Bästa babyfilt: vi testar och jämför 6 populära babyfiltar 2024

Product Image

Vinter & Bloom Soft & Grid Muslin Blanket 2-pack

Innehållsförteckning

Att välja den bästa babyfilten för din lilla är en viktig uppgift då detta är en produkt som kommer att användas flitigt under de första månaderna – och kanske till och med åren – av ditt barns liv.

Vi har analyserat och jämfört de mest populära produkterna på marknaden idag för att förenkla ditt val när det kommer till att hitta den bästa babyfilten. Genom att granska oberoende tester, produktrecensioner, kundrecensioner, funktioner och prisjämförelser har vi testat 6 olika Babyfiltar – från välkända märken och nyare aktörer.

I vår utförliga genomgång av bästa Babyfilt kommer vi att presentera vår testvinnare – Vinter & Bloom Soft & Grid Muslin Blanket 2-pack – samt andra högt rekommenderade modeller för att ge dig en tydlig bild av vad du kan förvänta dig av de olika alternativen. Läs vidare för att få en djupare inblick i vad som gör dessa babyfiltar unika och vilken som passar er bäst!

 

1. Vinnare och Bäst i Test: Babyfilt från Vinter & Bloom Soft & Grid Muslin Blanket 2-pack

Vi har testat Vinter & Blooms Soft & Grid Muslin Blanket 2-pack och vi kan verkligen förstå varför den här babyfilten har blivit utnämnd som bäst i test.

För det första, märker vi hur högkvalitativt materialet är. Filten är gjord av 100% ekologisk bomullsmuslin, vilket är både mjukt och skonsamt mot vår bebis hud. De fyra lager av muslin ger extra värme och ombonad känsla vid kyliga nätter, samtidigt som filten är luftig nog för att reglera temperaturen och förhindra överhettning.

Designen med dess rutnät är inte bara estetiskt tilltalande, utan också praktisk. Vi har haft möjlighet att använda babyfilten på olika sätt; som lekmatta, sol- och vindskydd, amningsskydd och såklart också som en mysig värmefilt för vår bebis. Dessutom är filten generös i storlek (120×120 cm), vilket gör det enkelt att svepa in och täcka vår bebis ordentligt.

Slutsatsen är att Vinter & Blooms Soft & Grid Muslin Blanket 2-pack verkligen förtjänar titeln som bäst i test. Med sin hög kvalitet och mångsidighet, är det här en babyfilt vi verkligen rekommenderar till alla föräldrar som vill ha det bästa för sin bebis.

Mysig mjuk Vinter Bloom Babyfilt 2pack

Fördelar

 • Mjuk och bekväm: Vinter & Bloom Soft & Grid Muslin Blanket 2-pack är tillverkade av högkvalitativt, mjukt och andningsbart bomullsmuslin som ger en bekväm och mysig känsla för ditt barn.
 • Versatil användning: Dessa multifunktionella filtar kan användas som inlindning, amningsskydd, filtar för barnvagnen, skötbordsunderlägg eller som enligt lekkompis – vilket gör dem perfekta för alla situationer.
 • Snygg design: Med en modern och tidlös mönsterkombination av Soft och Grid-passar dessa filtar perfekt in i alla barnrum och ger en stilfull touch till din bebis vardagsrum.

Nackdelar

 • Pris: Vinter & Bloom Soft & Grid Muslin-filtarna är något dyrare än vissa andra babyfiltar på marknaden, vilket kan vara en nackdel för vissa kunder.
 • Materialval: Även om de är tillverkade av mjuk och fin muslin, kanske dessa filtar inte passar alla bebisar om de har känslig hud eller en allergi mot bomull.

2. På andraplats kommer Babyfilt Geggamoja UV Filt (One Size)

Vi har testat Geggamoja UV Filt (One Size) och den hamnar på en stark andraplats i vår utvärdering av babyfiltar. Den här babyfilten från det svenska märket Geggamoja visar att skönhet, funktion och säkerhet kan gå hand i hand.

Geggamoja UV Filt är tillverkad av 70% bambu och 30% bomull, vilket ger en otroligt mjuk och behaglig känsla för din bebis. Filtens egenskaper gör att den fungerar perfekt som skydd mot vind, sol och även regn under årets alla säsonger. Babyfilten ger UV-skydd på upp till 50+, vilket innebär att din bebis är väl skyddad mot solens skadliga strålar.

