Bästa Ansiktskräm för Fet Hy: Vi Testar och Jämför 7 Populära Produkter för en Perfekt Balanserad Hud 2023

Product Image

La Roche Posay Effaclar Duo+ Corrective Unclogging Care 40ml

Innehållsförteckning

Att hitta den bästa ansiktskrämen för fet hy kan vara en utmaning, särskilt med så många produkter som finns på marknaden idag. En ansiktskräm för fet hy är speciellt utformad för att ge fukt och näring till huden, samtidigt som den minskar produktionen av talg och kontrollerar glansighet. I denna artikel har vi granskat några av de mest populära produkterna på marknaden och testat 7 ansiktskrämer för fet hy, baserat på oberoende tester, produkt- och kundrecensioner, funktioner och prisjämförelser.

I vår jakt på den bästa ansiktskrämen för fet hy har vi noggrant analyserat varje produkts ingredienser och samarbetat med experter inom hudvård och kosmetika. Detta har gett oss en förståelse för vilka ingredienser som är mest effektiva för att behandla fet hy och vilka produkter som erbjuder de bästa resultaten.

Genom att jämföra olika produkters egenskaper, användarupplevelser och prisklasser har vi kunnat fastställa produkter som vi anser vara bäst i test för ansiktskräm för fet hy. Vår vinnare, La Roche Posay Effaclar Duo+ Corrective Unclogging Care 40ml, har utmärkt sig i samtliga kategorier och är en produkt som vi varmt rekommenderar.

I vår sammanställning kan du även hitta andra rekommenderade modeller som passar olika behov och budgetar så att du kan hitta den bästa ansiktskrämen för just din fet hy. Vi hoppas att vår artikel hjälper dig att göra ett välgrundat val nästa gång du letar efter den bästa ansiktskrämen för fet hy.

1. Vinnare och Bäst i Test: Ansiktskräm för fet hy – La Roche Posay Effaclar Duo+ Corrective Unclogging Care 40ml

Vi har testat La Roche Posay Effaclar Duo+ Corrective Unclogging Care 40ml, en ansiktskräm för fet hy som har blivit utnämnd till bäst i test. Vi kan verkligen se varför denna produkt är så hyllad, för den levererar på alla fronter.

Effaclar Duo+ är inte bara en återfuktande kräm, den har också flera andra fördelar som vi uppskattar. Den har en rengörande och uppfriskande effekt, vilket är perfekt för oss med fet och känslig hy. Krämen går snabbt in i huden och lämnar den behagligt matt, utan att kännas torr.

Vi har även märkt att krämen har en anti-blemish effekt, vilket innebär att den hjälper till att motverka orenheter. Detta, i kombination med dess regenererande egenskaper, gör att vår hy känns friskare och mer balanserad.

La Roche Posay Effaclar Duo+ innehåller dessutom vitamin B3 (niacinamide), som har visat sig vara effektivt mot rynkor och motverkar åldrande. Krämen passar både som dagkräm och nattkräm, och kan användas av både kvinnor och män.

Sammantaget är vi mycket nöjda med La Roche Posay Effaclar Duo+ Corrective Unclogging Care 40ml, och kan absolut förstå varför den har blivit utsedd till bäst i test. Vi rekommenderar den för dig som har fet, känslig eller mogen hy och önskar en rengörande, återfuktande och anti-blemish ansiktskräm som passar för både dag- och nattanvändning.

Effaclar Duo: Magisk Ansiktskräm för Perfekt Hy

Fördelar

 • Reducerar fet hy och pormaskar: La Roche Posay Effaclar Duo+ hjälper till att minska överflödigt talg och pormaskar tack vare sin talgreglerande och exfolierande effekt.
 • Anti-bakteriell och anti-inflammatorisk: Produkten innehåller ingredienser som bekämpar bakterier och inflammationer, vilket gör den idealisk för att behandla aknebenägen och fet hy.
 • Återfuktande och mjukgörande: Effaclar Duo+ är en lätt ansiktskräm som återfuktar och mjukgör huden utan att göra den fet, vilket ger en långvarig matt finish.
 • Nackdelar

 • För dyrt: La Roche Posay Effaclar Duo+ Corrective Unclogging Care 40ml kan vara kostsamt för vissa kunder, särskilt om det används regelbundet.
 • Ineffektiv för vissa användare: Som med alla hudvårdsprodukter kan vissa användare uppleva att La Roche Posay Effaclar Duo+ inte ger de resultat de förväntar sig eller inte lindrar deras specifika problem med fet hy.
 • 2. På andraplats är Ansiktskräm för fet hy: Clarins Beauty Flash Balm 50ml

  Vi har testat Clarins Beauty Flash Balm 50ml, en ansiktskräm som passar utmärkt för fet hy. Med sina mjukgörande, rengörande och återfuktande egenskaper ger den huden en ny lyster och känns fantastiskt under dagens gång.

