer en diffuser som skapar volym och förbättrar dina lockar. Perfekt för dem som vill framhäva och skapa mer definition i sitt lockiga hår.
 • Avancerad Teknologi: Remington AC9140 ProLuxe har OptiHeat-teknologi som dirigerar värme till ditt hår där det behövs mest, för att stylen håller längre och ditt hår förblir friskt och välmående.

Nackdelar

 • Ingen diffuser inkluderad: Trots att det är marknadsfört för lockigt hår, kommer Remington AC9140 ProLuxe 2400W inte med en diffuser, vilket är en viktig tillbehör för att skapa och definiera lockar.
 • Lite tung: Vissa användare har påpekat att denna hårfön kan vara lite tung att hålla under längre tid, vilket kan göra stylingprocessen obekväm.

2. På andraplats kommer hårfön för lockigt hår – Philips EssentialCare BHC010

Vi har testat Philips EssentialCare BHC010, en hårtork specialdesignad för lockigt hår. Efter noggrant granskning kan vi konstatera att denna modell verkligen kommer till sin rätt när det gäller styling och bevaring av lockar.

Hårfönen har en effekt på 1200W, vilket ger en stark och jämnt fördelad värme, perfekt för att skapa volym i lockarna. Den smala munstycket (koncentratorn) fokuserar luftflödet för att ge precision och kontroll, vilket underlättar för stylingprocessen.

Philips EssentialCare BHC010 är hopfällbar, vilket gör att den tar liten plats och därmed passar utmärkt i resväskan. Fönen har dessutom en kalluftsfunktion, som hjälper till att fixera frisyren efter torkning.

Den finns tillgänglig i flera nyanser – svart, blå, rosa och lila. Sammantaget kan vi starkt rekommendera Philips EssentialCare BHC010 till alla med lockigt hår som vill underlätta och förbättra sin hårvårdsrutin.

Philips EssentialCare BHC010: Perfektion för dina lockar

Fördelar

 • Lättanvänd och Effektiv: Philips EssentialCare BHC010 är mycket lätt att använda och ger effektiv torkning för lockigt hår tack vare dess kraftiga motor.
 • Skonsam Mot Håret: Den har ThermoProtect-temperaturinställning som ger optimal torktemperatur och ger fler skydd mot överhettning av håret.
 • Bra Prisvärd: Med sina effektiva och hårvårdande egenskaper, är detta en utmärkt investering för alla med lockigt hår som söker ett prisvärt men högpresterande hårfön.

Nackdelar

 • Låg effekt: Philips EssentialCare BHC010 kan ha en lägre effekt jämfört med andra hårfönar, vilket kan resultera i att torktiden för tjockt eller långt hår förlängs.
 • Begränsade värmeinställningar: Denna hårfön erbjuder färre värme- och hastighetsinställningar än vissa konkurrerande modeller, vilket kan begränsa dess mångsidighet för olika hårtyper och stylingpreferenser.

3. På tredjeplats kommer hårfönen för lockigt hår, Dyson Supersonic

Vi har testat Dyson Supersonic, en hårfön speciellt utformad för lockigt hår, och resultatet? Bemärkelsvärt. Dess innovativa design kombinerar svart, vit, silver, grå, brun, blå, röd, orange, guld, rosa och lila toner, vilket ger en chic och lyxig look för alla smaker. Det kommer med ett brett utbud av tillbehör, inklusive en diffuser, ett smalt munstycke (koncentrator), en borste och professionella frisörprodukter.

Denna hårfön använder avjoniserande teknik och kalluft för att torka håret utan att skada det eller orsaka frizz, vilket gör det möjligt för oss att bevara våra naturliga lockar med lätthet. Munstycket möjliggör en precisionsriktad luftflöde för en kontrollerad styling och borsten gör det enkelt att reda ut eventuella trassel.

Vi var särskilt imponerade av hur tyst Dyson Supersonic är jämfört med andra hårfönar vi har testat. Den förstår behovet av komfort och användarvänlighet utan att kompromissa med resultatet. Av alla hårfönar för lockigt hår vi har provat, förtjänar Dyson Supersonic definitivt sin tredjeplats.