Det vi uppskattar mest med den här filten är dess generösa storlek. One Size-anpassning gör att den passar bebisar i alla åldrar och storlekar, och den kan lätt användas både i barnvagnen och hemma. Den fräscha designen och de snygga mönstren gör den till en flotttyg för att hålla din lilla trygg och varm.

Sammanfattningsvis är Geggamoja UV Filt (One Size) en prisvärd, miljövänlig och säker babyfilt för alla småbarnsföräldrar. Den här filten kommer definitivt att vara en av våra favoriter för en lång tid framöver.

Geggamoja UV Filt: bekvämt skydd för din babys äventyr

Fördelar

 • UV-skydd: Geggamoja UV Filt (One Size) ger ditt barn effektivt skydd mot skadliga UV-strålar, så att du kan känna dig trygg när ni är ute i solen.
 • Mjukt material: Babyfilten är tillverkad av ett mjukt och behagligt material som är skonsamt mot din babys känsliga hud.
 • One Size passar alla: Tack vare sin one-size design passar Geggamoja UV Filt (One Size) alla barn, oavsett ålder, och du behöver inte oroa dig för att snabbväxande bebisar växer ur den.

Nackdelar

 • Prisvärdhet: Geggamoja UV Filt (One Size) kan vara lite dyrare jämfört med andra babyfiltar på marknaden.
 • Begränsad storlek: eftersom den endast finns tillgänglig i en storlek, kan Geggamoja UV Filt (One Size) kanske inte passa alla spädbarn och små barn, när de växer snabbt.

3. På tredjeplats: Babyfilt Vinter & Bloom – Mysig filt för de små

Vi har testat Vinter & Bloom babyfilt Cuddly, och här kommer vår recension. Det här är en mysig och praktisk filt som kan användas överallt och passar för alla småttingar.

Kvaliteten på babyfilten är riktigt bra och den är gjord av ett mjukt och stretchigt material. Filten är tillverkad i 100% bomull vilket gör det behagligt mot barnets hud och bidrar till en god sovupplevelse.

Designen är stilren och enkel, vilket gör den lätt att matcha med andra tillbehör och inredning i barnrummet. Filten har också söta detaljer, som små satinband, som är uppskattat av både föräldrar och barn.

En annan faktor som vi verkligen gillar med Vinter & Bloom babyfilt Cuddly är att den är maskintvättbar, vilket underlättar rengöringen och därmed skapar en god hygien.

Sammanfattningsvis är Vinter & Bloom babyfilt Cuddly ett bra val för föräldrar som söker en kvalitetsfilt till sina små. Den är mjuk, har en stilren design och är lätt att tvätta. Vi rankar den som nummer tre på vår lista över bästa babyfiltar.

Vinter Bloom: bebishärlig mysstund med babyfilt

Fördelar

 • Mysig och varm: Vinter & Bloom Blanket Cuddly är tillverkad av högkvalitativa material som ger extra värme och komfort, vilket gör den perfekt för kalla vinterdagar och nätter.
 • Mjukt och skonsamt: Blanket Cuddly är tillverkad av ett mjukt och följsamt tyg som är skonsamt mot ditt barns känsliga hud och minskar risken för irritation och utslag.
 • Stilren design: Vinter & Bloom Blanket Cuddly har en snygg och tidlös design som passar i de flesta barnrum och skapar en harmonisk och avslappnad atmosfär.

Nackdelar

 • Dyrare än konkurrenter: Vinter & Bloom Blanket Cuddly kan vara relativt dyrare än andra babyfiltar på marknaden, vilket kan vara avskräckande för vissa kunder.
 • Storlek begränsning: Denna babyfilt är kanske inte tillräckligt stor för att rymma växande barn, vilket innebär att du kan behöva köpa en annan filt när ditt barn blir äldre.

4. Klippan Yllefabrik Barnfilt Fox Grå (65x90cm)

Vi har testat Klippan Yllefabrik Barnfilt Fox Grå (65x90cm) och vi måste säga att vi är mycket nöjda med vår upplevelse. Denna babyfilt är tillverkad av 100% ekologisk lammsull, vilket innebär att det inte finns några skadliga kemikalier eller ämnen som kan påverka vårt barns känsliga hud.

Designen på filten är också väldigt attraktiv, med söta rävmotiv och en mjuk grå färg som passar både till pojkar och flickor. Storleken på filten (65x90cm) är perfekt för att använda i vagnen, babysängen eller helt enkelt som en mysig filt att svepa omkring sig under de kallare månaderna.