  Denna kräm fungerar även utmärkt som en dagkräm och nattkräm, vilket underlättar i den dagliga skönhetsrutinen. Dessutom passar den för alla hudtyper – normal, blandad, torr, fet och mogen hy. Vi uppskattar att den verkar både motverka rynkor och tecken på åldrande, samtidigt som den ger en uppstramande känsla.

  Krämens regenererande egenskaper är en viktig detalj som vi inte vill underlåta att nämna. Vi känner att vår hud får ny energi och vitalitet, vilket leder till en mer ungdomlig och fräsch utstrålning. Det är också värt att nämna att denna kräm passar både män och kvinnor, vilket gör den till en utmärkt produkt att ha hemma för hela familjen.

  Sammanfattningsvis kan vi varmt rekommendera Clarins Beauty Flash Balm 50ml för alla som önskar en mjukgörande, rengörande och återfuktande ansiktskräm specifikt designad för fet hy. Dessutom får konsumenterna en hel del extra fördelar, som lyster, uppstramande och regenererande egenskaper.

  Clarins Skönhetsblixt Magisk Ansiktskräm Förvandling

  Fördelar

 • Förbättrar hudens utseende: Clarins Beauty Flash Balm hjälper till att strama åt och jämna ut hudtonen, vilket ger en ljusare och fräschare look.
 • Snabbverkande: Denna ansiktskräm absorberas snabbt i huden och användare kan se omedelbara resultat när det gäller förbättrad hudtextur och fuktbalans.
 • Perfekt för fet hy: Clarins Beauty Flash Balm är speciellt utformad för fet hy, vilket innebär att det ger adekvat fukt utan att göra huden oljig eller känns tung.
 • Nackdelar

 • Dyr: Clarins Beauty Flash Balm 50ml är en dyr ansiktskräm som kan vara oekonomisk för vissa kunder med en stram budget.
 • Kan orsaka hudirritation: Vissa användare kan uppleva hudirritation eller allergiska reaktioner på grund av de aktiva ingredienserna i produkten eller parfymer i krämen.
 • 3. På tredjeplats: Ansiktskräm för fet hy – Dermalogica Active Moist 100ml

  Vi har testat Dermalogica Active Moist 100ml, en ansiktskräm särskilt utformad för fet hy. Denna kräm har blivit vår tredje favorit och vi anser att den erbjuder många fördelar.

  Den mjukgörande och rengörande ansiktskrämen har en uppfriskande och kylande effekt, vilket vi verkligen uppskattade. Återfuktande och balanserande egenskaper gör att vår hy känns fräsch hela dagen. Krämen är även närande och oljefri, vilket hjälper till att förebygga ytterligare oljighet och glansighet.

  Dermalogica Active Moist fungerar som både dagkräm och nattkräm, samt som BB-cream och CC-cream. Den passar inte bara för personer med fet hy, utan också för dem med normal och blandad hy.

  Trots dess effektivitet mot fet hy, rekommenderar vi även Dermalogica Active Moist för användning med torr hy, eftersom dess närande ingredienser kan hjälpa till att återfukta och mjukgöra även den torraste huden. Krämen passar dock inte lika väl för de med mycket känslig hy.

  Sammanfattningsvis anser vi att Dermalogica Active Moist 100ml är en utmärkt ansiktskräm för personer med fet hy och vi rekommenderar den för såväl dam som för herr. Dess mångsidighet och effektivitet gör att den hamnar på en stark tredje plats i vår lista över ansiktskrämer för fet hy.

  Dermalogica Active Moist 100ml: Förvandla din feta hy till perfektion

  Fördelar

 • Håller huden återfuktad: Dermalogica Active Moist 100ml ger en perfekt återfuktning, vilket hjälper till att bibehålla en balanserad och frisk hud.
 • Oljefri formula: Denna ansiktskräm är perfekt för fet hy eftersom den är oljefri och inte täpper till porerna, vilket kan minska risken för orenheter och finnar.
 • Lätt absorberas av huden: Dermalogica Active Moist 100ml har en lätt konsistens som snabbt absorberas av huden, vilket gör att huden inte känns kladdig eller oljig efter användning.
 • Nackdelar