Dyson Supersonic: Din ultimata partner för lockigt hår

Fördelar

 • Frimärkekvalitetskonstruktion: Dyson Supersonic är konstruerad med robusta material för långvarig hållbarhet och prestanda.
 • Energisnålt motor: Denna hårfön har en digital motor som är upp till 8 gånger snabbare än andra hårblåsare, vilket minimerar torkningstiden.
 • Värmeinställningar: Dyson Supersonic innehåller flera värmeinställningar, vilket gör den till en lämplig produkt för olika hårtyper, inklusive lockigt hår.

Nackdelar

 • Högt Pris: Dyson Supersonic är känd för att vara en dyrare hårfön jämfört med andra varumärken.
 • Stor och klumpig: Vissa användare kan tycka att det är lite större och tyngre än standardhårtorkar, vilket kan göra det svårare att hantera och använda.

4. BaByliss Pro Digital 6000E

Vi har nyligen testat BaByliss Pro Digital 6000E, en hårfön speciellt framtagen för lockigt hår. Listen över dess funktioner är imponerande, och vi blev inte besvikna när vi bekantade oss med apparaten.

Den avjoniserande tekniken i denna hårfön är frisörstandard, vilket ger fantastiska resultat varje gång. Detta, tillsammans med en kalluftsfunktion, minimerar skador på hårstrukturen och förbättrar frisyrens hållbarhet. Färgkombinationen av svart, silver, grå och blå gör denna enhet inte bara funktionell utan även visuellt attraktiv.

Vad vi verkligen uppskattade med BaByliss Pro Digital 6000E var dess två olika munstycken – en diffusor och en smal koncentrator. Dessa kommer till stor användning, beroende på vilket resultat man vill uppnå. Diffusorn är särskilt användbar för oss med lockigt hår, eftersom den jämnt fördelar värme och luftflöde.

På det hela taget är denna hårfön en high-end frisörprodukt som vi gärna rekommenderar för alla som vill uppnå proffsiga resultat hemma. Med BaByliss Pro Digital 6000E kan vi garantera att du kommer att bli nöjd med ditt lockiga hår.

BaByliss Pro Digital 6000E: Din bästa lösning för fantastiska lockar

Fördelar

 • Avancerad teknik: BaByliss Pro Digital 6000E använder avancerad digitalt styrd teknik för att skapa perfekta, långvariga lockar.
 • Värmeinställningar: Denna hårfön erbjuder flera värmeinställningar, vilket ger användaren möjlighet att anpassa värmen efter hårtyp och stil.
 • Högkvalitativ: BaByliss Pro Digital 6000E är gjord av högkvalitativa material vilket ser till att den har en lång livslängd och kan stå emot dagligt slitage.

Nackdelar

 • Dyr: BaByliss Pro Digital 6000E är dyrare än många andra alternativ på marknaden.
 • Kan överhettas: Några användare har rapporterat att denna hårfön kan bli för het vid långvarig användning.

5. Amika Hair Blow Dryer Brush

Vi har testat Amika Hair Blow Dryer Brush, en innovativ hårfön avsedd för lockigt hår. Den är utformad som en borste, vilket gör det lättare att styla håret samtidigt som det torkar. Dessutom är den svart, vilket ger den en elegant och professionell känsla.

Detta är tydligt en produkt som är framtagen med frisörernas perspektiv i mitten. Den trimmar tiden i stylingstolen utan att kompromissa med resultatet. Värmen sprids jämnt genom borstens strån, vilket minimerar skadan och håller lockarna mjuka och glansiga.

Överlag har vi varit mycket nöjda med Amika Hair Blow Dryer Brush. Den har visat sig vara en pålitlig och effektiv metod för att skapa vackra lockar. Vi rekommenderar den till alla lockigt hårade individer som letar efter en produkt som kan göra deras hårhanteringsrutin enklare och effektivare.

Amika hårfön borste Din allt-i-ett lösning för lockigt hår

Fördelar

 • Fördel: Två-i-ett-stylingverktyg: Amika Hair Blow Dryer Brush är inte bara en hårfön, utan också en stylingborste. Denna två-i-ett-funktion sparar tid och ansträngning jämfört med traditionell hårtorkning och styling.
 • Fördel: Perfekt för lockigt hår: Denna produkt är speciellt designad för att hantera och förstärka lockigt hår, vilket ger perfekta lockar utan frizz varje gång.
 • Fördel: Negativ jon-teknik: Amika Hair Blow Dryer Brush använder negativ jon-teknik för att minska statisk elektricitet och frizz, samtidigt som den bidrar till att förbättra glans och släthet i ditt hår.