Filtens värmande egenskaper är mycket uppskattade då lammsull har förmågan att reglera värme, vilket betyder att det inte blir för varmt eller för kallt för bebisen. Såväl kvalitet som materialval gör att filten känns slitstark och lär hålla i många år framöver.

Sammanfattningsvis kan vi säga att Klippan Yllefabrik Barnfilt Fox Grå (65x90cm) är en utmärkt investering för alla föräldrar som vill erbjuda sina barn en varm, mysig och miljövänlig filt. Den är både snygg och praktisk, vilket gör den till en perfekt present till nyfödda eller till föräldrar som väntar barn.

Barnfilt Fox Grå: mjuk stilren trygghet för din bebis

Fördelar

 • Material av hög kvalitet: Klippan Yllefabrik Barnfilt Fox Grå är tillverkad av 100% lammsull, vilket gör den mjuk, varm och hållbar för långvarig användning.
 • Söt och stilren design: Denna barnfilt har en bedårande rävmönster i grå färg som passar perfekt till barnets rum och ger en känsla av komfort och värme.
 • Perfekt storlek för små barn: Med måtten 65x90cm är denna filt lagom stor för att användas som en extra värmande lager i barnvagnen, sängen eller vid mysstunder hemma.

Nackdelar

 • Storlek: Klippan Yllefabrik Barnfilt Fox Grå är 65x90cm, vilket kan vara lite smått för att täcka ett växande barn ordentligt.
 • Pris: Denna filt är tillverkad av högkvalitativa material, vilket kan innebära en högre kostnad jämfört med enklare och mer prisvärda babyfiltar på marknaden.

5. Klippan Yllefabrik Barnfilt Little Bear Grön (70x90cm)

Vi har testat Klippan Yllefabrik Barnfilt Little Bear Grön (70x90cm) och vi är mycket nöjda med denna fantastiska babyfilt. Filtens högkvalitativa material, tillverkad av 100% ekologisk lammull, känns mjuk och skön mot barnets hud och ger en perfekt balans mellan värme och kyla.

Själva mönstret på filten, med söta små björnar, gör att den passar perfekt i ett barnrum och fungerar utmärkt som inredningsdetalj. Dessutom är filtens storlek (70x90cm) ypperlig för att svepa in eller lägga över barnet när det är dags för vila.

Vi uppskattar också att Klippan Yllefabrik är en svensk tillverkare som har lång erfarenhet av att producera kvalitetsprodukter, vilket ger oss en extra trygghet i valet av barnfilt. I och med att filten är tillverkad av ekologisk lammull, känns det som ett hållbart och miljövänligt alternativ.

Sammanfattningsvis är Klippan Yllefabrik Barnfilt Little Bear Grön (70x90cm) en utmärkt investering för den som söker en mjuk, funktionell och estetiskt tilltalande babyfilt till sitt barn. Vi kan varmt rekommendera denna ljuvliga filt!

Liten Björn: mjukt mys för din lilla skatt

Fördelar

 • Mjukt och värmande material: Klippan Yllefabrik Barnfilt Little Bear Grön är gjord av högkvalitativt ull, vilket ger en skön och värmande känsla för ditt barn.
 • Perfekt storlek för små barn: Med måtten 70×90 cm är denna filt lämplig för både spjälsängar och vagnar, så att ditt barn kan känna sig bekväm och trygg både inomhus och utomhus.
 • Charmig design: Den söta Lilla Björn-motivet skapar en fin och inbjudande miljö för ditt barn att sova och leka i, samtidigt som den gröna färgen ger en lugn och rogivande atmosfär.

Nackdelar

 • Dyr: Klippan Yllefabrik Barnfilt Little Bear Grön (70x90cm) kan vara dyrare än andra babyfiltar på marknaden.
 • Storlek: 70×90 cm storleken kanske inte passar alla barnvagnar eller behov, vilket gör att den kanske inte är så mångsidig som vissa föräldrar kan önska.

6. MEA Interiör & Stil Stjärna Barnfilt

Vi har testat MEA Interiör & Stil Stjärna Barnfilt, en härlig babyfilt som genast blev en favorit i vår familj. Filten är tillverkad i mjuk bomull och har ett vackert stjärnmönster som passar perfekt för små stjärnor. Den finns dessutom i flera fina färger, vilket gör att man kan välja den som passar bäst i barnets rum.

Något vi verkligen uppskattar är att filten är både vacker och funktionell. Den håller vårt lilla barn varmt och bekvämt och är även mjuk och skön att bädda med. Den fungerar utmärkt både som babyfilt i vagnen, som leksak när barnet växer eller som extra lager i sängen när kvällen blir kylig.