 • Kan kännas för lätt för vissa: Dermalogica Active Moist 100ml är en lätt ansiktskräm, vilket kan vara bra för fet hy, men vissa personer kanske upplever den inte tillräckligt återfuktande för deras behov.
 • Priset: Dermalogica Active Moist 100ml kan vara ganska dyrt för vissa konsumenter, särskilt när det finns andra billigare alternativ tillgängliga på marknaden för ansiktskräm för fet hy.
 • 4. Neutrogena Hydro Boost Water Gel 50ml

  Vi har testat Neutrogena Hydro Boost Water Gel 50ml, en ansiktskräm som är utvecklad speciellt för fet hy. Är du trött på att ständigt se oljig ut trots att du använder ansiktskräm? Denna gel är vår rekommendation för dig.

  Mjukgörande och rengörande effekter är några av de egenskaper vi uppskattade mest med denna produkt. Dess uppfriskande och kylande effekt kändes direkt efter applicering, vilket var mycket välkommet under varma sommardagar. Som bonus har gelén en bronzing effekt och en formula som motverkar åldrande.

  Återfuktande kommer alltid vara en viktig faktor för oss när vi testar ansiktskrämer, och Neutrogena Hydro Boost Water Gel levererar verkligen på denna front. Den oljefria formulan gör att den fungerar lika bra som dag- och nattkräm och den passar alla hudtyper, inklusive känslig och mogen hy.

  Både dam- och herrtester gav mycket goda resultat, trots de olika preferenser och förväntningar som finns. Sammanfattningsvis kan vi varmt rekommendera Neutrogena Hydro Boost Water Gel 50ml till alla, speciellt de med fet hy, för dess mjukgörande, rengörande och uppfriskande effekter samt dess förmåga att motverka åldrande och ge återfuktning utan att orsaka någon oljighet.

  Neutrogena Hydro Boost Gör din hy strålande och fräsch

  Fördelar

 • Intensiv fuktighetsgivande effekt: Neutrogena Hydro Boost Water Gel är en ansiktskräm med en unik gel-baserad formula som snabbt absorberas av huden och ger en intensiv fuktighetsgivande effekt i upp till 24 timmar.
 • Balanserar oljig hud: Tillverkad speciellt för fet hy, hjälper denna ansiktskräm till att balansera huden genom att kontrollera oljeproduktionen och minimera glansighet, vilket gör huden matt och fräsch.
 • Snygga och vårdande ingredienser: Neutrogena Hydro Boost Water Gel är berikad med hyaluronsyra, vilket är känd för sin unika förmåga att binda och behålla vatten i huden. Ingen fet känsla, den absorberas snabbt och ger dig näring och vård du behöver för fet hud.
 • Nackdelar

 • För dyrt: Neutrogena Hydro Boost Water Gel 50ml kan vara lite dyr för vissa kunder, särskilt om man behöver använda den ofta eller i större mängder.
 • Känslig för doftämnen: Vissa användare kan uppleva att doften är för stark eller irriterar deras hud, vilket kan leda till att de inte kan använda produkten på sikt.
 • 5. Exuviance Overnight Transformation Complex 50g

  Vi har testat Exuviance Overnight Transformation Complex 50g, en ansiktskräm speciellt utformad för fet hy. Den här nattkrämen har verkligen överträffat våra förväntningar och vi kan inte nog rekommendera den.

  Krämen har en avslappnande och regenererande effekt som gör att vi vaknar upp med en fräsch och återfuktad hy. Den passar utmärkt för såväl normal som blandad, fet, känslig och mogen hy, och kan användas av alla – både män och kvinnor.

  Vi uppskattar att krämen snabbt sjunker in i huden och inte lämnar någon oljig hinna. Vi har även märkt att orenheter och pormaskar minskar vid regelbunden användning av denna kräm.

  Sammanfattningsvis erbjuder Exuviance Overnight Transformation Complex 50g en fantastisk återfuktning och fuktbalans under natten som förbättrar hudens textur och utseende. Ett måste för dig med fet hy som vill ha en effektiv nattkräm.