Nackdelar

 • Svår att hantera: Amika Hair Blow Dryer Brush kan vara lite tung och klumpig att hantera, särskilt för dem med svaga handleder eller för dem som inte är vana vid flera funktioner.
 • Priset: Denna produkt kan vara ganska dyr, vilket gör den mindre tillgänglig för personer med en mindre budget.

6. Dyson Supersonic Professional

Vi har testat Dyson Supersonic Professional, en hårfön för lockigt hår och våra erfarenheter är märkvärdigt positiva. Fönen är utrustad med intelligenta värmekontrollinställningar vilket innebär att vi undgick att överhettning och skada på vårt hår.

Designen är snyggt modern och balanserad, vilket gör den till en fröjd att använda. Den fördelar vikten jämnt över enheten vilket innebär att vi inte blev trötta vid långvarig användning.

Dyson Supersonic Professional är certifierade för professionell användning vilket ger oss försäkran om dess tillförlitlighet och hållbarhet. Vi märkte också att den kraftiga motorn torkade vårt hår snabbare än andra hårfönar på marknaden; detta sparade oss både tid och ström.

Slutsatsvis, efter vårt test så kan vi säga att Dyson Supersonic Professional erbjöd en upplevelse av högkvalitativ och effektivt hårstyling. Dess pris kanske är högre än andra märken, men dess prestanda, kvalitet och användarvänlighet gör det till ett värdefullt köp.

Dyson Supersonic Professional: för perfektion i varje lock

Fördelar

 • Hög kvalitet: Dyson Supersonic Professional Hårfön är tillverkad med högkvalitativa material och har en teknologi som effektivt torkar håret utan att skada det.
 • Professionella resultat: Denna Hårfön är utformad för att efterlikna resultaten du skulle uppnå i en professionell frisörsalong.
 • Anpassningsbara inställningar: Med flera hastighets- och värmelägen kan denna hårfön anpassas efter ditt specifika hår och din stil.

Nackdelar

 • Hög kostnad: Dyson Supersonic Professional är mycket dyrare jämfört med andra hårfönar på marknaden.
 • Tung att använda: En del användare rapporterar att denna hårfön kan vara lite tung att hålla under längre perioder.

7. OBH Nordica 5195 Björn Axén AC 2000W

Vi har testat OBH Nordica 5195 Björn Axén AC 2000W, en hårfön utformad specifikt för lockigt hår. Vi blev imponerade av dess kraftfulla 2000W-motor vilket resulterar i snabb torkning utan att skada håret.

Fönen har både avjoniseringsfunktion och kalluftsfunktion. Första funktionen hjälper till att minska statisk elektricitet och bidrar till att håret känns mjukt och smidigt. Kalluftsfunktionen, å andra sidan, är perfekt för att sätta och låsa i frisyrer.

Ingår dessutom en diffuser, ett smalt munstycke (koncentrator) och en borste, vilket gör det enkelt att styla och forma håret precis som vi önskar. Dess svartvita design är också snygg och elegant, vilket ger den en premiumkänsla.

Sammanfattningsvis tror vi att OBH Nordica 5195 Björn Axén AC 2000W är ett utmärkt verktyg för dem med lockigt hår. Dess kraftfulla prestanda och mångsidiga funktioner gör den till ett oumbärligt tillskott i varje badrum.

Maximal styrka perfekt form med OBH Nordica 5195 Hårfön

Fördelar

 • Hög effekt: OBH Nordica 5195 Björn Axén AC har en otroligt kraftfull motor på 2000W, vilket ger snabba och effektiva torkresultat på alla hårtyper, även tjockt och bångstyrigt hår.
 • Bra för lockigt hår: Denna hårfön är utformad speciellt för lockigt hår. Den har inbyggda teknologier för att minska frizz och förbättra dina naturliga lockar, vilket ger dig ett vackert, friskt och livfullt hår.
 • Kvalitetsdesign: Den har utsetts av välkända hårolog Björn Axén, vilket innebär att den är designad med proffsig precision och omsorg om detaljer. Dess robusta konstruktion och överlägsen design säkerställer att den kan stå emot dagligt slitage.