Vi uppskattar även att MEA Interiör & Stil Stjärna Barnfilt är tillverkad av ekologisk bomull, vilket innebär att det är en miljövänlig produkt som är skonsam både mot vår planet och mot våra barns känsliga hud.

Överlag är vi mycket nöjda med denna babyfilt och rekommenderar den gärna till andra föräldrar som söker efter en stilren, mjuk och hållbar filt att omge sina små stjärnor med.

MEA Stjärna Barnfilt: komfort värme stil för din bebis

Fördelar

 • Mjukt och bekvämt material: MEA Interiör & Stil Stjärna Barnfilt är tillverkad av högkvalitativt och mjukt material som ger barnet en mysig och behaglig känsla vid användning.
 • Stilren design: Med en enkel och modern stjärnmönstrad design passar denna babyfilt perfekt in i alla hem och är en fin detalj som samtidigt har en viktig funktion för barnet.
 • Mångsidig användning: Stjärna Barnfilt från MEA Interiör & Stil kan användas på olika sätt såsom filtar, liggunderlag, inlindningsfilt eller mysfilt, vilket gör den till ett praktiskt och användbart val för alla föräldrar.

Nackdelar

 • Svår att tvätta: MEA Interiör & Stil Stjärna Barnfilt kan vara svår att tvätta eftersom den har delikata stjärnmönster som kan bli förstörda i maskin.
 • Dyrare än andra alternativ: Denna barnfilt kan vara dyrare än andra babyfiltar på marknaden, vilket kan vara en nackdel för vissa föräldrar som letar efter mer budgetvänliga alternativ.
 
 

Vanliga frågor om babyfiltar

1. Vilket material är bäst för en babyfilt?

Bomull, bambu och fleece är några av de bästa materialen för en babyfilt eftersom de är mjuka, andningsbara och lätta att tvätta.

2. Vilken storlek ska en babyfilt ha?

En vanlig storlek för en babyfilt är cirka 75×100 cm, men det kan variera beroende på användningsområde och ålder på barnet.

3. Hur ofta bör en babyfilt tvättas?

Det beror på användningen, men generellt bör en babyfilt tvättas minst en gång i veckan eller när den blir smutsig.

4. Kan man använda en vanlig filt som babyfilt?

Det går, men en babyfilt bör vara lättare, mjukare och andningsbar för att passa ett spädbarns känsliga hud och behov.

5. Är det säkert att använda en babyfilt i en spjälsäng?

Ja, men det är viktigt att följa säkerhetsrekommendationerna och undvika lösa filtar som kan täcka barnets ansikte och öka risken för plötslig spädbarnsdöd (SIDS).

Sammanfattning: bästa babyfilt

Sammanfattningsvis visar artikeln att Vinter & Bloom Soft & Grid Muslin Blanket 2-pack är det bästa valet för en babyfilt. Detta tack vare dess höga kvalitet, mjukhet och snygga design som uppskattas både av föräldrar och deras små. Utöver detta får filtarna pluspoäng för att de är väldigt mångsidiga och kan användas på flera olika sätt, vilket är praktiskt och värdefullt för dagens upptagna familjer. Så om ni är på jakt efter den perfekta babyfilten för ert lilla hjärta, tveka inte att välja Vinter & Bloom Soft & Grid Muslin Blanket 2-pack.

Product Image

Vinter & Bloom Soft & Grid Muslin Blanket 2-pack

Emma Svensson - Profilbild

Emma Svensson

Emma är en erfaren barn- och familjereporter och föräldraskapsexpert med en passion för att hjälpa familjer att hitta högkvalitativa och säkra produkter och tjänster för sina barn. Hon är insatt i de senaste trenderna inom barnuppfostran och har en djup förståelse för hur man skapar en trygg och kreativ miljö för barn.

Hennes personliga stil är stöttande, engagerad och kunnig. Emma strävar efter att ge föräldrarna tips och råd om hur man kan hantera de utmaningar som följer med föräldraskapet och skapa minnesvärda stunder tillsammans med barnen.
testarallt logo
Utforska testvinnare och välj med förtroende!
Information
Ansvarig utgivare:
Gidleads AB
Org Nr: 559270-7672
Innehållet på denna webbplats inkluderar sponsrade annonser, vilket inte påverkar vår utvärdering under recensioner.
© 2023 Gidleads AB