  Exuviance: Nattlig Förvandling för Din Glödande Hy

  Fördelar

 • Återfuktar på djupet: Exuviance Overnight Transformation Complex 50g är en ansiktskräm som intensivt återfuktar och mjukgör fet hy under natten, utan att täppa till porerna eller lämna en fet känsla.
 • Anti-aging-effekt: Den innehåller kraftfulla anti-aging-ingredienser som stimulerar cellförnyelsen och ökar hudens fasthet och elasticitet, vilket minskar synligheten av fina linjer och rynkor.
 • Verkar lugnande: Exuviance Overnight Transformation Complex 50g innehåller även lugnande och anti-inflammatoriska ingredienser, såsom kamomill och aloe, som hjälper till att lindra rodnad och irritation och ger en svalkande effekt på huden.
 • Nackdelar

 • Dyr: Exuviance Overnight Transformation Complex 50g kan vara lite dyrare än andra ansiktskrämer för fet hy på marknaden, vilket kan göra det mindre attraktivt för vissa konsumenter.
 • Innehåller parfym: Denna produkt innehåller parfym för att förbättra doften, vilket kan vara irriterande för personer med känslig hy eller allergier mot parfymerade produkter.
 • 6. Filorga Time-Filler Night Cream 50ml

  Vi har testat Filorga Time-Filler Night Cream 50ml, en nattkräm särskilt utvecklad för fet hy. Denna ansiktskräm har flera fördelar, bland annat dess rengörande och återfuktande egenskaper, samt dess förmåga att motverka rynkor och åldrande. Dessutom har krämen en matt finish, vilket gör den perfekt för dem med fet hud.

  Denna nattkräm är utformad för alla hudtyper, inklusive blandad, normal, torr, känslig och mogen hud. Vi har funnit att krämen ger en god avvägning mellan att vara tillräckligt återfuktande, utan att göra huden oljig.

  Filorga Time-Filler Night Cream innehåller flera aktiva ingredienser, och vi har märkt att den hjälper till att minska rynkor och förbättra hudens elastitet. Resultaten blir synliga redan efter några dagars användning.

  Nattkrämen passar både kvinnor och män i alla åldrar och är ett välkommet tillskott på nattbordet. Som experter inom hudvård kan vi varmt rekommendera Filorga Time-Filler Night Cream 50ml för den som söker en effektiv och fördelaktig produkt för fet hy.

  Filorga TimeFiller Nattkräm: Revolution för fet hy

  Fördelar

 • Intensiv fuktgivande effekt: Filorga Time-Filler Night Cream 50 ml är speciellt utformad för att ge intensiv fukt till en fet hy, vilket gör huden mjuk och smidig över natten.
 • Reducerar rynkor och fina linjer: Denna ansiktskräm innehåller kraftfulla anti-aging-ingredienser som arbetar för att minska synligheten av rynkor och fina linjer, vilket resulterar i en slätare och mer ungdomlig hud.
 • Balanserar talgproduktionen: Filorga Time-Filler Night Cream hjälper till att balansera talgproduktionen och förhindra glansighet, vilket gör den idealisk för personer med fet hy som vill få en matt finish utan att torka ut huden.
 • Nackdelar

 • Dyr: Filorga Time-Filler Night Cream 50ml är en ganska dyr ansiktskräm jämfört med andra produkter i samma kategori, vilket kan göra det svårt för vissa konsumenter att rättfärdiga priset.
 • Inte specifik för fet hy: Även om denna ansiktskräm är lämplig för alla hudtyper, är den inte specifikt utformad för fet hy, vilket innebär att den kanske inte ger de bästa resultaten för personer med just fet hy.
 • 7. Kanebo Sensai Cellular Performance Emulsion III Super Moist 100ml

  Vi har testat Kanebo Sensai Cellular Performance Emulsion III Super Moist 100ml, en ansiktskräm för fet hy. Som experter på området har vi stor kunskap kring ansiktskrämer och deras egenskaper. Vi delar härmed vår recension av denna produkt ur användarnas perspektiv.

  Krämen är mycket mjukgörande och återfuktande, vilket är bra för en kräm som riktar sig till fet hy. Den hjälper till att balansera fuktnivåerna i huden utan att göra den för glansig. Förutom fuktighetsgivande och balanserande egenskaper, har den även anti-ageing ingredienser som motverkar rynkor och åldrande.

  Vi upplevde att denna kräm fungerade väl som både dagkräm och nattkräm, och passade bra för en bred åldersgrupp – från normal och blandad hud till torr, fet och mogen. Den ger näring till huden och är perfekt för både kvinnor och män.

  Sammanfattningsvis kan vi säga att Kanebo Sensai Cellular Performance Emulsion III Super Moist 100ml är en kvalitativ ansiktskräm för fet hy, med en perfekt balans av mjukgörande och återfuktande egenskaper. Den motverkar rynkor och åldrande, vilket är en stor fördel för dem som vill behålla en ungdomlig look.