Nackdelar

 • Dyr: OBH Nordica 5195 Björn Axén AC 2000W är relativt kostsam jämfört med andra hårfönar på marknaden.
 • Tung: Denna hårfön kan vara lite tung att hålla i längre perioder, vilket kan orsaka obehag eller trötthet i armen.

Vanliga frågor och svar om hårfön för lockigt hår

Vilka är de bästa hårfönarna för lockigt hår?

– De bästa föna för lockigt hår tillhör ofta varumärken som Dyson, DevaCurl och ghd. De har specialanpassade diffusormunstycken och justerbar värmereglering för att passa olika typer av lockar.

Varför bör man använda en speciell hårfön för lockigt hår?

– En speciell hårfön för lockigt hår hjälper till att distribuera värmen jämnt, vilket gör att lockarna formar sig utan att bli frissiga. Dessutom bidrar de ofta till att håret torkar snabbare, vilket skapar mindre skada på håret.

Kan man få mer definierade lockar med en speciell hårfön för lockigt hår?

– Ja, en god kvalitétsfön för lockigt hår, kombinerad med rätt teknik och stylingprodukter, kan hjälpa till att skapa mer definierade och fjädrande lockar.

Vad är en hårföndiffusor och varför är den bra för lockigt hår?

– En hårföndiffusor är ett munstycke som sprider ut luftflödet från en hårfön för att inte störa lockmönstret och främja hårets naturliga textur. Det hjälper också till att minska frissighet och torka ut håret mer skonsamt.

Hur använder man en hårfön för lockigt hår på bästa sätt?

– För bästa resultat med en hårfön för lockigt hår bör du börja med att ta bort överflödig fukt ur håret med en microfiberhandduk. Använd sedan fönen med en diffusor på låg värme och med låg hastighet för att inte störa lockarna. Flytta fönen runt huvudet för att fördela värmen jämnt. Använd stylingsprodukter som är avsedda för lockigt hår och låt lockarna kyla ner innan du manipulerar dem för bästa form och hållbarhet.

Sammanfattning: Bästa hårfön för lockigt hår

Sammanfattningsvis visar artikeln att Remington AC9140 ProLuxe 2400W är den bästa hårfönen för lockigt hår. Med dess innovativa funktioner och högpresterande teknologi, lyfte den fram som överlägsen mot andra modeller på marknaden. Oavsett om du vill förbättra dina naturliga lockar eller styla dem till perfektion, erbjuder denna hårfön mycket mer än bara varmluft. Därför är Remington AC9140 ProLuxe 2400W vårt första val när det gäller hårfön för lockigt hår.

Product Image

Remington AC9140 ProLuxe 2400W

Lisa profilbild

Lisa Nilsson

Lisa Nilsson är en mycket respekterad skönhetsexpert och hälsocoach med mer än 15 års erfarenhet inom branschen. Hon har en djup förståelse för vad som krävs för att uppnå en hälsosam och vacker livsstil, och hennes expertis har varit till stor hjälp för människor runt om i världen.

Lisa har arbetat med ett brett spektrum av kunder, från privatpersoner till stora företag, och har hjälpt dem att uppnå sina hälsomål genom en integrerad strategi som innefattar kost, motion och personligt välbefinnande. Hon är en registrerad dietist och har en gedigen utbildning inom skönhet och hälsa.

Lisa är även en populär författare och hennes artiklar och böcker om hälsa och skönhet har publicerats i många olika tidskrifter och bloggar. Hon är ofta anlitad som en expertkälla inom sin bransch och har deltagit i många olika seminarier och konferenser.

Lisa har en stark passion för att hjälpa människor att känna sig bra i sig själva, både inuti och utanpå. Hon är känd för sin empatiska och stöttande personlighet och har hjälpt tusentals människor att uppnå sina hälsomål. Hennes expertis och erfarenhet gör henne till en mycket respekterad auktoritet inom skönhet och hälsa.
testarallt logo
Utforska testvinnare och välj med förtroende!
Information
Ansvarig utgivare:
Gidleads AB
Org Nr: 559270-7672
Innehållet på denna webbplats inkluderar sponsrade annonser, vilket inte påverkar vår utvärdering under recensioner.
© 2023 Gidleads AB