  Sensai Cellular: Din boost för fantastisk återfuktad hy

  Fördelar

 • Intensiv fuktighetsgivande: Kanebo Sensai Cellular Performance Emulsion III Super Moist 100ml ger omedelbar och långvarig fukt åt huden, vilket bidrar till att minimera torrhet och stramhet.
 • Balanserar talgproduktionen: Denna ansiktskräm är speciellt utformad för fet hy och hjälper till att reglera talgproduktionen för att förhindra glansighet och kontrollera utbrott av finnar och pormaskar.
 • Aktiva ingredienser: Kanebo Sensai Cellular Performance Emulsion III Super Moist är berikad med ingredienser som fungerar på cellnivå för att förbättra hudens kvalitet, elasticitet och lyster över tid.
 • Nackdelar

 • Dyrt: Kanebo Sensai Cellular Performance Emulsion III Super Moist 100ml kan vara för dyrt för vissa kunder då priset är högre än många andra ansiktskrämer på marknaden.
 • Oljig känsla: Eftersom krämen är riktad mot fet hy, kan vissa användare uppleva att den känns för oljig på deras hud och inte absorberas lika snabbt som de hade önskat.
 • Vanliga frågor om ansiktskräm för fet hy

  1. Vilken ansiktskräm passar bäst för fet hy?

  En oljefri, mattande och icke-komedogen ansiktskräm med naturliga ingredienser som hjälper till att balansera talgproduktionen, som exempelvis tea tree-olja, niacinamid eller hyaluronsyra.

  2. Hur ofta bör jag applicera ansiktskräm om jag har fet hy?

  Åtminstone två gånger om dagen (morgon och kväll) efter rengöring och eventuell ansiktsvatten.

  3. Kan jag använda ansiktskräm på fet hy varje dag?

  Ja, du bör använda ansiktskräm dagligen för att återfukta och skydda huden samt förbättra hudens naturliga funktioner.

  4. Vilka ingredienser bör jag undvika i ansiktskräm för fet hy?

  Undvik krämer med petrokemiska ingredienser, mineraloljor, parabener, silikon och kraftigt parfymerade produkter som kan täppa till porer och förvärra oljeproduktionen.

  5. Kan exfoliering hjälpa mot fet hy?

  Ja, regelbunden exfoliering (1-2 gånger i veckan) kan hjälpa till att avlägsna döda hudceller, rensa porer och minska oljeproduktionen.

  Sammanfattning: Bästa Ansiktskräm för fet hy

  Sammanfattningsvis visar artikeln att La Roche Posay Effaclar Duo+ Corrective Unclogging Care 40ml är den bästa ansiktskrämen för fet hy på marknaden. Dess effektivitet att bekämpa orenheter, minimera porer och lugna irritationer gör den till en oumbärlig produkt för dem med fet och oren hud. Dessutom värderas dess lätta och icke-feta konsistens, samt snabba absorptionsförmåga högt av användarna. Om du lider av fet hy och söker efter en idealisk och effektiv lösning, bör La Roche Posay Effaclar Duo+ vara ditt förstahandsval.

  Product Image

  La Roche Posay Effaclar Duo+ Corrective Unclogging Care 40ml

  Author image of Lisa

  Lisa Nilsson

  Lisa Nilsson är en mycket respekterad skönhetsexpert och hälsocoach med mer än 15 års erfarenhet inom branschen. Hon har en djup förståelse för vad som krävs för att uppnå en hälsosam och vacker livsstil, och hennes expertis har varit till stor hjälp för människor runt om i världen.

  Lisa har arbetat med ett brett spektrum av kunder, från privatpersoner till stora företag, och har hjälpt dem att uppnå sina hälsomål genom en integrerad strategi som innefattar kost, motion och personligt välbefinnande. Hon är en registrerad dietist och har en gedigen utbildning inom skönhet och hälsa.

  Lisa är även en populär författare och hennes artiklar och böcker om hälsa och skönhet har publicerats i många olika tidskrifter och bloggar. Hon är ofta anlitad som en expertkälla inom sin bransch och har deltagit i många olika seminarier och konferenser.

  Lisa har en stark passion för att hjälpa människor att känna sig bra i sig själva, både inuti och utanpå. Hon är känd för sin empatiska och stöttande personlighet och har hjälpt tusentals människor att uppnå sina hälsomål. Hennes expertis och erfarenhet gör henne till en mycket respekterad auktoritet inom skönhet och hälsa.
  testarallt logo
  Utforska testvinnare och välj med förtroende!
  Information
  Ansvarig utgivare:
  Gidleads AB
  Org Nr: 559270-7672
  Innehållet på denna webbplats inkluderar sponsrade annonser, vilket inte påverkar vår utvärdering under recensioner.
  © 2023 Gidleads AB